KÜLTÜR SANAT - 24 Ocak 2020 Cuma 12:21

İlkadım’da “Sabah Buluşmaları”

A
A
A
İlkadım’da “Sabah Buluşmaları”

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Etüt ve Eğitim Merkezinin (İLKEM ) “Sabah Buluşmaları” adı altındaki etkinliği, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın katılımıyla yapıldı.

İlkadım Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Etüt ve Eğitim Merkezinin (İLKEM ) “Sabah Buluşmaları” adı altındaki etkinliği, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın katılımıyla yapıldı.


Sabah Buluşmaları bugün Büyük Cami’de gerçekleşti. İLKEM’li öğrenciler, Büyük Cami’de kılınan sabah namazı sonrası Acem Tekkesi’nde düzenlenen kahvaltıda Başkanı Necattin Demirtaş’la bir araya geldi.



890 öğrenciye eğitim imkanı


Başkan Demirtaş’a İLKEM hakkında bilgi aktaran Koordinatör Davut Öz, “İlkadım ilçemizin her mahallesinden gelen 350 öğrencimize üniversite hazırlık (YKS), 140 öğrencimize liselere hazırlık (LGS), 400 öğrencimize de ilkokul, ortaokul ve lise takviye kursları veriyoruz. Toplamda 890 öğrencimize eğitim desteği sağlıyoruz” dedi.



“Sizler bu ülkenin geleceğisiniz”


Kahvaltıya katılan öğrencilerle sohbet edip hayatından kesitlerle tavsiyelerde bulunan İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Bizler bir araya toplanıp böyle güzel bir organizasyonda buluştuğumuz için son derece mutluyuz. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenci kardeşlerimizle birlikte her zaman daha iyi dayanışma içinde olup, birlikte güzel projelere imza atmayı hedefliyoruz. Bu birlikteliğin artarak devam edeceğini burada görebiliyoruz. Sizler bizim ve bu ülkenin geleceğisiniz. Gözbebeklerimizsiniz. Ben bu vesile sizlerle beraber olmaktan mutluluk duydum” diye konuştu.



“Milli ve manevi değerlerin aktarılması önemli"


Manevi değerler eğitimi kapsamında bu tür organizasyonları çok önemsediğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Manevi değerler eğitimi kapsamında çocuklarımızı sabah namazında bir araya getirme isteğimiz vardı. İlkin beraber başlattığımız bu programımızı eğitim kurumlarımızda öğrenim gören gençlerimizin sürdürmesi bizleri çok mutlu etti. Amacımız öğrencilerimizin gönüllerinde bir çiçek açmasını sağlamak ve inancın, merhametin güzelliğin çiçeklerini açtırmak. Sadece başarılı olmakla öğrencilerimizin yetiştiğini düşünmüyoruz ve aynı zamanda milli, manevi, inanç ve toplumsal değerlerimizin de çocuklarımıza aktarılmasında bu tür etkinliklerin buluşmanın önemli bir nokta olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Öğrenciler de organizasyondan dolayı Başkan Demirtaş ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Üzümlü’de çiftçilere bağcılık, meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalıkları hususunda eğitim verildi Bağcılık, meyvecilik ve sebzecilik gibi tarımın alt sektörleriyle Erzincan’da ön plana çıkan Üzümlü çiftçisi, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen toplantıyla bilgilendirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ilçe merkezlerinde başlattığı eğitim ve yayım çalışmalarını sürdürüyor. Havaların ısınmasıyla birlikte tarım sektörü hareketlenirken tarım teşkilatı da eğitim ve yayım çalışmalarına hız verdi. Erzincan Valiliği’nin himayesinde Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nün işbirliği ile Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde çiftçilere eğitim verildi. Düzenlenen toplantıda çiftçilere yöreye uygun olarak başta bağcılık ve kiraz yetiştiriciliği olmak üzere meyvecilik, sebzecilik ve bitki hastalık ve zararlıları ile mücadele konusunda bilgilendirme yapıldı. Çiftçilerin istekleri doğrultusunda eğitim ve yayım çalışmalarını hızlandıran tarım teşkilatı ilçe merkezlerinde hem çiftçileri bilinçlendiriyor hem de eğitim ve yayım hizmetini çiftçinin ayağına götürüyor. Üzümlü ilçesinde yapılan bilgilendirme toplantısına çiftçiler yoğun ilgi gösterdi. Lezzeti ile ülke genelinde tanınan coğrafi işaretli Cimin Üzümünün daha geniş alanlarda yetiştirilmesini, verimi ve kaliteyi artırmak üzere çalışmalarını sürdüren Erzincan İl Müdürlüğü, çiftçilerin yaşadığı sorunların çözümü noktasında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü ile birlikte çalışıyor. Tarım sektöründe yapılması gerekenleri, yaşanan yenilikleri Müdürlüğe ait sosyal medya platformları ile duyuran, birçok alanda çiftçileri sürekli sms ile bilgilendiren Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, alanda da oluşturduğu teknik ekipler ile sürekli çiftçilerin yanında yer alıyor.