GÜNDEM - 10 Haziran 2025 Salı 14:59

Kavurmanın lokum gibi olması için püf noktalar

A
A
A
Kavurmanın lokum gibi olması için püf noktalar

Kurban Bayramı’nda sofraların vazgeçilmezi olan kavurmanın yumuşak ve lezzetli olması için uzmanlar doğru et seçimi ve pişirme tekniklerine dikkat çekti.


Bayram boyunca kırmızı et tüketiminin artmasıyla kavurma yapımı da yaygınlaşıyor. Ancak her kavurma lokum gibi olmuyor. Kavurma ustası Hüseyin Çaykara, bu farkın temelinde doğru etin kullanılması ve doğru pişirme yöntemlerinin yer aldığını vurguladı.


Etin bölgesinin lezzeti doğrudan etkilediğini belirten Çaykara, "Yağsız etle kavurma olmaz. Hayvanın kol kısmı kavurma için en ideal yerdir. But kısmı ise sert ve lezzetsiz olur" dedi.


Kavurma yaparken su eklemenin en büyük hata olduğunu söyleyen Çaykara, "Et zaten suyunu salıyor, su eklemek lezzeti azaltır. Tuzu da pişmenin sonuna doğru atmak gerekir, yoksa et sertleşir" ifadelerini kullandı.


Etin buzluktan çıkar çıkmaz tavaya atılmaması gerektiğini de hatırlatan usta, kavurmanın kısık ateşte, iç yağı ya da kuyruk yağıyla 2-3 saat pişirilmesini önerdi.


"Evde de lokanta kalitesinde kavurma yapılabilir" diyen Çaykara, küçük püf noktalarıyla bayram sofralarının yıldızının kavurma olabileceğini sözlerine ekledi.



Kavurmanın lokum gibi olması için püf noktalar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ağrı Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet TFF Kadınlar 2. Ligi’nde mücadele eden Ağrı Kadın Futbol Takımı, yoğun kar yağışı ve dondurucu soğuklara rağmen sahasında Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nı 4-1 mağlup etti. Ağrı’da dünden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Vali Lütfü Yiğenoğlu Stadı karla kaplandı. Maçın oynanabilmesi için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Cemil Budak koordinesinde sabah erken saatlerde başlatılan çalışmalarla saha zemnindeki kar kütlesi temizlendi. Yaklaşık 3 saat gecikmeli başlayan karşılaşma, olumsuz hava şartlarına rağmen oynandı. Kar yağışının ardından etkisini artıran dondurucu soğuk, futbolcuları zorladı. Karşılaşma boyunca sahadaki oyuncular kadar yedek kulübesindeki futbolcular da soğuktan korunmak için battaniyelere sarıldı. Zorlu hava şartlarında oynanan mücadelede ev sahibi ekip, oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Ağrı Kadın Futbol Takımı’na galibiyeti getiren golleri İrem, Esma, Müjde ve Hasret (penaltıdan) kaydetti. Konuk ekip Kahramanmaraş Anadolu Spor Kadın Futbol Takımı’nın tek golü ise birinci yarıda geldi. Karşılaşmayı Şeker Fabrikası Müdürü Kürşat Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Yıldırım ve Ağrı 1970 Spor Kulübü Asbaşkanı Tekin Yuşan tribünden takip etti. Maçın ardından açıklamada bulunan Ağrı Kadın Futbol Takımı Teknik Direktörü Önder Tunay, zorlu şartlara rağmen sahada mücadeleyi bırakmayan futbolcularını tebrik etti. Tunay, hava koşullarının oyunu zorlaştırdığını ancak takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu ifade etti. Futbolcular ise karşılaşma sonrası yaptıkları açıklamada, havanın çok soğuk olduğunu ancak sahadan galibiyetle ayrıldıkları için mutlu olduklarını dile getirdi.