TEKNOLOJİ - 27 Mart 2025 Perşembe 11:49

OMÜ Fen Fakültesi kalite yolculuğunda FEDEK akreditasyonuyla devam ediyor

A
A
A
OMÜ Fen Fakültesi kalite yolculuğunda FEDEK akreditasyonuyla devam ediyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 5 yıllık akreditasyon alan ilk bölümlerinden olan Fen Fakültesi İstatistik ve Matematik Bölümleri; Fen, Edebiyat, Fen-Edebiyat, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakülteleri Öğretim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (FEDEK) tarafından yeniden akredite edildi.


Değerlendirme süreci kapsamında fakülteyi ziyaret eden değerlendirme takımı üç günlük süre zarfında OMÜ üst yönetimi, idari birimler, Fen Fakültesi yönetimi ve ilgili bölümlerde bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi.


Ziyaretler esnasında memnuniyetlerini belirten FEDEK Takım Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak, ilgili bölümlerin akreditasyon süreçlerine olan alakasından dolayı duydukları memnuniyeti de ifade etti. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, olumlu görüşlerinden dolayı Takım Başkanı Prof. Dr. Ahmet Çolak nezdinde FEDEK takımına teşekkür etti. Ayrıca İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap’ı FEDEK değerlendirme süreci kapsamında yürüttükleri titiz çalışmalardan dolayı tebrik etti.



2030’a kadar akreditasyon verildi


İstatistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yüksel Terzi ve Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emin Kasap büyük bir titizlikle hazırlandıkları değerlendirme süreci neticesinde yeniden 5 yıllık akreditasyona hak kazanacaklarını inandıklarını söylediler. Değerlendirme süreci tamamlanarak FEDEK’in ilgili komisyonlarının kararı sonucunda Fen Fakültesi İstatistik ve Matematik Bölümlerinin 5 yıllık akreditasyon belgeleri fakülteye 26 Şubat 2025 tarih ve 2025/200 sayılı yazı ile teslim edildi. Değerlendirmesi FEDEK değerlendirme ölçütlerine göre yapılan lisans programlarına 31 Ocak 2025-30 Eylül 2030 süresinde akreditasyon verildi.


Fakülte Dekanı Prof. Dr. Erkan Yalçın, Fen Fakültesi akademik ve idari personelinin akreditasyona inandığını ve içselleştirdiğini vurgulayarak, Biyoloji Bölümüne ara değerlendirme ile FEDEK tarafından 27 Ocak 2024-30 Eylül 2027 süresinde akreditasyon verildiğini; 30 Eylül 2025 tarihinde akreditasyonu sona erecek Fizik, Kimya ve Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümlerinin akreditasyon ara değerlendirmesi için FEDEK’e başvurularının yapıldığını, akreditasyon sürecine devam etmekte kararlı olduklarını açıkladı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de Yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün; yeni kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesi teklifine ilişkin 13 Mayıs tarihli yazısı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunca görüşüldü. Genel Kurul; Sandıklı ilçesinin Afyonkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Sandıklı Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Sandıklı, Hocalar ve Kızılören ilçeleri" olarak belirlenmesine, Serik ilçesinin Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Serik Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Serik ilçesi" olarak belirlenmesine, Suşehri ilçesinin Şebinkarahisar Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Suşehri Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Suşehri, Akıncılar, Gölova, İmranlı ve Koyulhisar ilçeleri" olarak belirlenmesine, Ortaca ilçesinin Fethiye Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinden çıkarılarak Ortaca Ağır Ceza Mahkemesi yargı çevresinin "Ortaca, Dalaman ve Köyceğiz ilçeleri" olarak belirlenmesine karar verdi. Adalet Bakanı Akın Gürlek, yeni kurulan ağır ceza mahkemelerinin yargı çevrelerinin belirlenmesine ilişkin sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun, yeni kurulan mahkemelerin yargı çevrelerini belirleyen Genel Kurul Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vatandaşlarımızın adalete erişimini kolaylaştırmak amacıyla kurulan Sandıklı, Serik, Suşehri ve Ortaca ağır ceza mahkemelerinin; ülkemize, milletimize ve yargı camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Adalet hizmetlerini daha hızlı, daha etkin ve daha erişilebilir kılmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.