SPOR - 12 Aralık 2025 Cuma 14:11

Rıza Kayaalp’ten Vezirköprülü güreşçilere moral

A
A
A
Rıza Kayaalp’ten Vezirköprülü güreşçilere moral

Milli güreşçi ve grekoromen stilin önemli isimlerinden Rıza Kayaalp, Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Güreş Takımı sporcularıyla on-line ortamda bir araya gelerek moral konuşması yaptı.


Görüşmede, takımın küçük sporcularından 12 yaşındaki Hamza Fırat Celiloğlu’nun hayali gerçeğe dönüştü. Rıza Kayaalp’i karşısında gören Celiloğlu duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarını tutamadı. Kayaalp de genç sporcunun duygusuna karşılık vererek moral desteğinde bulundu.


Kayaalp genç güreşçilere konuşmasında "Şampiyon olmak istiyorsanız çok çalışmanız lazım" dedi.


Hamza Fırat Celiloğlu ise sevincini paylaşarak Kayaalp’i Vezirköprü’ye davet etti.


Görüşmenin ardından güreş takımı sporcuları, moral ve desteklerinden dolayı Rıza Kayaalp’e teşekkür etti.


Vezirköprü Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Uyar ile antrenör Sezai Yılmaz da görüşme sırasında sporcuların yanında yer aldı.



Rıza Kayaalp’ten Vezirköprülü güreşçilere moral

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kaliteli peynir kokusundan anlaşılır Kayseri’de peynir satıcılığı yapan Mehmet Denk; kaliteli ve lezzetli peyniri anlamanın püf noktalarını aktardı. Kayseri’de 3 kuşaktır babadan oğula peynir satıcılığı yapan Mehmet Denk; kaliteli peynirin yediğiniz anda damakta bıraktığı tattan anlaşılacağını söyledi. Hileli ve tağşişli ürünlere kıyasla görünen rafyasından dahi iyi peynirin direk kendini belli ettiğini aktaran Denk; "2006 yılından bu yana dükkânda çalışmaktayım. Aslen dedemiz, babamız ve 3. kuşak olarak ben iş hayatımıza dükkânımızda devam etmekteyiz. İyi peynir tadından yani rafyasından, kokusundan anlaşılır. İnsan yediği zaman damağında lezzet bırakan peynir iyi peynirdir. Hileli ve tağşişli ürünlerde bu durum direk ortaya çıkıyor. O tip ürünleri yediğiniz zaman dilinize lezzeti ve tadı fark ettirir" dedi. Kış aylarında en çok tercih edilen peynirleri sıralayan Denk, fiyatların süt darlığından dolayı satıcılarında pahalı bulduğunu söyledi. Marketten alınan peynirlere kıyasla açık satılan peynirlerin daha lezzetli olduğunu ve bozulma riskinin az olduğunu belirten Denk; "Eski Kars kaşarı çok seviliyor, Erzincan tulum, Ezine peynirleri kış aylarında müşterilerimizin damak zevkine daha çok hitap ediyor. Biz direk dükkân sahibi olduğumuz için peyniri alırken kaliteli ve lezzetli peynirler alıyoruz. Market alınan peynirlerin iyisi veya kötüsü gözden kaça bilir ama bizim ki marketteki peynirlere göre lezzet ve kalite bakımından daha cazip olur. Süt darlığı sebebiyle fiyatlarımız yüksek bu durumu biz satıcılar olarak da kabul ediyoruz. İnsanların alım gücü biraz düşük ondan dolayı fiyatlar yüksek kalıyor" şeklinde konuştu.
Bursa BUÜ yönetiminden Keles ve Harmancık ziyareti Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) yöneticileri, eğitim-öğretim faaliyetlerini ve yürütülen projeleri yerinde incelemek adına ilçelere gerçekleştirdiği ziyaretlere devam ediyor. BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. Dr. Çağatan Taşkın ve Üniversite Genel Sekreteri Mehmet Aydemir ile birlikte Keles ve Harmancık ilçelerini ziyaret etti. İlk ziyaretini Harmancık Meslek Yüksekokuluna yapan Üniversite yönetimi, burada MYO Müdürü Prof. Dr. Ercan Şimşek ve ekibi ile bir araya geldi. Yürütülen çalışmalara dair bilgi alışverişinde bulunan heyet, daha sonra Harmancık Kaymakamı Muhammed Safa Kömürcü ve Harmancık Belediye Başkanı Haşim Ali Arıkan’ı ziyaret etti. Üniversite yönetimi buradan Keles MYO’ya geçti. Okul Müdür Doç. Dr. Mehmet Özgür ve yöneticilerle toplantı yapan heyet, Keles Kaymakamı Burak Bozkurt Gürses ve Keles Belediye Başkanı Ali Doğru’yu da makamında ziyaret etti. Her iki ilçede de meslek yüksekokullarında görev yapan akademik personelle bir araya gelen üniversite yönetimi, çalışmalar ve devam eden projelere dair görüş alışverişinde bulundu. Göreve geldikleri ilk günden itibaren ortak akıl ile üniversiteyi çok daha üst sıralara çıkarabilmek adına çalışmalar yürüttüklerini aktaran BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; "Enstitülerimiz, fakültelerimiz, meslek yüksekokullarımız ve diğer tüm birimlerimizle birlikte canla başla çalışmaya devam ediyoruz. 50 yıllık bir yükseköğretim çınarı olmanın getirdiği sorumluluğunun hepimiz farkındayız. Üniversitemizi gerek küresel ölçekte gerekse de ulusal standartlarda çok daha yukarılara taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı. Önceki hafta açıklanan araştırma üniversiteleri sıralamasında mevcut yerlerini koruduklarını hatırlatan Rektör Yılmaz, "Türkiye’deki 23 araştırma üniversitesi arasında yer almaya devam ediyoruz. Bu apoleti en iyi şekilde taşımak ve çok daha iyi noktalara getirmek istiyoruz. Görükle kampüsümüz içerisindeki tüm birimlerimiz gibi ilçelerde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullarımız da en iyi eğitim-öğretimi vermeye çalışıyor. Keles ve Harmancık meslek yüksekokullarımız da bu anlamda yaptıkları çalışmalarla bizi en güzel şekilde temsil ediyorlar. Okul yöneticilerimize ve tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.
Kayseri Erciyes’in zirvesinde öğrencilere yönelik ’Uluslararası Dağlar Günü’ etkinliği Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde dünyanın sayılı kayak merkezlerinden birini yöneten Erciyes A.Ş. tarafından Uluslararası Dağ Günü dolayısıyla Uluslararası Dağlar Günü etkinliği düzenlendi. 4’üncüsü bu yıl düzenlenen etkinliğin konukları Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri oldu. Erciyes Tekir Kapı bölgesinde, Erciyes A.Ş. toplantı salonunda, ‘Buzullar, dağlarda ve ötesinde su, gıda ve geçim kaynakları için önemlidir’ mottosuyla düzenlenen etkinliğe Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Çevre Kulübü öğrencileri katıldı. Her yıl 11 Aralık’ta, dağların insanlık için taşıdığı hayati önemi hatırlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Uluslararası Dağ Günü, dağların ve dağ ekosistemlerinin korunmasına dikkat çekiyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’nin dördüncüsünü bu yıl düzenlediği Uluslararası Dağlar Günü etkinliğinde, Kilim Sosyal Bilimler Lisesi Çevre Kulübü öğrencilerine, Erciyes ve günün önemine dair bilgiler aktarıldı. Murat Kantarcı Bilim ve Sanat Merkezi öğretmeni ve UNESCO Eğitimi Yeşillendirme Ortaklığı Üyesi Çelebi Kalkan, öğrencilere 2025 etkinliği kapsamında bilgiler verdi. Ardından misafir öğrencilere Erciyes hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından ise öğrencilerle birlikte Erciyes Kayak Merkezi’nde saha ziyaretleri yapıldı.