ÇEVRE - 07 Haziran 2025 Cumartesi 17:56

Samsun Garı’ndan 5 ayda 55 bin 857 yolcu, 430 bin 672 kilogram yük taşındı

A
A
A
Samsun Garı’ndan 5 ayda 55 bin 857 yolcu, 430 bin 672 kilogram yük taşındı

Samsun Garı’ndan 2025 yılının ilk 5 ayında, Amasya ve Sivas yönüne toplam 55 bin 857 yolcu taşındı. Aynı dönemde yük taşımacılığında 124 bin 629 kilogram yük gönderilirken, 306 bin 43 kilogram yük Samsun’a ulaştı.


Samsun Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Vekili/İlkadım Kaymakamı Abdulkadir Demir, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Bakçepınar ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile birlikte Samsun Garı’nı ziyaret etti. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Samsun Gar Müdürü Ergani Çekiç’ten faaliyetler hakkında bilgi aldı. Gar müdürünün verdiği bilgilere göre Samsun Gar’ından her gün saat 17.00’de Amasya’ya, Amasya’dan ise her gün saat 06.20’de Samsun’a; Cuma, Pazar ve Salı günleri saat 08.30’da Samsun’dan Sivas’a ve Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri ise saat 08.30’da Sivas’tan Samsun’a yolcu treni seferleri bulunuyor. Amasya treni 135 kişilik olup yüzde 80 doluluk oranı ile çalışıyor. Sivas treni ise 260 kişilik olup yüzde 70 doluluk oranı ile çalışıyor.


2025 yılının ilk 5 ayında Sivas treni ile 27 bin 110, Amasya treni ile 28 bin 747 yolcu taşındı. Limana gelen gemilerin yüküne bağlı olarak Samsun ve Gelemen Garlarından Artova (Tokat) İstasyonuna 2 adet, Sivas ve ileri istasyonlara 2 adet olmak üzere karşılıklı 4 adet yük treni çalışıyor. 2025 yılının ilk 5 ayında 124 bin 629 kg yük gönderildi, 306 bin 43 kilogram yük geldi. Giden yükleri genel itibarıyla rulo sac, hurda lastik, toz kömür, bakır konsantre, gelen yükler ise çimento, klinker yakıt (benzin+dizel), bakır cevherinden oluşuyor.



Samsun Garı’ndan 5 ayda 55 bin 857 yolcu, 430 bin 672 kilogram yük taşındı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.