ASAYİŞ - 05 Mart 2026 Perşembe 17:15

Samsun’da 5 araçlı zincirleme kaza: 3 otomobil alev alev yandı, 4 yaralı

A
A
A

Samsun’un Çarşamba ilçesinde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kazanın ardından alev alan 3 otomobil tamamen yanarak hurdaya döndü.

Kaza, Çarşamba ilçesi Samsun-Ordu karayolu üzerinde, Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre kamyonet, hafif ticari araç ve 3 otomobilin karıştığı zincirleme trafik kazasında toplam 5 araç hasar gördü. Çarpışmanın etkisiyle 4 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Çarşamba Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Samsun’da 5 araçlı zincirleme kaza: 3 otomobil alev alev yandı, 4 yaralı

Kaza sonrası 3 otomobilde çıkan yangın kısa sürede büyürken, araçlar tamamen yanarak hurdaya döndü. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Araçlardan geriye demir yığını kaldı.

Samsun’da 5 araçlı zincirleme kaza: 3 otomobil alev alev yandı, 4 yaralı

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Muhammer Ay- Nuri Oğuzhan Şeker

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Mersin merkezli 9 ilde FETÖ operasyonu: 43 gözaltı Mersin merkezli 9 ilde FETÖ terör örgütüne yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 43 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ‘Signal’ ile haberleşme sağladıkları ve "muavenet" adı altında para topladığı ve bu paraları örgüt ile bağlantılı hesaplar üzerinden dağıttığı tespit edildi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 50 şüphelinin FETÖ ile bağlantısı tespit edildi. Bu şüphelilerden bir kısmının yurtdışında, bir kısmının cezaevinde olduğu belirlendi. Yapılan incelemelerde örgüt mensubu H.K.’nın, "Signal" uygulaması üzerinden yurt dışındaki diğer örgüt üyeleriyle irtibat kurduğu belirlendi. H.K.’nın 2017-2025 yılları arasında kendisi ve çevresindeki, "Yusuf ve Yusuf aileleri" olarak tabir edilen örgüt mensuplarından "muavenet" adı altında para topladığı ortaya çıkarıldı. Toplanan bu paraların ise örgütle bağlantılı kişiler adına açılan hesaplar üzerinden dağıtımının organize edildiği tespit edildi. 43 şüpheli gözaltına alındı Mersin merkezli Ankara, İstanbul, Kayseri, Kahramanmaraş, Gaziantep, Muğla, Erzurum ve Adana’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, 43 şüpheli "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet, Örgüte Üye Olmakla Birlikte Yardım ve Yataklık Etme" suçlarından gözaltına alındı. Meslekten ihraç edilen ve aktif çalışanlar var Hakkında işlem başlatılan şüpheliler arasında meslekten ihraç edilmiş ve aktif çalışan emniyet mensuplarının, askeri personel, öğretmen, mühendis, hemşire, kuran kursu öğreticisi ve özel sektör çalışanlarının olduğu tespit edildi. Operasyonlarda şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 46 adet cep telefonu, 8 adet HDD, 7 adet Flash bellek, 8 adet bilgisayar, 5 adet tablet, 7 adet hafıza kartı ile 1 adet e-imza kartı ile 101 bin 150 TL nakit para ve 2 adet 1 USD ele geçirildi.