GÜNDEM - 03 Aralık 2025 Çarşamba 12:29

Samsun’da 9 bin 115 engelli, evde bakım hizmeti alıyor

A
A
A
Samsun’da 9 bin 115 engelli, evde bakım hizmeti alıyor

Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, il genelinde her ay 9 bin 115 engellinin evde bakım hizmeti aldığını, özel bakım merkezlerinde de toplam bin 149 vatandaşa hizmet sunulduğunu söyledi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Samsun’da farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüşte engelliler ve STK temsilcileri, Tütün İskelesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüdü. Burada yapılan törende çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okundu. Törenin sonunda söz alan Samsun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Necmettin Aygün, "Bu özel gün, engelli bireylerin yaşam kalitesini artırmak, toplumsal farkındalık oluşturmak ve eşit fırsatlar üretmek için hepimize önemli sorumluluklar yüklüyor. Bakanlığımızın en temel amacı, engelli bireylerimizin ayrımcılığa maruz kalmadan toplumsal hayata eşit şekilde katılmalarını sağlamak ve bu alanda ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile gönüllü kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonu sağlamaktır" dedi.



"9 bin 115 engelli, evde bakım hizmeti alıyor"


İl genelinde evde bakım hizmeti alan ve özel bakım merkezlerinden yararlanan engelli vatandaşlar hakkında da bilgi veren Aygün, "İlimizde her ay düzenli olarak 9 bin 115 engelli bireyimize evde bakım desteği sunmaktayız. Bugüne kadar 30 bini aşkın vatandaşımıza engelli kimlik kartı vererek haklara erişimlerini kolaylaştırdık. Bu hizmetlerin yanı sıra, ilimizdeki resmi ve özel bakım merkezlerinde toplam bin 149 engelli vatandaşımıza hizmet sunmaktayız. Engellilerimizin erişilebilirlik sorunlarını çözmek de önceliklerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda il genelinde bugüne kadar toplamda 2 binin üzerinde erişilebilirlik denetimi gerçekleştirilmiş ve 28 kurum ve kuruluşa erişilebilirlik belgesi verilmiştir. Bu rakamları daha iyi seviyelere taşımak için yoğun çaba sarf ediyoruz. Unutmamalıyız ki engelli bireylerimizin mutluluğu ve yaşam kalitesinin yükselmesi, hepimizin sorumluluğudur" diye konuştu.


Törene ayrıca Samsun Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Halis Candal, STK temsilcileri ve engelli vatandaşlar ile aileleri katıldı.



Samsun’da 9 bin 115 engelli, evde bakım hizmeti alıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar hakkında karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Personel Genel Müdür Yardımcısı Bülent Erdem görevden alındı ve yerine İsmail Aydın atandı. Bakanlıkta açık bulunan Başmüfettişliğe ise Müfettiş Musa Eker getirildi. Hazine ve Maliye Bakanlığında ise Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğüne Halil İbrahim Azal, Muhasebat Genel Müdür Yardımcılığına Bedriye Bilgici Koçdemir ve Onur Güneş, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığına Osman Kılınçel, Ekonomik Programlar ve Araştırmalar Genel Müdür Yardımcılığına Mesut Türkay ve Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdür Yardımcılığına Mehmet Koca atandı. Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne açık bulunan Yönetim Kurulu Üyeliğine Halil Yanık getirildi. Kültür ve Turizm Bakanlığında açık bulunan Rize İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne Alper Avluk atandı. Milli Eğitim Bakanlığında ise Ortaöğretim Genel Müdür Yardımcısı Hatice Özdemir görevden alındı. Ayrıca karar ile birlikte Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 6’ncı Bölge Müdürü Celal Tokalak ve 9’uncu Bölge Müdürü Sebahattin Şamcı görevden alındı. Helal Akreditasyon Kurumunda açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine ise Hakkı Karabörklü atandı.
Muğla Milaslı şehidin çocukları, Galatasaray’ın onur konuğu oldu Gürcistan’da düşen askeri kargo uçağında şehit olan Milaslı Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın çocukları, Galatasaray-Samsunspor maçında Galatasaray’ın onur konuğu oldu. Geçtiğimiz Kasım ayında Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmek için havalanan askeri kargo uçağının Gürcistan sınırında düşmesi sonucu şehit olan Hava Uçak Bakım Astsubay Başçavuş Emrah Kuran’ın oğulları Aras (10) ve Bartu (5), bugün oynanan Samsunspor karşılaşmasında Galatasaray’ın özel konuğu oldu. Şehit çocukları, maç öncesi düzenlenen seremoniye futbolcularla birlikte çıkarak unutulmaz anlar yaşadı. Ailenin maça gitme isteğinin Galatasaray Kulübü’ne iletilmesinin ardından yapılan davet üzerine şehidin eşi ile 7 aylık, 5 ve 10 yaşındaki çocukları öğle saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaştı. Aile, maç programı kapsamında İstanbul’da ağırlanırken, Galatasaray Kulübü tarafından maç günü boyunca çocukların keyifli zaman geçirmesi için özel program hazırlandı. Karşılaşma saatinde ise iki minik kardeş, Galatasaray ve Samsunspor futbolcularıyla birlikte seremoni alanına çıkarak unutulmaz bir gün yaşadı. Şehit ailesinin İstanbul’a ulaşım giderleri, Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke tarafından karşılanarak ailenin güvenli bir şekilde İstanbul’a ulaşması sağlandı. Kaymakam Böke, bu organizasyonun çocuklara moral olması amacıyla desteklendiğini belirtti. Şehit Emrah Kuran’ın eşi kendilerini davet eden ve emeği geçen herkese çok teşekkür etti.