EKONOMİ - 05 Mart 2021 Cuma 11:13

Samsun’da ilk adımı atılan kampanya Türkiye’ye yayıldı

A
A
A
Samsun’da ilk adımı atılan kampanya Türkiye’ye yayıldı

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, korona salgını sürecinden olumsuz etkilenen küçük esnafa destek verilmesi için başlattığı kampanya tüm ülkeye yayılıyor.

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, korona salgını sürecinden olumsuz etkilenen küçük esnafa destek verilmesi için başlattığı kampanya tüm ülkeye yayılıyor. Başkan Demirtaş, vatandaşlara çağrıda bulunarak, alışverişlerini yerel esnaflardan yapmalarını istedi.


Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs (Kovid-19) salgını, Türkiye’de de birçok sektörü olumsuz etkiledi. Virüsün yayılımının azaltılması adına alınan yeni tedbirlerle birlikte bazı iş yerleri kapanırken, bu süreçten en çok küçük esnaf etkilendi.


İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş’ın, geçen günlerde başlattığı esnafına sahip çık kampanyası bu süreçte esnaf için adeta umut oldu. Kampanyanın kısa sürede ülke geneline yayılması ve diğer STK’ların da destek vermesi ile küçük esnaftan alışveriş yapılması yönündeki çağrılar olumlu cevap buldu. Zabıta müdürlüğü ekipleri tarafında dağıtılan üzerinde “Alışverişini yerel esnafından yap, esnafına sahip çık” afişleri de kentteki tüm esnafların iş yerlerine asılıyor.



“Bu kampanyamız ilçemizden Türkiye’ye yayılıyor”


Yapılan kampanya hakkında bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Esnafların pandemi sürecinde alınan tedbirler nedeniyle zor bir süreçten geçiyor. Özellikle küçük esnaflarımız bu süreçte mağdur oldu. Biz de başlattığımız kampanya ile İlkadım halkından destek bekliyoruz. Kısıtlamaların sürdüğü bu günlerde halkımız tüm ihtiyaçlarını yerel esnaflardan karşılasın, yoksa her zaman yüz yüze baktığımız, kara günde yanımızda olan esnafımızı yaşatamazsak, kaybolup gidecekler. Bu kampanyamız ilçemizden Türkiye’ye yayılıyor. Bunun öncüsü olmaktan da gurur duyuyoruz. Herkesi kendi yerel esnafından alışveriş yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)