GÜNDEM - 26 Haziran 2025 Perşembe 00:43

Samsun’da ’savaşa hayır’ yürüyüşü

A
A
A
Samsun’da ’savaşa hayır’ yürüyüşü

Samsun’da düzenlenen yürüyüşle İran savaşı ve Filistin soykırımından ötürü İsrail ve ABD’ye tepki gösterildi.


İlkadım ilçesi Çiftlik Caddesi’nde yapılan yürüyüş Öğretmenevi önünden başlayarak Lise Caddesi kesişiminde son buldu. Yürüyüşte "Savaşa hayır barış hemen şimdi", "Katil ABD Orta Doğu’dan defol", "Katil İsrail", "Gazze’de düşene dövüşene bin selam" sloganları atıldı.


Yürüyüş sonrası Samsun Emek Barış ve Demokrasi Güçleri adına yapılan basın açıklamasında, "İsrail’i Filistin halklarına karşı 7 Ekim 2023’ten bu yana hiçbir sınır tanımadan yürüttüğü soykırım savaşı 60 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden oldu. Ancak kana doymamış olacak ki bu kez de İran’a saldırarak ABD emperyalizmi destekli vahşetini sürdürerek yeni bir aşamaya taşımaya ısrarlıdır. Orta Doğu’da hakların barış içerisinde kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Bunun için emperyalist siyonist ittifakın ve iş birlikçilerinin Orta Doğu’dan sökülüp atılması şarttır" denildi.


Yürüyüş ve basın açıklamasına CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ da katıldı.



Samsun’da ’savaşa hayır’ yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Düzce Valiliğinden "polisin vatandaşı darp" iddiasıyla ilgili açıklama Düzce Valiliği, polis ekiplerinin bir vatandaşı tartakladığı iddiasıyla ilgili yapılan incelemede, haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği, şüphelinin görevli polise hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediğinin anlaşıldığı, maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Düzce Valiliğinden yapılan açıklamada, "Bazı sosyal medya hesaplarından ‘Düzce Atatürk Bulvarı’nda gerginlik. Polisin tutumu tepki çekti’ başlığıyla verilen paylaşımlarla ilgili yapılan incelemede; 20 Aralık 2025 günü saat 00.12 sıralarında Atatürk Bulvarı giriş kısmında bulunan otobüs durağı civarında kavga eden şahısların bulunduğu ihbarı üzerine olay yerine polis ekibinin sevk edildiği, polis ekibince olay yerine intikal edildiğinde, mahalde bulunan esnaflar tarafından çevreye rahatsızlık verdiği belirtilen H.Y ve O.Y’nin alkollü oldukları belirtilerek şahısların bölgeden uzaklaştırılması talep edilmiş, polis ekibince şahıslar bölgeden uzaklaştırılmıştır. Söz konusu video, olay yerini gören mobese ve mahalde bulunan iş yerlerine ait kameralar birlikte incelendiğinde; haberde belirtildiği gibi polis ekibince herhangi bir darp olayının gerçekleşmediği H.Y.’nin görevli polis memuruna hamlede bulunması üzerine polis memuru tarafından bu temasın engellediği, ayrıca yine aynı video görüntülerinde polis memuru için iddia edilen ‘oğlunun yanında yapıştırırım seni’ söyleminin ’oğlunun yanında yakışmıyor sana’ şeklinde olduğu, mevcut müdahale ve sözlü ikazların zor kullanma yetkisinin orantılılık ilkesi kapsamında, yerinde ve yeterli olduğu anlaşılmıştır. Bahse konu olayla ilgili görevli polis memurları için sosyal medya üzerinde yapılan maksadını aşan haber ve hakaret içeren yorumlarda bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur" denildi.
Bursa Prysmian işçileri Mudanya’da yürüdü Bursa’da Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi Prysmian fabrikası işçileri, MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi (TİS) sürecine ilişkin alınan eylem kararları kapsamında Mudanya’da yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirdi. Edinilen bilgilere göre, Prysmian fabrikasından çıkan işçiler Mudanya BUDO Meydanı’na kadar yürüyerek eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşün ardından meydanda toplanan işçiler, taleplerini kamuoyuyla paylaştı. Eyleme; Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Bursa Şubesi yöneticileri, Prysmian İşyeri Sendika Başkanı Ekrem Şaş, işyeri temsilcileri ve çok sayıda sendika üyesi katıldı. Yürüyüş boyunca işçiler, "Metal işçisi direnişin simgesi", "İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız" ve "Sadaka değil, toplu sözleşme" sloganları attı. Birleşik Metal-İş Sendikası, yürüyüş ve basın açıklamasına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 24 Aralık’ta açıklanan eylem kararlarının kararlılıkla sürdürüldüğünü belirtti. Açıklamada, Genel Başkan Özkan Atar’ın, metal işçilerinin patronların dayattığı sefalet şartlarına boyun eğmeyeceğini, kazanılmış hakların gasp edilmesine izin verilmeyeceğini ve haklı talepler için mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini vurguladığı ifade edildi. Eylem, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde sona erdi.