ASAYİŞ - 25 Haziran 2025 Çarşamba 17:55

Samsun’da yayaların ölümle dansı: Geçit yerine bariyerden atlıyorlar

A
A
A
Samsun’da yayaların ölümle dansı: Geçit yerine bariyerden atlıyorlar

Samsun’un ana arterlerinin birinde 90 ve 140 metre uzaklıktaki yaya geçitlerini kullanmak yerine bariyerlerden atlayarak yolun karşısına geçen bazı yayalar, hem canlarını hem de sürücülerin güvenliğini tehlikeye atıyor.


İlkadım ilçesindeki 19 Mayıs Bulvarı, Mecidiye Çarşısı ve Cumhuriyet Meydanı ile Bulvar AVM arasındaki yoğun yaya trafiğine rağmen, birçok vatandaş tehlikeyi göze alarak doğrudan yol ortasındaki bariyerin üstünden geçmeyi tercih ediyor. Bölgedeki Mecidiye Alt Geçidi ile Cumhuriyet Meydanı İç Kavşak yaya geçidine rağmen, özellikle yoğun saatlerde yüzlerce kişi, refüjdeki bariyerlerden atlayarak araç trafiğinin arasına dalıyor. Yayalar hem trafiği tehlikeye düşürüyor hem de kendi hayatlarını riske atıyor.



"Yiyeceğim bozulmasın diye kestirmeden geçtim"


Yayaların gerekçeleri ise dikkat çekici. Bazı vatandaşlar, "Acelem vardı, sıcakta elimdeki yiyecek bozulmasın diye kestirmeden geçtim" ya da, "Fark etmedim, benden önce geçen vardır diye geçtim" diyerek kendilerini savunuyor.



"Bir yıl önce çocuk aracın altında kaldı"


Bölgede uzun süredir esnaflık yapan Alper Erdal, yaşanan tehlikeye dikkat çekerek, "Bundan 1 yıl önce küçük bir çocuk karşıdan geçmek isterken araç çarptı. Bariyer sağlam bile olsa birkaç gün içinde yine kırılıyor. İnsanlar geçitleri uzak bulduğu için tehlikeyi tercih ediyor" dedi.



"Araç yoğunluğu var, karşıya geçmek zor"


Bazı vatandaşlar ise meydandaki kavşakta araç yoğunluğunun fazla olduğunu, bu nedenle güvenli bir şekilde karşıya geçmekte zorlandıklarını dile getirerek, tam bu noktaya yeni bir yaya geçidi yapılması çağrısında bulundu.


Yetkililerin yaya güvenliğini artıracak önlemler alması bekleniyor.



Samsun’da yayaların ölümle dansı: Geçit yerine bariyerden atlıyorlar

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Gözyaşlarına hakim olamadı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlarla uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı.
Kastamonu Emekli olan okul müdürünü öğrencileri alkışlarla uğurladı: Duygusal anlar yaşandı Kastamonu’da 40 yıl önce başladığı mesleğine emekli olarak veda eden okul müdürünü öğrencileri ve meslektaşları alkışlayarak uğurladı. Kastamonu’da öğretmenlik mesleğinde 40 yılını doldurarak emekli olan Darende Ortaokulu Müdürü İlhami Yılmaz (65) için öğrencileri ve meslektaşları tarafından sürpriz bir uğurlama töreni düzenlendi. Meslektaşları, okulda çalan son ders zilinin ardından Yılmaz’ı İstiklal Marşı okunması için okul bahçesine davet etti. Bu sırada merdivenlerde sıralanan çok sayıda öğrenci ve öğretmenler Yılmaz’ı alkışladı. Öğrencilerle karşılaşan Yılmaz, gözyaşlarına hakim olamadı. Yılmaz daha sonra pasta kesti. Öğrencilere ve meslektaşlarına kendisi için yaptıkları sürprizden dolayı teşekkür eden Yılmaz, "Sene 1991 yılında Darende İlköğretim Okulunda idareciliğe başladım. Allah-u Teala 30 sene sonra idareciliğe başladığım yerde emekli olmayı nasip etti. Sağlıklı bir şekilde emekliye gelebildiğim için şükrediyorum" dedi. Öğrencilere de nasihatlarda bulunan Yılmaz, "Ailenizi, öğretmenlerinizi dinleyin ve iyi insan olun. Derslerinize çalışın, başarılı olun, vatana ve millete hayırlı evlatlar olun. İnşallah bizlerin, annenizin ve babanızın arzu ettiği ölçülerde en güzel yerlere gelmenizi temenni ederim. Ama bunun tek çaresi de çalışmak. Hangi işi yaparsanız yapın çalıştıktan sonra başaramayacağınız hiçbir iş yok" diye konuştu. Yılmaz için daha sonra okul bahçesinde veda programı düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenler tarafından yazılan şarkı Yılmaz’a dinletildi. Daha sonra Yılmaz, öğrencileriyle vedalaşarak okuldan ayrıldı. (Vİ-MK-