EKONOMİ - 28 Temmuz 2025 Pazartesi 15:09

Samsunlu kadınlar, plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitimini tamamladı

A
A
A
Samsunlu kadınlar, plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitimini tamamladı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) koordinasyonunda, Samsun’da kadınların sanayide nitelikli alanlarda istihdamını artırmaya yönelik önemli bir eğitim daha başarıyla tamamlandı. Bu kapsamda 10 kadın katılımcı, plastik enjeksiyon teknolojilerine dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı.


Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu ve OKA iş birliğinde 2024 yılının son çeyreğinde imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilen eğitim, Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi ve bir plastik şirketi ile iş birliğiyle hayata geçirildi. Şirketin tesislerinde düzenlenen plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitim programında, 10 kadın katılımcı plastik enjeksiyon teknolojilerine dair hem teorik hem de uygulamalı eğitim aldı. Eğitimler, MB Eğitim Danışmanlık eğitmeni tarafından yürütüldü.


Plastik bağlantı ekipmanları ve sulama sistemleri alanında Türkiye’nin öncü üreticileri arasında yer alan şirketin üretim ortamında gerçekleştirilen bu eğitim, katılımcılara gerçek makineler ve üretim senaryoları üzerinde uygulama yapma fırsatı sundu. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ve şirketin yönetim kurulu başkan vekili Filiz Dağdelen Günday tarafından takdim edildi.



"Kadınların sanayide daha fazla yer almasını hedefliyoruz"


Sertifika töreninde konuşan OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, Ajans olarak kadın istihdamını artırma hedefiyle hareket ettiklerini belirterek, "2024 yılının son çeyreğinde önemli paydaşlarımızla birlikte Samsun’da kadın istihdamı ve girişimciliğini güçlendirmeye yönelik bir protokol imzaladık. Bu kapsamda POELSAN iş birliğiyle ikinci eğitimimizi hayata geçirdik. CNC torna operatörlüğü eğitiminin ardından plastik enjeksiyon operatörlüğü ile kadınların mavi yakalı işlerde de daha nitelikli şekilde istihdam edilmesini hedefliyoruz. Ajans olarak kadınların sanayide daha fazla yer alması için desteklerimizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum" dedi.



Samsunlu kadınlar, plastik enjeksiyon operatörlüğü eğitimini tamamladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi ile DAP’tan hayvancılık altyapısına güçlü iş birliği Atatürk Üniversitesi ile Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında, bölgesel kalkınmaya ve hayvancılık altyapısının güçlendirilmesine önemli katkılar sunacak bir iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında gerçekleştirilen imza törenine; Atatürk Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı adına ise Başkan Prof. Dr. Osman Demirdöğen katıldı. İmzalanan protokol kapsamında, 2025 Yılı Yatırım Programında yer alan "Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi" programı çerçevesinde hayata geçirilecek "Buzağı Kayıplarında Veteriner Hizmetlerinin Geliştirilmesi" projesinin uygulanması, finansmanı, izlenmesi ve değerlendirilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Proje ile özellikle Erzurum ili sınırları içerisinde hayvancılık faaliyetlerinde verimliliğin artırılması, buzağı kayıplarının azaltılması ve veterinerlik hizmetlerinin sahada daha etkin hâle getirilmesi hedefleniyor. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından projeye 10 milyon 508 bin 342 TL tutarında ödenek tahsis edilirken, Atatürk Üniversitesi de proje bütçesinin en az yüzde 30’u oranında eş finansman sağlayacak. Proje, Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi bünyesinde yürütülecek saha çalışmaları, tedavi protokollerinin uygulanması ve eğitim faaliyetlerini kapsayacak. Rektör Hacımüftüoğlu: "Buzağı kayıplarının azaltılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar büyük önem taşıyor" İmza töreninde değerlendirmelerde bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversitelerin yalnızca eğitim ve araştırma faaliyetleriyle değil, aynı zamanda bulundukları bölgenin kalkınmasına doğrudan katkı sunan projelerle de sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Hacımüftüoğlu: "DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımız ile imzaladığımız bu protokol, üniversitemizin bilimsel birikimini sahaya yansıtarak bölge hayvancılığına somut katkılar sunacaktır. Özellikle buzağı kayıplarının azaltılmasına yönelik yürütülecek çalışmalar hem üreticilerimiz hem de ülke ekonomimiz açısından büyük önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen ise bölgesel kalkınmada üniversitelerle yapılan iş birliklerinin stratejik bir rol üstlendiğine dikkat çekerek, Atatürk Üniversitesinin akademik altyapısı ve uygulama kapasitesiyle projenin başarıyla hayata geçirileceğine inandıklarını belirtti. İmzalanan protokol ile Atatürk Üniversitesi ile DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasındaki iş birliğinin daha da güçlendirilmesi, bölgenin tarım ve hayvancılık potansiyelinin bilimsel temellerle desteklenerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.