ASAYİŞ - 11 Haziran 2025 Çarşamba 11:50

Taksinin motosikletli kuryeye çarptığı kaza kamerada: 1 yaralı

A
A
A
Taksinin motosikletli kuryeye çarptığı kaza kamerada: 1 yaralı

Samsun’da taksinin çarptığı motosikletli kurye ağır yaralanırken, kaza anı ise güvenlik kamerasına yansıdı.


Kaza, sabah saat 09.30 sıralarında Çiftlik Mahallesi İsmet Paşa Caddesi ile Dr. Kamil Caddesi’nin kesişiminde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Bilal D.’nin kullandığı 55 T 0075 plakalı taksi, bir lokantada kurye olarak çalışan Ertan Ardıç (38) idaresindeki 40 KG 084 plakalı motosiklete çarptı.


Çarpmanın etkisiyle yola savrulan motosiklet sürücüsü ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan şahıs ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ardıç’ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.



Taksinin motosikletli kuryeye çarptığı kaza kamerada: 1 yaralı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya TSO’dan üyelerini rahatlatacak aidat kararı Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, depremde hayatını kaybeden üyelerin borçlarını sildiklerini, tüm üyeler için de faizsiz yapılandırma imkanı getirdiklerini açıkladı. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 6 Şubat depremlerinin ardından ticari faaliyetlerini sürdürmekte zorlanan üyeleri için devrim niteliğinde bir karara imza attı. Nisan ayı olağan meclis toplantısında oy birliği ile alınan kararla depremde hayatını kaybeden üyelerin borçları silinirken, tüm üyeler için faizsiz yapılandırma imkanı getirildi. üyelerinin toparlanma sürecini hızlandırmak ve firmaların üzerindeki finansal yükü hafifletmek amacıyla kapsamlı bir "Aidat Yapılandırma Paketi" açıklayan MTSO, maliyeden kapanışını yapan üyelerin de odaya olan aidat borçlarının tamamını sildi. Alınan meclis kararı uyarınca, deprem felaketinde hayatını kaybeden üyelerin odaya olan tüm borçları tamamen silindi. Maliye kaydı üzerinden iş yeri terkini yapan ve ekonomik olarak tahsili imkansız hale gelen eski üyelerin borç yükü kaldırıldı. Ticari faaliyetine devam eden üyelerin birikmiş aidat borçlarının faiz ve gecikme zamları tamamen silinecek. Üyeler, sadece anapara ödemesini tek seferde veya 3 eşit taksitte ödeyebilecek. "Üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" Aldıkları kararla ilgili açıklama yapan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, "Deprem sadece fiziki yıkıma yol açmadı, aynı zamanda üyelerimizin nakit akışını, üretim gücünü ve ticari sürekliliğini de ciddi şekilde etkiledi. Bu süreçte üyelerimizin ayakta kalabilmesi en büyük önceliğimiz oldu. Meclisimizde aldığımız bu kararla, hem vefat eden üyelerimize karşı vefa borcumuzu ödemeyi hem de işini sürdürmeye çalışan üyelerimize nefes aldırmayı hedefledik. Bu kararı uzun zamandır almak istiyorduk, ancak TOBB ve bakanlıklarla yapılan resmi görüşmeleri ve hukuki süreci ancak tamamlayabildik. Ekonomik toparlanmanın yolu, üyelerimizin yeniden güçlenmesinden geçiyor. Oda olarak her zaman üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Başvuru tarihi ve yeri Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen üyeler için süreç 4 Mayıs 2026 tarihinde başlayacak ve 30 Eylül 2026 mesai bitimine kadar devam edecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen üyelerin, Odanın muhasebe birimine başvuruda bulunması gerekiyor.