ÇEVRE - 26 Şubat 2025 Çarşamba 14:45

Terme’den kartpostallık görüntüler

A
A
A
Terme’den kartpostallık görüntüler

Samsun’un Terme ilçesinde etkili olan kar yağışı, şehri beyaz bir örtüyle kaplayarak kartpostallık manzaralar oluşturdu. 5 gün aralıklarla süren kar yağışı sonrası, şehirdeki yüksek kesimler adeta beyaz gelinlik giydi.


Terme’de etkili olan kar yağışıyla beyaza bürünen Terme ilçesi büyüleyici manzarasıyla dikkat çekti. Kar yağışı ile beyaza bürünen Terme’de, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. Kar kalınlığının yaklaşık 150 santimetreyi bulduğu dağlık alanlarda bazı vatandaşlar, ATV ve UTV araçlarıyla off-road yaparak, çocuklar kardan adam yaparak ve kar topu oynayarak karın tadını çıkardı.



"Termemize çok yakıştı"


Karın drone ile fotoğraflanan o büyüleyici güzelliğini ve doyumsuz manzarasını Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sosyal medya hesabından paylaştı. Kul, "Kar Terme’mize çok yakıştı. Karın eşsiz dokunuşuyla huzurlu ve etkileyici bir manzaraya kavuştu" ifadelerini kullandı.


Paylaşım sosyal medya kullanıcıları tarafından büyük beğeni aldı.



Terme’den kartpostallık görüntüler

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Kar yağışını duyan soluğu burada aldı Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, Karabük’ün yüksek kesimlerine akın ederek ateş yakıp fotoğraf çektirirken karın keyfini doyasıya çıkardı. Karabük’ün yüksek kesimlerinde kar yağışı gecenin ilerleyen saatlerinde de etkisini sürdürdü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından özellikle yüksek rakımlı bölgelerde başlayan kar yağışı, Safranbolu-Bartın kara yolunu beyaza bürüdü. Karayolları ekipleri, daha önce yaptıkları hazırlıklar kapsamında bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışını fırsat bilen vatandaşlar, bin 30 rakımlı Ahmetusta Geçidi’ne akın etti. Bölgeye gelenler ateş yakarak ısınırken, bol bol fotoğraf çektirip karın keyfini çıkardı. İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri de bölgede denetim yaptı. Ekipler, kış lastiği bulunmayan sürücüleri olası olumsuzluklara karşı uyararak, bölgeyi terk etmeleri gerektiğini bildirdi. Sürücülere kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarılarda bulunuldu. Ahmetusta mevkiinde kar yağışının fazla olduğunu öğrendikten sonra eşi ve arkadaşları ile bölgeye geldiklerini ifade eden Selver Yıldırım, araçta kış lastiği bulunmasına rağmen gelmekte zorlandıklarını belirtti. Yıldırım, kar yağışı sonradan bölgedeki atmosferi güzel bulduğunu aktararak çok eğlendiklerini söyledi. Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinden kar için Safranbolu’ya Doğan marka otomobille gelen Alperen Demirkul, "Çok mutluyuz. Aracımızla gelirken biraz zorlandık ama burası beklentimizi karşıladı. Bütün gençler burada. Ekipler de çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.