POLİTİKA - 21 Mayıs 2019 Salı 12:04

Vali Kaymak: “100. yıl kutlamaları yılsonuna kadar devam edecek”

A
A
A
Vali Kaymak: “100. yıl kutlamaları yılsonuna kadar devam edecek”

SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919’un 100.

SAMSUN (İHA) – Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlamalarına katılanlara teşekkür ederek, kutlamaların yılsonuna kadar devam edeceğini söyledi.


19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlamaları kapsamında Samsun’da kutlama coşkusu doyasıya yaşandı. Samsun, tarihinin en fazla siyasi liderini 1 günde ağırladı. Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli, Kemal Kıçdaroğlu, Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek, Mustafa Destici, Önder Aksakal, İbrahim Çelebi ve birçok siyasinin ağırlandığı törende Samsun Valisi Osman Kaymak bir teşekkür mesajı yayınladı.


Vali Kaymak, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:


"Milli Mücadele’nin ilk adımının atıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. yılı kutlamalarında Samsun Valisi olarak görev yapmaktan onur duyuyorum. Bu yıl çeşitli etkinliklerle gerçekleşen 100. yıl kutlamalarımız yılsonuna kadar birçok programla devam edecek olup, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarıyla da doruğa ulaşacaktır. Amacımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk adımı attıkları Samsunumuzdan, bir asır önce yokluklar içinde ve tüm zorluklara rağmen sağlanan birlik ve mücadelenin, geleceğimizin teminatı tüm gençlerimize aktarılmasıdır. Gençlerimizin de bu sorumluluk bilinciyle Milli Mücadele ruhunu Samsun’dan bütün Türkiye ve dünyaya yayacaklarına ve tarif edilemez bu coşkuyu geleceğe taşıyacaklarına inanıyoruz. Bu amaçla 19 Mayıs 2019 Pazar günü ana programımızla taçlanan ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlama etkinliklerimize; Başta Milli Mücadele’nin 100. yılı kutlama etkinliklerini 22 Şubat 2019 tarihinde yayımlanan genelgeyle himayelerine alan ve kutlamalarımıza teşrif eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’ye, Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Önder Aksakal’a, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e, Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi’ye, bakanlara, milletvekillerine, Büyükşehir Belediye Başkanlığına, ilçe kaymakamlıklarına, ilçe belediye başkanlıklarına, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik teşkilatı mensuplarına, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, katkı veren diğer kamu kurum ve kuruluş müdürlüklerine, sivil toplum kuruluşlarına, yerel, bölgesel, yaygın medya kuruluşlarına, bizleri yalnız bırakmayan değerli Samsun halkına, yurdumuzun her köşesinden gelen kıymetli misafirlere ve katkı veren herkese teşekkür eder, nice yüzyıllarımız olması dileklerimle saygılarımı sunarım.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Manisa’dan şifa dağıtacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı UNESCO tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında 28 Nisan Pazar günü saçılacak olan 7 ton mesir macunu, yapılan dualarla çuvallara yerleştirildi. UNESCO’nun Somut Olmayan Kültürel Miras Listesinde yer alan 484. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan tarafından yaptırılan tarihi Sultan Camisi’nden 28 Nisan Pazar günü saçılacak 7 ton mesir macununun duası yapıldı. Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği’nin mesir imalathanesinde yapılan dua öncesinde protokolün de katılımıyla Sultan Camisi’nde Hafsa Sultan, Merkez Efendi ve mesir macununun yapımında emeği geçenler için Mevlid-i Şerif okutuldu. Manisa’yı Mesir Tanıtma ve Turizm Derneği üretim atölyesinde Cuma namazı sonrası gerçekleşen mesir duasına; Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, Manisa Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap, Manisa’yı Mesiri Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve STK başkanları katıldı. Manisa İl Müftü Vekili Mehmet Nurlu tarafından yapılan duanın ardından Vali Ünlü ve protokol üyeler sembolik olarak basın mensuplarına mesir macunu saçtı. 484. Uluslararası Mesir Macun Festivali kapsamında 7 ton mesir macunu 28 Nisan Pazar günü Sultan Camii kubbe ve minarelerinden binlerce vatandaşa saçılacak. Geleneğin tarihçesi Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim’in eşi, Kanuni Sultan Süleyman’ın annesi Ayşe Hafsa Sultan Manisa’da hastalanınca, dönemin ünlü hekimi Merkez Efendi, sultan için baharat karışımıyla macun hazırladı. Bir süre sonra iyileşen Ayşe Hafsa Sultan, macunun her yıl aynı dönemde karılarak halka saçılmasını buyurdu. Bunun üzerine her yıl nevruzda hazırlanan mesir macunu, Manisa’daki Sultan Camisi’nin kubbe ve şerefeleri ile çevresindeki 40 noktadan halka saçılıyor. 484 yıldır içeriği bozulmadan hazırlanan mesir macununun içinde şu baharatlar bulunuyor: "Tarçın, karabiber, yenibahar, karanfil, çörek otu, hardal tohumu, anason, kişniş, zencefil, hibiskus, zerdeçal, hindistan cevizi, rezene, kebabiye, sinameki, sarıhalile, vanilya, darı fülfül, kakule, havlıcan, hıyarşembe, safran, kimyon, çam sakızı, mürsafi, meyan balı, zulumba, limon kabuğu, portakal kabuğu, deve dikeni tohumu, keten tohumu, keçiboynuzu, udi hindi, ısırgan tohumu, akbiber, üzüm çekirdeği, hayıt tohumu, biberiye, funda yaprağı, melisa otu, karahalile”
Bartın Adalet Bakanı Tunç’tan DEM Partili belediyelere terör uyarısı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’ın Ulus ilçesinde yaptığı açıklamada DEM partili belediye başkanlarını belediye gelirlerinin teröre aktarılmaması konusunda uyarılarda bulunarak, ’’Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak’’ dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, memleketi Bartın’da seçimi kazanan Ak Partili belediye başkanlarını hayırlı olsun ziyaretlerine başladı. İlk durağı Ulus ilçesi olan Bakan Tunç, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte Ulus Kaymakamı Fırat Kadiroğlu’nu ziyaret etti. Ardından Ulus Belediyesine geçen Bakan Tunç, burada yaptığı konuşmasa DEM partili belediye başkanlarını uyardı. Tunç, konuşmasında belediyelerin önemine dikkat çekerek, ’Belediyeler, yerel yönetimlerimiz demokrasinin beşiği. Yerel yönetimler, vasıtasıyla vatandaşlarımıza doğumdan vefatına kadar her türlü hizmeti götüren kamu kurumlarımız aynı zamanda. Seçimle işbaşına gelen belediye başkanlarımız, milletten ve devletten aldığı desteği, devletin ve milletin kaynaklarını yine millete hizmet olarak akıtmak için görevlidirler. Onların yaptığı eserler, gerek ilçenin yeniden imarı, beldenin yeniden imarıyla ilgili, şehrin daha yaşanılabilir hale getirilmesi için gerçekleştirilen hizmetler tabii ki artarak devam etmelidir’’ dedi. Terör örgütleri ile bağlantısını sürdüren belediyelere yönelik kayyum uygulamasının devam edeceği sinyalini de veren Bakan Tunç, şöyle devam etti: ’’Hükümetimiz tarafından belediyelerimize gönderilen kamu kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşa, millete hizmet edilmesi gerekir. İşte bunu yapan belediye başkanlarımız başarılı oluyor. Kamu kaynaklarının belediyelerimize gönderilen kaynakların son kuruşuna kadar vatandaşımıza ve milletimize hizmet olarak gösterilmesi lazım. Kamu kaynaklarını suç unsuru bulunan faaliyetlere harcayanlar, terörün finansmanı olarak kullananlar milletimiz tarafından cezalandırılmaktadır. Geçmişte bunun kötü örneklerini maalesef yaşadık, gördük. Bir belediye başkanı milletin kaynaklarını, millet düşmanlarına akıtırsa orada hukuk devleti devreye girer. Bu noktada devletin yetkili kurumları da her zaman bu konuda hassas ve teyakkuzda olacak. Belediye başkanları da bu bilinçle çalışacaklar ve halktan aldıkları, milletten aldıkları yetkiyi kötüye kullanmayacaklar.’’ Bakan Tunç, Ulus ziyaretinin ardından ise Abdipaşa beldesine hareket etti.