KÜLTÜR SANAT - 15 Eylül 2025 Pazartesi 10:35

Vezirköprü’de Gençlik Konseri coşkusu

A
A
A
Vezirköprü’de Gençlik Konseri coşkusu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde düzenlenen "Gençlik Konseri 2025", Ankara Modern Dans Topluluğu ve sanatçı Ekin Uzunlar’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Vezirköprü’de gençler ve ailelerin büyük ilgi gösterdiği Gençlik Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlik, Vezirköprü Gençlik ve Kültür Derneği (VEGED) Halk Oyunları Ekibi ve Ankara Modern Dans Topluluğu’nun sergilediği performansla başladı. Gösteri sonrası Vezirköprü Belediye Başkanı Av. Murat Gül, Ankara Modern Dans Topluluğu dans ekibine ve organizasyona katkı sağlayan VEGED Başkanı Fatih Yazıcı’ya teşekkür ederek çiçek takdim etti.


Dans gösterisinden sonra Karadeniz müziğinin sevilen isimlerinden Ekin Uzunlar konseri başladı. Sevilen şarkılarıyla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan Uzunlar, Vezirköprülülerden büyük alkış aldı. Konser sonunda Başkan Gül, sanatçıya Vezirköprü’nün simgesi minyatür semaver ve çiçek hediye etti.


Başkan Gül, etkinliğe gösterilen ilgiden dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, "Bugün buradaki kalabalık bizlere gösteriyor ki Vezirköprü halkı her zaman bizimle. Bu tür kültürel etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz. Davetimizi kırmayıp gelen sanatçılarımıza ve meydanı dolduran kıymetli hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum" dedi.



Vezirköprü’de Gençlik Konseri coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turgutlu Belediyesine yeni müdürlük kuruluyor Turgutlu Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda 13 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda komisyon ve encümen üyeleri belirlenirken, Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulması da oy birliğiyle kabul edildi. Turgutlu Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Çetin Akın’ın açılış konuşmasıyla başladı. Başkan Akın, konuşmasında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, çocukların Türkiye’nin geleceği olduğuna vurgu yaptı. Akın ayrıca Polis Haftası, Otizm Farkındalık Günü, Öldürülen Gazeteciler Günü, Avukatlar Günü ve Dünya Sokak Hayvanları Günü’ne de değindi. Toplantının ilk maddesinde mart ayı meclis toplantı tutanakları oy birliğiyle kabul edilirken, yıllık faaliyet raporu oy çokluğuyla kabul edildi. Komisyon ve encümen üyeleri belli oldu Meclis gündeminde yapılan seçimler sonucunda; Gülay Dönmez birinci başkan vekili, Aydın Ercan ikinci başkan vekili olarak seçildi. Katip üyeliklerine asil olarak Esin Küçükler ve Murat Tekdemir, yedek olarak Gülay Dönmez ve İlhami Bayram getirildi. Encümen üyeliklerine Barış Erbaş, Aydın Ercan ve Kerim Armağancı seçilirken; İmar Komisyonu’na Murat Tekdemir, Onur Bircan, Cemal Aydın, Ferhat Ü lker ve Faruk Yaşar, Plan ve Bütçe Komisyonu’na ise Bilge Cebe, Faysal Teterbaş, İlhami Bayram, Önder Solhan ve Nevin Baş oy birliğiyle seçildi. Yeni müdürlük kuruluyor Toplantının dikkat çeken kararlarından biri de Araştırma ve Geliştirme Müdürlüğü’nün kurulması oldu. Yeni müdürlüğün teşkilat şemasına eklenmesi oy birliğiyle kabul edildi. Ortak hizmet projesine onay Manisa Büyükşehir Belediyesi ile çöp konteyneri teminine yönelik ortak hizmet projesi yapılması ve sürecin yürütülmesi için Belediye Başkanı Çetin Akın’a yetki verilmesi de meclisten oy birliğiyle geçti. Şehit Piyade Er Şenol Kurudereli’nin adının bir parka verilmesi talebi ilgili komisyona havale edilirken, imar planı değişikliği ve çeşitli ücret tarifelerine ilişkin maddeler de komisyonlara gönderildi. 2025 yılı Denetim Komisyonu raporunun meclis üyelerine sunulmasının ardından toplantı, dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.
Ankara İletişim Başkanı Duran: "Geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz" Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "İran, ABD ve İsrail arasında ilan edilen geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz" dedi. İletişim Başkanı Duran, İran ve ABD/İsrail arasında varılan geçici ateşkes hakkında açıklamalarda bulundu. Ateşkesin bir fırsat olduğunu belirten Duran, Türkiye olarak bölgesel ve küresel barışın tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini ifade etti. Diplomasinin bölge için önemli olduğuna dikkati çeken Duran, "İran, ABD ve İsrail arasında ilan edilen geçici ateşkesi bölgesel istikrar ve küresel barış açısından önemli bir fırsat olarak görüyor ve memnuniyetle karşılıyoruz. Bu gelişmenin mevcut tansiyonu düşürmekle sınırlı kalmayıp, kalıcı bir çözüme ve barışa kapı aralamasını temenni ediyorum. Bölgemizde uzun süredir devam eden kırılgan güvenlik ortamı, diyalog ve diplomasi kanallarının ne denli hayati olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Karşılıklı anlayışın güçlendirilmesi, gerilimi artıracak adımlardan kaçınılması ve uluslararası hukuk temelinde hareket edilmesi, kalıcı barışın tesisinde belirleyici olacaktır" ifadelerine yer verdi. Türkiye’nin barışın tesisi için her zaman çalışmaya devam edeceğini belirten Duran, "Türkiye, sahip olduğu güçlü diplomasi geleneği, adil ve dengeli yaklaşımıyla her zaman barıştan yana bir tutum sergilemiş; krizlerin çözümünde güvenli bir liman olma sorumluluğunu üstlenmiştir. Türkiye olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bölgesel ve küresel barışın tesisi için her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz" dedi.