YEREL HABERLER - 22 Nisan 2012 Pazar 14:43

SEYYAR AKTAR MESLEОİNDEN YAKINDI

A
A
A
SEYYAR AKTAR MESLEОİNDEN YAKINDI

Seyyar minibüsü ile Kahramanmaraş`tan Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine gelerek şifa dağıtan aktar Nurettin Nar, seyyar satıcılık mesleğinin zor olduğunu ifade etti.
Kahramanmaraş`tan Hakkari`ye kadar olan alan içerisindeki bütün illeri ve ilçeleri gezerek minibüs içerisinde şifalı bitkiler ve baharat çeşitlerini satarak geçimini sağlamaya çalışan 5 çocuk babası Nurettin Nar, mesleğinin zor olduğunu fakat insanlara şifa dağıtmaktan mutlu olduğunu belirtti. Ayda bir Ceylanpınar ilçesine gelerek baharat ve şifalı bitkileri sattığını anlatan Nar, şöyle konuştu: "Satmış olduğumuz ürünler kaliteli olup piyasalara göre daha ucuz sattığımız için ilçe halkı bizleri tercih
etmektedir. Fakat seyyar satıcı olduğumuz için gittiğimiz yerlerde barınma sorunu ile karşılaşmaktayız. 15 yıldan sonra dişimden tırnağımdan artırdığım para ile ancak Kahramanmaraş`ın Kale kasabasında kendime bir ev yaptırabildim. Her şeye rağmen şükürler olsun. Bunu bulamayanlarda var."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Büyükçekmece Belediyesi’nden öğrencilere beslenme desteği devam ediyor Büyükçekmece Belediyesi’nin 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı’nda başlattığı "Beslenme Destek Paketi" projesi, bu yıl da kesintisiz devam ediyor. Proje kapsamında ekonomik şartları iyi olmayan ailelerin ilköğretim çağındaki çocuklarının sağlıklı ve dengeli beslenmesini destekleyen paketler, belediye ekipleri tarafından doğrudan evlere ulaştırılıyor. Büyükçekmece Belediyesi Sevgi Eli Market’te hijyenik şartlarda hazırlanan beslenme destek paketleri, 2 haftalık periyotlarla ailelerin evlerine belediye personeli tarafından teslim ediliyor. İlköğretim çağındaki çocukların sağlıklı büyüme ve gelişim süreçlerine katkı sunmayı amaçlayan paketlerde; mevsim meyveleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, bal, reçel, çeşitli peynirler ve kuruyemiş gibi besin değeri yüksek temel gıdalar bulunuyor. İçerik planlamasında çocukların günlük protein, vitamin ve mineral ihtiyacının karşılanmasına dikkat ediliyor. ‘’Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz’’ Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Hakan Çebi, projenin kesintisiz devam edeceğini belirterek şöyle konuştu: ‘’Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sağlıklı gelişimi ve dengeli beslenmesi için başlattığımız "Beslenme Destek Paketi" projemiz, yeni eğitim öğretim yılında kesintisiz bir şekilde devam edecektir. Büyükçekmece Belediyesi olarak hiçbir çocuğumuzun beslenme saatini aç geçirmediği bir kent anlayışıyla çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz’’.