YEREL HABERLER - 19 Mart 2017 Pazar 15:04

Başkan Çiftçi dereceye giren sporcuları tebrik etti

A
A
A
Başkan Çiftçi dereceye giren sporcuları tebrik etti

Sporun her branşında gençlere yönelik yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi sayesinde Şanlıurfa gençliği aldığı başarılarla adından söz ettiriyor.

Sporun her branşında gençlere yönelik yatırımlarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi sayesinde Şanlıurfa gençliği aldığı başarılarla adından söz ettiriyor. Son olarak İstanbul’da düzenlenen Salon Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılan Şanlıurfalı sporcular 8 farklı dalda madalya alarak Şanlıurfa’ya büyük gurur yaşattı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gerek şehir merkezinde gerekse 13 ilçenin tümünde yaptığı modern spor kompleksleri ile Spor Şehri Şanlıurfa hedefini sürdürüyor. Lisanslı sporcu sayısının artmasına yönelik sporun her branşında eğitimler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, aynı zamanda gençleri şampiyonalara hazırlayarak ailelerin takdirini topluyor. Mevcut spor kulüplerine yönelik yardım malzemesi desteğini de sürdüren Büyükşehir Belediyesi gençlere yönelik her türlü yatırımı gerçekleştirirken, sporcuların Türkiye ve uluslararası alanlarda aldığı başarılar spor çevrelerince de yakından takip ediliyor.


8 madalya daha


Şanlıurfa’nın spor alanında son dönemlerde geçtiği yükselişe bir yenisi daha eklendi. İstanbul’da düzenlenen Salon Gençler Türkiye Şampiyonası’na katılan Şanlıurfalı sporcular 8 farklı dalda madalya alarak büyük gurur yaşattı. Sporcularla buluşarak onları tebrik eden Başkan Çiftçi, "İşte bizim gençliğimiz bu. Şanlıurfa gençliği gerek eğitimde gerekse sporda aldığı başarılarla gündeme gelmeli" dedi. Gençlere yönelik yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Şanlıurfa’yı temsil eden Büyükşehir Belediyesi atletizm sporcuları sağ olsunlar Türkiye’de dereceye girdi. Bizler zaten sporun her branşında eğitimler veriyor ve ilimizde sporcu sayısının artması için çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız Şanlıurfa’yı spor şehri yapmak ve spor alanında gençlerimize her türlü desteği vermektir. Gençlerimizi tebrik ediyorum. Şanlıurfamızı İstanbul’da aslanlar gibi temsil ettiler" diye konuştu.


Başkan Çiftçi, daha sonra sporculara hediye vererek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.