YEREL HABERLER - 27 Nisan 2017 Perşembe 16:55

15 Temmuz süreci tabloya aktarılacak

A
A
A
15 Temmuz süreci tabloya aktarılacak

Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin girişimleriyle 15 Temmuz süreci tabloya aktarılarak sergilenecek.

Şanlıurfa Valiliğinin himayesinde Yeşilay Şanlıurfa Şubesinin girişimleriyle 15 Temmuz süreci tabloya aktarılarak sergilenecek.


Resim Sanatı ile 15 Temmuz Süreci adı verilen proje hakkında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya bilgi veren Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, projenin genel amacının milli ve manevi duygu ve düşüncelerin sanat yoluyla ifade edilerek Şanlıurfa’nın 11 bin yıllık geçmişinde hep yer almış olan görsel sanatların uluslararası arenada tanıtılması olduğunu belirtti.


Projenin özel amacının ise 15 Temmuz sürecinde Türkiye’nin verdiği milli mücadeleyi resim sanatı yoluyla aktarmak olduğunu kaydeden Çelik, “Amacımız ülke olarak verdiğimiz bu mücadeleyi resim sanatı yoluyla nesilden nesile aktarmak ve bu duruşu sanat yoluyla tüm dünyaya bir kez daha duyurmaktır. Projemiz kapsamında kendini resim sanatında ispat etmiş 20 ressam ile bir resim çalıştayı düzenleyerek, bu çalıştay neticesinde ortaya çıkan resimlerle bir sergi düzenlemektir. Bu sayede gerek ulusal gerekse uluslararası arenada resim sanatı yoluyla Şanlıurfa ve 15 Temmuz süreci ifade edilmiş olacaktır” dedi.


Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise, gelecek nesillere aktarılması gereken çok önemli bir süreç olan 15 Temmuz’un sanat yoluyla aktarılmasının etkili bir yol olduğunu belirterek, “Projeyi hayata geçirmeyi planlayan sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Seçtikleri konu ülkemiz için gerçekten önemli bir konudur. Ülke olarak gösterdiğimiz birlik ve beraberliğimizin resmedilmesi gelecek kuşaklara bırakılacak değerli bir çalışma olacaktır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.