GENEL - 29 Haziran 2017 Perşembe 11:56

(Özel haber) Güvercinler de sıcaktan korunmanın yolunu buldu

A
A
A
(Özel haber) Güvercinler de sıcaktan korunmanın yolunu buldu

Şanlıurfa’da 40 dereceyi geçen sıcaktan etkilenen güvercinler, hortumdan gelen suyu görünce yere yatıp kanatlarını açarak serinliğin tadını çıkarttı.

Şanlıurfa’da 40 dereceyi geçen sıcaktan etkilenen güvercinler, hortumdan gelen suyu görünce yere yatıp kanatlarını açarak serinliğin tadını çıkarttı.


Şanlıurfa’da 40 dereceyi geçen sıcaklar vatandaşların yanı sıra hayvanları da olumsuz etkiledi. Evlerinde güvercin besleyen vatandaşlar, çareyi ellerine hortumu alıp güvercinleri yıkamakta buldu. Hortumdan gelen suyu gören güvercinler ise bir araya toplanıp serinliğin tadını kanatlarını açarak yaşadı.



Suyu gören güvercinler kanat açıp yere uzanarak serinledi


Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde evinde beslediği güvercinlerin sıcak havadan bunaldığını fark eden Bedir Dal, çareyi güvercinlere hortumla su sıkmakta buldu. Oğlu Ahmet’in eline hortumu veren Bedir Dal, güvercinlere su püskürtmesini istedi. Hortumdan gelen suyu gören güvercinler, bir araya toplandı. Yere uzanıp kanatlarını açan güvercinler serinliğin tadını çıkarttı.



Her saat başı hortumla serinletiyor


Sıcak havada her gün güvercinleri suyla serinlettiğini söyleyen Ahmet Dal, "Sekiz yaşından beri babamla birlikte bu işi yapıyoruz. Bugün hava sıcak olduğundan dolayı babam git kuşları serinlet, bunalmasın dedi. Havalar sıcak olduğundan saatte bir gelip kuşlar bunalmasın diye serinletiyorum. Sıcaktan hastalık bulaşmasın diye onları çimdiriyorum. Daha sonra yemlerini verip içeri alıyorum. Her sabah bunu tekrarlıyorum ve akşama kadar devam ediyorum. Güvercinler de bu sayede serinliyor” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.