GENEL - 13 Ağustos 2017 Pazar 18:28

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Şanlıurfa’da

A
A
A
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan Şanlıurfa’da

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Harun Karacan, Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantıda, "Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin sorunlarını hızlı bir şekilde sonuçlandıran bir sistem getirme düşüncesindeyiz" dedi.

AK Parti Genel başkan Yardımcısı Harun Karacan, Şanlıurfa’da sivil toplum kuruluşları ile yaptığı toplantıda, "Sivil toplum kuruluşları ve derneklerin sorunlarını hızlı bir şekilde sonuçlandıran bir sistem getirme düşüncesindeyiz" dedi.


AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Cevheri’nin babasının cenazesine katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, sivil topluk kuruluşları temsilcileri ile buluştu. GAPTEM toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile bazı parti yetkilileri ve kanat önderleri de katıldı. Görevinin sivil toplum kuruluşları ile parti arasında köprü olmak olduğunu belirten Karacan, "Tüm Türkiye çapında şahsım illerde ise sivil toplum ve hakla ilişkilerden sorumlu arkadaşlar muhakkak sivil toplum örgütleri ile kurumlar arasındaki irtibatı sağlamak zorunda. İktidar partisiyiz işleri uzatmadan sivil toplum kuruluşları ve derneklerin sorunlarını hızlı bir şekilde sonuçlandıran bir sistem getirme düşüncesindeyiz. Bugün il başkanımız ve hakla ilişkilerden sorumlu arkadaşımız ile bu konuda uzun uzun sohbet ettik. Her zaman şu tezi savunmuşumdur yüz birliği fikir birliği ve iş birliği. Birbirini görmeyen hiç karşılaşmayan insanlar fikir birliği yapamazlar. Önce sivil toplum kuruluşları ile tanışacağız ve sonra fikir birliği yaprak sorunları hızlı bir şekilde çözeceğiz. Bizim görevimiz aslı amacımız budur” dedi.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, toplantının ardından salondan ayrılarak AK Parti İl Başkanlığına geçti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.