EĞİTİM - 08 Aralık 2017 Cuma 10:05

Ceylanpınar’da Kütüphane ve 15 Temmuz Köşesi törenle açıldı

A
A
A
Ceylanpınar’da Kütüphane ve 15 Temmuz Köşesi törenle açıldı

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Çok Programlı Anadolu Lisesinde kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açılışı törenle yapıldı.

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı Çok Programlı Anadolu Lisesinde kütüphane ve 15 Temmuz köşesi açılışı törenle yapıldı.


Fatih Erdoğan tarafından "Kütüphanesiz ve 15 Temmuz köşesi olmayan okul kalmasın" sloganıyla başlatılan proje kapsamında Muratlı Çok Programlı Anadolu Lisesinde Kütüphane ve 15 Temmuz köşesi kuruldu. Kütüphane ve 15 Temmuz Köşesinin açılına Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, Belediye Başkan Vekili Rüstem Ceylan, Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Fatih Erdoğan’ın Danışmanı Fatma Figen Demirkol, Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürü Fazlı Şen, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Uzun, Muratlı Jandarma Komutanı Bekir Can Çevik ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Ceylanpınar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bayol, ’’Ak Eğitim seferberliği adı altında Ceylanpınar ilçesine bağlı Muratlı mahallemizde 15 Temmuz demokrasi şehitlerimizi köşesini ve böyle bir kütüphaneyi okulumuza kazandırdığından dolayı Ak Eğitim seferberliği sayın Fatih hocamıza huzurlarınızda Ceylanpınarlılar adına teşekkürlerimi sunuyorum’’dedi.


Kütüphane ve 15 Temmuz köşesi ile ilgili Fatih Erdoğan’ın basın açıklamasını okuyan Fatma Figen Demirkol ise, ’’15 Temmuz köşemiz bizlere bir kez daha gösterdi ki FETÖ terör örgütünün darbe planları vatanımız milletimiz sayesinde bozulup milli mücadele ruhu ile kazanılan zaferi göstergesidir. Bizler istiyoruz ki Ak Eğitim seferberliği ile gümbür gümbür gelen genç neslimiz bunu unutmasınlar. Hakka yürüyen 250 şehidimiz ve o gece sokaklarda meydanlarda olan milletimiz sayesinde kurtuluşa erdi. ve gençlerimize bir kez daha yarınlarını teslim ettik. sevgili gençlerimiz sizlerin bilmesi gereken şudur ki 2019 ve 2023 hazırlıkları tamamen sizler içindir. Sizlere ülkemizi bayrağımızı tüm pisliklerden arındırarak teslime etmek adına sayın Cumhurbaşkanımızın günlük 2-3 saatlik uykularla üstün gücü çabası ve gayretleriyle sizlere daha iyi yarınlar verebilmek için ülkemizin doğusuyla batısına kuzeyi ile güneyini ayırt etmeden çalışmaktadırlar" ifadelerini kullandı.


Ceylanpınar ilçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, ’’Asil Türk milleti yine tarih yazdı 15 temmuz’da aynı Çanakkale’de olduğu gibi yedi düvele karşı yine zaferle geldi. Tarih tekerrürden ibaret aynı Çanakkale’de yapılanı 250 bin şehidimizin yaptığını 250 şehidimizde yaptı. Bunlar bu hainler asla başaramayacaklar, bizi bölemeyecekler biz biriz ve bir bütünün oluşturan çok değerli parçalarız" diye konuştu.


Açılış programı protokolün konuşmalarının ardından kütüphanenin açılışı yapılarak 15 temmuz köşesinde hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Baraj göletlinde kaybolan adamın cansız bedenine 17 gün sonra ulaşıldı Adana’nın Kozan ilçesinde Ramazan Bayramı’nın 2’nci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de yüzerek karşıya geçmeye çalışırken kaybolan 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken’in (35), jandarma su altı robotu ile 17 gündür süren arama çalışmasında cansız bedenine gece saatlerinde ulaşıldı. Ankara’dan Kozan’a Ramazan Bayramı tatilini geçirmek için gelen 35 yaşındaki Oktay Sarıtiken, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde Gökgöz Mahallesi’nde bulunan Kavşak Bendi Barajı Göletin’de balık tuttuktan sonra baraj göletlinde yüzerek karşıya geçmek isterken bir anda gözden kayboldu. 3 çocuk babası Oktay Sarıtiken’in 17 gündür süren arama kurtarma çalışmasında su altı robotları cansız bedenine ulaştı. Sarıtiken’in cansız bedenine 35 metre derinlikte ulaşıldı Ankara’dan ilçeye gelen Jandarma ekipleri, su altı robotu ile gece saatlerinde yaptığı aramada Sarıtiken’in 35 metre derinlikte ve baraj göletine girdiği yerden 100 metre açıkta cansız bedenine ulaşıldı. 17 gündür Sarıtiken ailesi ve mahallelinin acı bekleyişi sürerken Muhtar Mızrak Acar 17 gündür bir haber almayı beklediklerini ifade ederek "Arama çalışması günlerdir aralıksız sürdü. Çok şükür cenazemize ulaştık. Jandarma ekiplerine ve AKOM ekiplerine teşekkür ederiz Allah razı olsun” dedi. Sarıtiken’in cenazesi Adana adli tip kurumuna gönderildi.
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.