EĞİTİM - 20 Mayıs 2018 Pazar 12:59

Anaokulu öğrencileri ilk mezuniyet coşkusunu yaşadı

A
A
A
Anaokulu öğrencileri ilk mezuniyet coşkusunu yaşadı

Okul öncesi programları kapsamında öğrencilerin, eğlenerek öğrenmesi ve öğrenirken kendini tanıması odaklı eğitim anlayışını benimseyen TED Şanlıurfa Kolejinde anaokulu öğrencileri ve veliler ilk mezuniyet sevincini yaşadı.

Okul öncesi programları kapsamında öğrencilerin, eğlenerek öğrenmesi ve öğrenirken kendini tanıması odaklı eğitim anlayışını benimseyen TED Şanlıurfa Kolejinde anaokulu öğrencileri ve veliler ilk mezuniyet sevincini yaşadı.


Öğrencilerin oyun merkezli etkinlik ve eğitimler ile yaşayarak öğrenme imkanı bulduğu TED Kolejinde düzenlenen yıl sonu gecesinde veliler ve davetliler keyifli dakikalar geçirdi. Oryantasyon çalışmaları sayesinde ilkokula güçlü bir şeklide hazırlanan çocuklar, etkinlik için hazırladıkları birbirinden güzel gösterilerle göz doldurdu.


Öğrencilerimiz yaşayarak öğrendiler


İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşuyla başlayan törenin açılışında konuşan Kolej Müdürü Arif Kemal Şamat, okul öncesi eğitimin, çocukların ilk gerçek sosyal deneyimi olduğunu söyledi. Ailede tüm ilgiyi üzerinde toplayan çocuğun okul öncesi eğitim ile ilgiyi ve sevgiyi paylaştığı bir döneme geçtiğini ifade eden Şamat, “Çocuk anaokuluna her gün belirli saatlerde gelip gitmekle düzen alışkanlığını öğrenir. Düzenli arkadaşlıklar edinir. Arkadaşlarını aramaya, onlar tarafından aranmaya başlar. Paylaşım becerisi artar. Anne, babası ve ailesi dışında yeni insanlarla ilişki kurmayı ve sürdürmeyi öğrenir. Bu yüzden okul öncesi eğitim çok önemlidir ”dedi.


Anaokulu öğrencileri ilk eğitimlerini tamamladı


Okul öncesi eğitim ile çocuğun kabul etmek ve kabul görmek gibi sosyal kavramları öğrenmeye başladığını vurgulayan Şamat, bu dönemde yaşayarak ve deneyerek büyüyen bireylerin, her türlü bilgiyi grupla iletişim halinde benimsediğine dikkat çekerek,“Okul öncesinde çocukların bir çok duyusuna hitap edecek bir metot uyguladık. Bu eğitim metodu çocuklarda sürekli bir öğrenme isteği ve ihtiyacı oluşturdu. TED Şanlıurfa Koleji olarak, okul öncesine dair tüm bildiklerimiz ışığında öncelikle çocuklarımızın mutlu olmalarını hedefledik. Okul öncesinde almaları gereken becerileri edinmeleri konusunda mesai harcadık. Öğrencilerimizin önümüzdeki yıl itibariyle hayatlarında yeni bir dönem başlayacak. Çocuklarımızın hak ettikleri eğitimi almaları için biz kurum olarak gelecek yıla dair hazırlıklarımızı şimdiden yapmaya başladık. Önümüzdeki yıl özellikle yabancı dil öğretmen kadromuzda yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Öğrencilerimize ve siz değerli velilere gelecekteki eğitim hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.


Etkinlikte öğrencilerin sergilediği denizciler rondu, buğdayın hikayesi, bu dünya bizim, Atatürk tiyatral gösterileri hayranlıkla izlendi. Gecede, miniklerin yıl boyu okul içindeki anılarını anlatan slayt gösterisi davetliler tarafından alkışlarla karşılandı. Renk renk kıyafetler içinde geceye katılan öğrenciler, jimnastik gösterisi, şiir ve müzik dinletisiyle velilere ve davetlilere hünerlerini sergiledi. Annem şarkısı eşliğinde annelerine sürpriz hediyeler sunan öğrenciler, davetlilerle birlikte 10’uncu Yıl Marşını söyleyerek etkinliği tamamladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hatay Eldiveni takan başkan ve kaymakam kenti temizlemek için sahaya indi Hatay’ın İskenderun ilçesinde başlatılan temizlik kampanyası çerçevesinde kentin sokaklarındaki izmaritler başta olmak üzere çöpler, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek ve Belediye Başkanı Mehmet Dönmez’ın katılımı ile toplandı. İskenderun Kaymakamlığı ve İskenderun Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği “Çevremizi Temiz Tutalım, İskenderun’umuza Sahip Çıkalım” kampanyası çevresinde kentte temizlik seferberliği başlatıldı. Kampanyaya İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, ilçe protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Kentin sokaklarında Kaymakam Demiryürek, Başkan Dönmez ve vatandaşlar tek tek izmarit topladı. Temizliğin en başta kirletmemekten geçtiğini dile getiren Kaymakam Demiryürek, “Caddelerimizin, sokaklarımızın temiz kalması, sadece temizlik işçilerinin görevi değil. Hepimizin görevi, tüm vatandaşların görevi ve tüm İskenderunluların görevi. Bunun en iyi yolu kirletmemekten geçiyor. Deprem süreci hepimizi çok zorladı. Hepimizi çok zorlayan bir süreç ama normalleşme yolunda bu tür duyarlılıkları hepimizin paylaşması, kurumsal olarak tavrımızı ortaya koymamız ve bu amaçla mücadele etmemiz gerekiyor. Sayın belediye başkanımızla, ekipleriyle, bütün kurumlarımızla ve en önemlisi bu kenti gelecekte teslim edeceğimiz, emanet bırakacağımız çocuklarımızla bu duyarlılığı tüm İskenderunlu, tüm çevreyle paylaşmak adına bugün beyaz eldivenlerimizle sokaktayız” ifadelerini kullandı. Başkan Dönmez ise, belediye olarak temizlik çalışmalarını aralıksız yürüttüklerini belirterek, “Deprem yaşadık, acılar yaşadık. Bu acılarla beraber insanların bazı şeyleri kanıksadığını gördük; etrafın dağınık olmasını, etrafının kirli olmasını. Bu kanıksamanın önüne geçebilmek için biz temizlemeye çalışıyoruz. Var gücümüzle belediye ekiplerimiz, temizlik şirketimiz çalışmalarını devam ettiriyor ama asıl olan kirletmemek, asıl olan insanların şehri temiz tutmasını sağlamak. Bu amaçla bir kampanya başlattık. Kampanyaya hep birlikte destek veriyoruz. Bu kampanya bir defalık olmayacak, en önemlisi bunu birer hafta arayla sürekli hale getireceğiz" şeklinde konuştu. 120 okul, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve vatandaşlar, temizlik çalışmalarına katkıda bulundular.
Samsun Öğretmen eşini öldüren ve 19 suç kaydı bulunan koca tutuklandı Samsun’da boşanma aşamasındaki İngilizce öğretmeni eşini tabancayla vurarak öldüren ve 19 suç kaydı bulunan şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, İlkadım ilçesi 19 Mayıs Mahallesi’nde gece meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, İlkadım ilçesinde bulunan Belediye Ortaokulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Saadet Çay (43) ile büfeci eşi Adem Çay (48) boşanma aşamasında oldukları için ayrı yaşamaya başladı. 2 çocuk annesi eşi Saadet Çay’ı kendi kafasına silah dayamış halde görüntülü arayarak ‘intihar edip kendini öldüreceği’ şeklinde mesaj atan Adem Çay, son kez görmek istediğini söyledi. Saadet Çay, yardım etmek için yanına erkek arkadaşı ve 2 çocuğunu da alarak konuşmak için Adem Çay’ın depo olarak kullandığı eve gitti. Saadet Çay ile Adem Çay arasında Atakum ilçesinde bulunan yazlık evin kime kalacağı konusunda tartışma çıktı. Yan odada bulunan Saadet Çay’ın erkek arkadaşı silahın doldur boşalt sesini duyunca kendini evden dışarı atıp bekçilerden yardım istedi. Polis ve bekçiler evin kapısını kırıp içeri girdiklerinde İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ı silahla öldürülmüş olarak buldular. Evde bulunan Adem Çay, Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına alındı. Kasten yaralama, tehdit, yağma, görevli memura mukavemet gibi suçlardan 19 suç kaydı bulunan Adem Çay, polisteki sorgulamanın ardından çelik yelek giydirilerek geniş güvenlik önlemi altında bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren Adem Çay, tutuklanarak Samsun T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.
Antalya Okuldan el ele çıkan kardeşleri kaza ayırdı Antalya’nın Alanya ilçesinde okul çıkışı el ele tutuşup yola çıkan iki küçük kardeşe otomobil çarptı. Kardeşlerden 8 yaşındaki ağabey hayatını kaybederken, 7 yaşındaki kız kardeşi ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Kaza, Güllerpınarı Mahallesi Şevket Tokuş Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Kemal Şuberi İlköğretim Okulunda okuyan 8 yaşındaki Doruk Erdoğan ve 7 yaşındaki kardeşi Belinay Erdoğan okul çıkışı evlerine giderken karşıdan karşıya geçtikleri sırada F. Ü.’nün kullandığı otomobil çarptı. Kazada Doruk Erdoğan aracın altında kalıp feci şekilde can verirken, kız kardeşi çarpmanın şiddetiyle önce aracın ön kaputuna, ardından yola savruldu. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Belirtilen adrese gelen sağlık ekipleri, Dorukhan Erdoğan’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Hafif yaralanan Belinay Erdoğan ise kontrol amaçlı hastaneye kaldırıldı. Sürücü gözaltına alınırken, küçük çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Kazadan geriye iki kardeşin el ele fotoğrafları kaldı Torununu kaybeden acılı dede İsmail Göçer, yüzlerce çocuğun geçtiği bölgeye yaya geçidi yapılıp, başka çocukların hayatını kaybetmemesi çağrısında bulundu. Kazadan geriye ise iki kardeşin yine el ele tutuştukları fotoğrafı kaldı. Kaza anı güvenlik kamerasında Öte yandan kaza anı ise bir iş yerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde küçük çocukların el ele tutuşarak karşıdan karşıya geçtiği sırada otomobilin çarpması, Doruk Erdoğan’ın araç altında kalması ve kız kardeşinin yola savrulması yer aldı.