ASAYİŞ - 23 Mayıs 2018 Çarşamba 15:22

Sürücüsü bayılan öğretmen servisi otobüs durağına daldı: 5 yaralı

A
A
A
Sürücüsü bayılan öğretmen servisi otobüs durağına daldı: 5 yaralı

Şanlıurfa’da öğretmenleri taşıyan servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon başında fenalaşması sonucu otobüs durağına daldı.

Şanlıurfa’da öğretmenleri taşıyan servis minibüsü, sürücüsünün direksiyon başında fenalaşması sonucu otobüs durağına daldı. Kazada minibüs sürücüsü ve 4 öğretmen yaralanırken, durakta kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi.


Edinilen bilgiye göre kaza, Mardin yolunun Şanlıurfa girişinde yaşandı. Karaali kırsal Mahallesi bölgesindeki okullarda görev yapan öğretmenleri Şanlıurfa merkeze getirmekte olan Reşit P. idaresindeki 63 S 1527 plakalı minibüs, iddiaya göre sürücüsünün direksiyon başında fenalaşması sonucu yoldan çıktı. İçerisinde 17 öğretmenin bulunduğu minibüs ilk önce kaldırıma, daha sonra ise otobüs durağına çarptı. Kazada minibüste bulunan 4 öğretmen ile sürücü yaralandı. Yaralılar olay yerine giden ambulanslarla Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.


Minibüste bulunan diğer öğretmenlerin kazadan yara almadan kurtuldukları öğrenilirken minibüsün daldığı durakta kimsenin olmaması ise büyük bir faciayı önledi.


Sürücünün direksiyon başında bayıldığını fark ettiklerini ve herkesin “Direksiyonu tutun” diye bağırmaya başladığını söyleyen öğretmenlerden Şahin Uçan, bir anda savrulmaya başladıklarını dile getirdi. Olayı tam göremediğini belirten Uçan, "Ben tam göremedim. Sanırım şoför bayıldı. Direksiyonu tutan da yoktu. Birileri içeriden direksiyonu tutun diye bağırıyordu. Sonra savrulduk. Herkes birbirinin üstüne savruldu. Allah’tan kimseye bir şey olmadı" diye konuştu.


Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişinin 796. yılı kutlanıyor Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişlerinin 796. yıl dönümü dolayısıyla organize edilen Teşrif-i Konya etkinlikleri bu yıl da coşkuyla başladı. Yıl dönümünde temsili karşılama töreninde Türk Yıldızları ve Solo Türk gösteri uçuşu yaptı. Nefesleri kesen gösteri uçuşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile izlendi. Mevlana Meydanı’nda binlerce Konyalının katılımıyla düzenlenen programda Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından Teşrif-i Konya canlandırması yapıldı. Temsili karşılama oyununda Hazreti Mevlana ve ailesinin Konya’ya gelişleri ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışı izleyenlerin beğenisini topladı. Programın sonunda ise Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk tarafından gösteri uçuşu gerçekleştirildi. Meydanda toplanan vatandaşlara unutamayacakları bir gösteri sunan Türk Yıldızları ve Solo Türk, büyük alkış aldı. Etkinlikler 3 gün boyunca devam edecek Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde 3 gün boyunca devam edecek etkinliklerde, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 19.30’da Urfa İlahileri Konseri ve 5 Mayıs Pazar günü yine aynı saatte Balkan İlahileri Konseri gerçekleştirilecek. Ayrıca hazırlanan “Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi” de etkinlik süresince ziyaret edilebilecek.