GENEL - 19 Mart 2019 Salı 10:12

Çanakkale şehidine vefa

A
A
A
Çanakkale şehidine vefa

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Teğmen İbrahim Naci adına kütüphane açıldı.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Çanakkale Savaşı’nda şehit olan Teğmen İbrahim Naci adına kütüphane açıldı.


Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Hamamören kırsal Mahallesi Şehit Kemal Karakayalı Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Ceren Bayraktar ve Okul Müdürü Umut Buğdaycı tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde, iki ay içerisinde Türkiye’nin dört bir yanından kitap bağışında bulunan vatandaşların desteğiyle Çanakkale Şehidi Teğmen İbrahim Naci adına kütüphane açıldı.


Okul bahçesinde kütüphane açılışı için tören düzenlendi. Şahitler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Ardından günün anlam ve önemi üzerine konuşmalar yapıldı.


Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, kütüphanenin kurulmasında büyük emeği olan Ceren Bayraktar, Umut Buğdaycı ve misafirlerle açılış kurdelesini keserek kütüphaneyi öğrencilerin hizmetine açtı.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde, Çanakkale şehidi adına kütüphane kurmanın gururunu yaşadıklarını belirten Türkçe Öğretmeni Ceren Bayraktar, "Atandığım okulda ilk başlarda kütüphane yoktu, ben de sosyal medyadan kütüphane için bir proje başlattım, sağolsun duyarlı insanlar ulaştı bana, sonrası kardeş okul projesiyle kendi okulumda 4 bine yakın bir kitap sayısına ulaştık ve bu kütüphanemizi Kasım ayında açılışını gerçekleştirdik ve 7 Temmuz’da Ağrı’da şehit düşen Şehit Piyade Uzman Çavuş Semih Korkut adına açtı. İkinci kütüphanemizi açalım dedik ve bunun için kütüphane ihtiyacı olan bir okul ve öğrencilerin kolaylıkla ulaşamadıkları bir yer olsun ki orada kuracağımız kütüphanenin değeri daha iyi bilinsin istedik ve Siverek ilçemize bağlı Yücelen köyünde kurmaya karar verdik. Bu kütüphanemize de Çanakkale şehidi olan Teğmen İbrahim Naci ismini verdik ve bu kütüphanemizi 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nde açmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa CHP Genel Başkanı Özel’den Dervişoğlu’na tebrik CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu’nu tebrik ederek, "Bundan sonra İYİ Parti de, Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa’da 484. UNESCO Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen fener alayına katıldı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ve çok sayıda vatandaşla birlikte yürüyen Özel, vatandaşları selamladı. Fener alayının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özel, İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu ile ilgili, “Hayırlı, uğurlu olsun. Bir siyasi partide parti içi demokratik yarış hem o partiye katkı sağlar hem de ülkenin demokrasisine katkı sağlar. Çok kıymetli adaylar yarıştı. Dikkatle takip ettik. Müsavat Dervişoğlu benimle birlikte grup başkanvekilliği yaptı. İYİ Parti’de çok emeği olan çok kıymetli bir isimdir. Bundan sonra İYİ Parti de Müsavat beyle beraber yol yürüyeceğine göre kendisine hayırlısı olsun diyoruz. En kısa zamanda kendisini tebrik etmek için ziyaret edeceğim. İYİ Parti iyi insanlardan oluşan bir partidir. Son seçimlerde de çok sayıda iyi insan Türkiye İttifakıyla birlikte olarak Adalet ve Kalkınma Partisi ile MHP’den Cumhur İttifakı’na geçit vermedi. Bu iyi insanlar kendilerine yeni bir yol çiziyor. Müsavat beye hayırlısı olsun” dedi. “Akşener Türk siyasi tarihinde önemli izi olan bir insan” Meral Akşener’in Türk siyaseti açısından önemli bir siyasetçi olduğunu söyleyen Özel, “Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan. Türk siyasi tarihinde önemli kilometre taşlarında izi olan bir insandır. Millet İttifakı’nın Kılıçdaroğlu ile mimarlarından biridir. Onun bugün veda konuşması çok anlamlıdır. Kendisine de bundan sonraki yaşamında sağlık ve başarılar diliyoruz. Geçmiş süreçler bir yana biz kendisine hakkımızı helal ediyoruz. O da hakkını helal etsin. İYİ Parti ve İYİ Partililer için de hayırlısı olsun” ifadelerini kullandı.