- 20 Mart 2019 Çarşamba 10:41

Çocuklarından Baydilli’ye canlı yayın sürprizi

A
A
A
Çocuklarından Baydilli’ye canlı yayın sürprizi

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye katıldığı canlı yayında kızları sürpriz yaparak programa katıldı.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye katıldığı canlı yayında kızları sürpriz yaparak programa katıldı.


31 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti Karaköprü Belediye Başkan Adayı olan Metin Baydilli çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdürürken ailesine fazla zaman ayıramıyor. Baydilli’ye canlı yayınında katıldığı programda çocukları sürpriz yaparak programa katıldı.


Programın son dakikalarında stüdyoya gelen Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin kızları Hatice ve Selime Saadet babalarının yanına geçerek programın kalan kısmında canlı yayında kaldılar. Sürprizden dolayı mutlu olduğunu dile getiren Baydilli, “Malum seçim çalışmalarından dolayı maalesef ailemize vakit ayıramıyoruz. Çocuklarımız bizim gözümüzün nuru, evimizin neşesidir. Kızlarım da bu durumdan memnun değil ben de öyle ama beni anlayışla karşılıyorlar. Bu kez onlar yanıma geldiler, inşallah daha fazla vakit ayırmaya çalışacağım” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul’da 90 milyon liralık kaçak oto yedek parçası ele geçirildi İstanbul’da polis ekipleri tarafından oto yedek parça kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, piyasa değeri 90 milyon lirayı bulan 5 bine yakın kaçak yedek parça ele geçirildi. Operasyonda 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, yurda kaçak yollarla getirilen otomobil yedek parçaların Bayrampaşa, Bakırköy, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler ve Zeytinburnu ilçelerinde bulunan depo ve işyerlerinde saklanarak piyasaya sürüldüğü bilgisine ulaştı. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen soruşturma çerçevesinde harekete geçen polis ekipleri, Türkiye’ye çeşitli gümrük kapılarından sokulduğu öğrenilen binlerce yedek parçanın saklandığı adresleri tek tek tespit ederek işyeri ve depolara dün peş peşe baskın düzenlendi. 90 milyon liralık kaçak oto yedek parça ele geçirildi Polis ekiplerinin düzenlediği zincirleme operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 8 şüpheli gözaltına alındı. Baskın yapılan adreslerdeki aramalarda ise piyasa değeri yaklaşık 90 milyon lirayı bulan farklı marka ve modelde 269 araç direksiyonu ve 4 bin 477 oto yedek parçası ele geçirildi. Yurda kaçak yollarla sokulan ve yüklü miktarda vergi kaybına neden olan yedek parçalara emniyet tarafından el konulurken, yakalanan şüpheliler hakkında “5607 Sayılı Kanuna Muhalefet” suçundan işlem başlatıldı. Parça kaçakçıları, gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Şüpheliler ile ilgili yürütülen tahkikat işlemleri devam ederken, ele geçirilen oto yedek parçaları İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’nde bulunan yerleşkesinde sergilendi.
Konya Çocuklarının büyüdüğü çay ocağında şimdi çocuklarının yardımcısı oldu Konya’da yaklaşık 23 senedir çaycılık yapan ve çocuklarını yanında büyütüp evlendiren 67 yaşındaki Adnan Uyan, çalışmayı çok sevdiğini belirtirken, şimdilerde ilerleyen yaşına rağmen çay ocağında çocuklarına yardım ediyor. Konya’da doğup büyüyen Adnan Uyan (67), 20 yıl önce tarihi İplikçi Camisinin arka sokağında çay ocağı açtı. 5 çocuğunu çay ocağında büyüten Uyan, şimdilerde ise 1 oğlu ve 2 torununa yardım etmek için her gün sabah erken saatlerde çay ocağını açıyor. Gelen müşterilerin siparişlerini alan Adnan Uyan, daha sonra elindeki telsizi ile torununa haber veriyor. Torunu ise siparişleri hazırlayıp müşterilere servis ediyor. Gücü yettiği sürece, ömrünün sonuna kadar mesleğini devam ettirmek isteyen Uyan, mesleğini çok sevdiğini ifade etti. “Çocuklarım beni hiç bırakmadı” Hayata esnaf olarak atıldığını ifade eden Adnan Uyan, “20-23 senedir çaycılık ile uğraşıyoruz. Burayı 2008 yılında açtım. Benim 4 oğlum, 1 de kızım var. Hepsi evlendirdim. 16-17 torunum var. Çocuklarım beni hiç bırakmadılar. Halen bir oğlumla birlikte çalışıyoruz. Tüm çocuklarımı bu işi yaparak büyüttüm. Burada evlendiler” dedi. “Buraya gelen öğrenciler okulları bitse de dayılarını terk etmez” Kahve ile çay ocağı arasındaki farkı anlatan ve kendilerinin çay ocağı işlettiğini anlatan Adnan Uyan, “Kahve ile çay ocağı arasında fark var. Biz çay ocağı işletiyoruz. Kahve dediğimiz zaman işin içine oyun girer. Bizim çay ocağında çay başta olmak üzere meyve suyu da sıkarız. Müşteri ne istiyorsa çocuklarım ile birlikte ona göre hizmet etme gayreti içindeyiz. Gençlerimiz dayı olarak tanırlar beni. Dayının yeri olarak bilirler. Üniversite ve lise öğrencileri olsun yıllardır buraya gelirler, giderler. Buraya gelen öğrenciler okulları da bitse dayılarını terk etmezler. Devamlı yolları düştüğü zaman da muhakkak çaylarını içerler. Sohbetlerimizi yaparız birlikte, dertlerimizi dinleriz. Onlar gelirler çaylarını içerler, ücretlerini öderler, dayıların da dualarını alırlar” şeklinde konuştu. “Burada çocuklarıma yardımcıyım” Çocuklarının patronu değil sadece yardımcısı olduğunu ifade eden Adnan Uyan, “Ben burada çocuklarıma yardımcıyım. Buraya geliyorum hem sohbet hem muhabbet hem vakit geçirme bakımından benim için çok güzel bir şey. Gelen dostlarımızla hasbihal ediyoruz. İnşallah ömrümüz yettiğince çalışır, gücümüz dermanımız kesilirse belki o zaman ticareti bırakırız. Çünkü ben işimi severek yapan bir insanım” diye konuştu.