- 11 Nisan 2019 Perşembe 16:14

Şanlıurfa’da gençlik sorunları ele alındı

A
A
A
Şanlıurfa’da gençlik sorunları ele alındı

Şanlıurfa’da Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun düzenlediği ve çevre illerinden gelen 130 Genç Sivil Toplum Kuruluşuna yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa’da Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun düzenlediği ve çevre illerinden gelen 130 Genç Sivil Toplum Kuruluşuna yönelik istişare toplantısı gerçekleştirildi.


Türkiye’nin en genç şehri Şanlıurfa’da gençlik buluşmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılım gösterdiği gençlik buluşmasına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Terzi ve illerden gelen 130’u aşkın STK temsilcileri katıldı.



“Gençlere önem vermeliyiz”


Soru cevap şeklinde geçen toplantının açılış konuşmasını yapan Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Türkiye Gençlik STK’ları platformu olarak Anadolu’da gençlik üzerine çalışan Sivil Toplum Kuruluşlarını yerine giderek dinleyelim dedik. Burada 10 farklı ilden 130’un üzerinden Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile birlikteyiz. Derdimiz hakikaten gençleri dinleyerek buradaki gündemi yakından anlamaya çalışmak ve böyle bir atmosfer karşılık bulursa bunları hem bu bölgede hem de Anadolu’nun farklı illerinde devam ettirmektir. Çünkü konuşmaya ve birbirimizi dinlemeye ihtiyacımız var” dedi.



"Gençler bizim geleceğimiz”


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, “STK’lar bizim sosyal ve siyasal hayatımızda çok önemli yeri olan kuruluşlardır. İl Başkanlığım döneminde bir çok konuyu STK’larla istişare ederek yürüttüm. Devletin en üst kademesindeki yöneticiler geldiği zaman STK’larımızla düzenli toplantılar yaptık. Yine Belediye Başkanlığı seçimlerinde de STK’larımızla bir araya gelerek her konuda istişarede bulunduk. Milli Talebeler Birliğinde Yönetim Kurulu Üyeliği ile STK üyesi olmam 18 yaşında başladı. Bir STK’ya üye olmak demek bir kimsenin hedefinin olması ve bulunduğu topluma, çevre ile ülkeye bir şeyler katmak için bir gayesinin olması demektir. Burada çevre illerden gelen 130’a yakın STK’mız var. Ne kadar ülkemize, milletimize bir şeyler katmak istersek yaptığımız çalışmaların karşılığını kat be kat alıyoruz. Birçok şeyin ilk alıştırması STK’larda başlıyor. STK’lar toplumsal yaşama heyecanını sorunları ortak bir şekilde çözme ve bir ekip işini öğretiyor. Bu bakımdan bu toplantı çok önemli hele de böyle bir bölge toplantısında birçok STK’nında bir araya gelerek kaynaşması da ayrı bir önem arz etmektedir. Bu toplantıya katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi Zonguldaklı iş adamları ’Best of Zonguldak Birlik Beraberlik Gecesi’nde bir araya geldi. Zonguldak’ta ilk kez düzenlenen Best Of Zonguldak etkinliği vatandaşlar ve iş adamlarından ilgi gördü. Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan’ın sunuculuğunu yaptığı organizasyonda Gazeteci Cem Küçük, organizasyonun ana sponsoru olan Elcab Kablo ile Zonsiad Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Tıskaoğlu’nun ev sahipliğinde Akkurt Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Kurnaz, Zonguldak kadın basketbol takımının kulüp başkanı Kanat Tan, çok sayıda iş adamlarının yanı sıra ve vatandaşlar katıldı. Zonguldak ilinin ilk vilayet olarak önemini vurgulayan Nejdet Tıskaoğlu, "Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Burada olmaktan çok mutluyuz. Zonguldak’ın kalkınması için hepimiz burada bir araya geldik. Birlik ve beraberlik içerisinde şehrimiz için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Zonsiad olarak 3-4-5 Mayıs’ta Zonguldak’ta bir fuar düzenliyoruz. Bunu Zonguldak’ın tüm illerinde tüm şehrimize yansıtmak istiyoruz. Bunun için çalışan Kerim Yılmaz burada. Levent Yaman kardeşlerime teşekkür ediyorum. Ayrıca Buket Aydın ve Vahe Kılıçaslan Zonguldak’ımızın ilklerini paylaştı. Burada ödül alan arkadaşlarımız 2023 yılı boyunca güzel işlere imza attılar ve ödülü hak ettiler. Bu yıl ilki düzenlendi. Gelecek yıl daha büyük bir organizasyonla Zonguldak’ımızı farklı bir şekilde temsil edeceğiz" dedi. Organizasyonu önemini belirten gazeteci Cem Küçük, "Zonguldak’ı her zaman her yerde övgüyle konuşuyoruz. Bu organizasyon bu yıl ilk kez yapıldı, keyifli ve başarılı bir organizasyon oldu. Biz burada Zonguldak için çabalayan iş insanlarıyız. Zonguldak bizim ilk vilayetimizdir. Ben burada doğup büyüdüm ve fırsat buldukça memleketime geliyorum. Bizler madenci çocuklarıyız. Gerek hükümet genelinde, gerek ise Türkiye genelinde Zonguldak’ımızı her yerde en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" dedi. Ayrıca Zonguldak kadın basketbol şampiyonu kulüp başkanı Kanat Tan ise konuşmasında, "Ben bu ödülü Zonguldak taraftarları için alıyorum. Zonguldak kadın basketbol takımımız şampiyon olarak Süper Lig’e çıkmaya hak kazandı, çok çalıştık çok emek verdik ve emeğimizin karşılığını aldık, Formamızın rengi kırmızı şehitleri ve mavi madenci tulumlarını temsil ediyor. Çocuklarımız madenci torunlarıdır. Zonguldak’ı her alanda en iyi şekilde temsil etmeye devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi. Zonguldak halk oyunları ekibi gösterisinin ardından ödüller ve hediyeler takdim edildi.