YEREL HABERLER - 09 Şubat 2012 Perşembe 11:29

BAŞKAN YARDIMCISI İZOL`DAN YIKIMLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

A
A
A
BAŞKAN YARDIMCISI İZOL`DAN YIKIMLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Şanlıurfa Belediyesi tarafından geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen gergin yıkımın ardından Belediye Başkan Yardımcısı M. Emin İzol, açıklama yaptı.
3 Şubat 2012 Cuma Günü Osmanlı Mahallesi’nde ana arterlerde, hazine arazileri üzerinde inşa edilen kaçak yapılara ilişkin yıkımların mahkeme kararı doğrultusunda gerçekleştirildiğinin altını çizen Başkan Yardımcısı İzol, "Biz kış günü kimseyi evsiz bırakmadık. Osmanlı Mahallesi’nde yapılan yıkımlar, ranta yönelik inşa edilen işyerleridir. Ayrıca bizim yıkımını yaptığımız işyerlerinin tamamı boşaltılıp daha sonra yıkılmış dükkanlardır" dedi.
Bazı yayın organlarında yer alan "Belediye, Kış Günü Vatandaşını Evsiz Bıraktı" şeklindeki haberleri üzüntüyle karşıladığını dile getiren İzol, "Bu konu Belediye Meclis Toplantısı’nda da uzun uzadıya tartışıldı. Ben mecliste dile getirdiğim gibi burada da dile getirmek istiyorum. Biz kimseyi kış günü dışarıda bırakmadık. Osmanlı Mahallesi’nde mahkeme kararı doğrultusunda yıkımı yapılan işyerleri tamamen ranta yönelik yapılmış yerlerdir. Resimlerde de görüldüğü gibi yıkılan yerlerin tamamı dükkan. Şimdi
kamuoyuna soruyorum. Siz bir yerde barınmak için önce ev mi yaparsınız yoksa dükkan mı? Bu bölgede 85 adet yapı var ve %90’ı işyeri. Ayrıca yıkımı yapılan dükkanların tamamı boş dükkanlar. İçersinde eşya olan dükkanlara ek süre tanınmıştır. Yasaların uygun gördüğü kurallar doğrultusunda hazine arazileri üzerinde yapılan kaçak yapılara asla müsaade etmeyeceklerini ifade eden İzol, "Şanlıurfa Belediyesi dün olduğu gibi bugünde yarında yıkımlarına devam edecektir. Elimizde Şanlıurfa Valiliği’nden gelen
genelgeler var. 2 ayda bir yapılan bu tür toplantılarda alınan yıkım kararlarını teker teker uygulamak zorundayız. Şanlıurfa Belediyesi Gecekondu Önleme ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü olarak yıkımlara yönelik kararlarımızı her iki ayda bir bu toplantılarda arz ediyoruz ve kararı buna göre alıyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, göreve geldiği günden bu yana her zaman fakir fukaranın yanında olmuştur. Olmaya da devam edecektir" diye konuştu.
Rantçılarla dün olduğu gibi bugünde, yarında mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini dile getiren Başkan Yardımcısı İzol, "Fakir fukaranın hakkı olan hazine arazilerini dün olduğu gibi bugünde yarında kimseye peşkeş çekmeyeceğiz. Geçmişte hazine arazileri üzerinde inşa edilen ancak o dönemde yıkımı gerçekleştirilemeyen yüzlerce gecekonduyu vatandaşlarımızı mağdur etmeden kamulaştırma yoluna gittik. Halkımızın parasını yine halkımıza harcadık ancak o dönem yapılan yanlışı biz yenilemek istemiyoruz. Bizden
sonraki idarecilere böyle bir külfet bırakmak doğru değildir. Belediyenin parası tüyü bitmemiş yetimlerin parasıdır. Bu parayı biz başka hizmetlerde kullanmak istiyoruz" şeklinde konuştu.
Şanlıurfa Belediyesi’nin hukuka aykırı hareket edemeyeceğini hatırlatan İzol, elerindeki yıkım kararını ve yıkımı yapılan işyerlerinin resimlerini kamuoyuna sunarak, yorumu halka bıraktıklarını kaydetti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Trendyol Süper Lig: Samsunspor: 3 - Trabzonspor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Samsunspor, sahasında Trabzonspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı Samsunspor’un 3-1’lik üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 14. dakikada kazanılan penaltının başına geçen Taylan Antalyalı, topu ve kaleci Uğurcan’ı farklı köşelere yollayarak takımını öne geçirdi. 1-0 17. dakikada seri çalımlarla ceza sahasına kadar Marius Mouandilmadji’nin şutu üstten az farkla auta çıktı. 28. dakikada Benito’nun şutunda kaleciden dönen topu iyi takip eden Marius’un kafa vuruşu filelerle buluştu. 2-0 32. dakikada Bardhi’nin sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta top doğrudan filelere gitti. 2-1 36. dakikada Zeki’nin kullandığı köşe vuruşunda ön direkte Fernandez, ters kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı kendi kalesine yolladı. 3-1 45. dakikada Bardhi’nin yaklaşık 30 metre uzaklıktan yaptığı vuruşta top direğe çarparak dışarı gitti. Hakemler: Abdulkadir Bitigen, Mustafa Savranlar, Anıl Usta Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Alim Öztürk, Van Drongelen, Marc Bola, Ait Bennasser, Taylan Antalyalı, Carlo Holse, Emre Kılınç, Baba Raman, Marius Mouandilmadji Yedekler: Szumski, Soner Gönül, Soner Aydoğdu, Tait, Schindler, Yunus, Muhammed, Osman, Muja, Ercan Teknik Direktör: Markus Gisdol Trabzonspor: Uğurcan Çakır, Thomas Mendy, Rayyan Baniya, Joaquin Fernandez, Eren Elmalı, Batista Mendy, Umut Güneş, Nicolas Pepe, Enis Bardhi, Mahmoud Trezeguet, Paul Onuachu Yedekler: Taha, Berat, Visca, Fountas, Kerem, Denswil, Mehmet Can, Arif, Enis, Orsic Teknik Direktör: Abdullah Avcı Goller: Taylan (dk. 14 pen.), Marius (dk. 28), Fernandez (dk. 36 k.k.) (Samsunspor), Bardhi (dk. 32) (Trabzonspor) Sarı kart: Bennasser (Samsunspor)