SAĞLIK - 18 Nisan 2025 Cuma 11:51

Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

A
A
A
Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personeli, "Doğal Olan Normal Doğum" sloganıyla normal doğumun teşvik edilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Balıklıgöl platosunda pankartlı yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.


Sağlık Bakanlığı, ’normal’ doğumun teşvik edilmesi ve sezaryanla doğumun azaltılması için "Normal Doğum Eylem Planı" hazırladı. Hazırlanan eylem planına, Türkiye’nin dört bir yanından destekler devam ediyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, tarihi, dini ve turistik Balıklıgöl platosunda düzenlediği pankartlı yürüyüş ile normal doğuma destek verdi.


Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş etkinliği, tarihi çarşılar bölgesinden başlayarak Balıklıgöl’de son buldu. Yürüyüş boyunca ellerinde "Doğal Olan Normal Doğum" pankartları taşıyan kadınlar, her şeyin doğal olanının güzel olduğunu belirterek normal doğumu desteklediklerini belirttiler.



Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 0 - Galatasaray: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş, derbide Galatasaray’ı konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0’lık üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 15. dakikada Olaitan’ın sol taraftan pasında ceza yayı içerisinde topla buluşan Asllani’nin vuruşunda meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti. 39. dakikada Sane’nin sağ taraftan ortasında kale alanındaki Osimhen’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 Stat: Tüpraş Hakemler: Ozan Ergün, Anıl Usta, Mustafa Savranlar Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Amir Murillo, Emmanuel Agbadou, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Wilfred Ndidi, Vaclav Cerny, Kristjan Asllani, Orkun Kökçü, Junior Olaitan, Hyeon-Gyu Oh Yedekler: Devis Vasquez, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Yasin Özcan, Milot Rashica, Salih Uçan, Kartal Yılmaz, Cengiz Ünder, Jota Silva, Mustafa Hekimoğlu Teknik Direktör: Sergen Yalçın Galatasaray: Uğurcan Çakır, Roland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Ismail Jakobs, Mario Lemina, Lucas Torriera, Gabriel Sara, Leroy Sane, Barış Alper Yılmaz, Victor Osimhen Yedekler: Günay Güvenç, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Wilfried Singo, Sacha Boey, İlkay Gündoğan, Renato Nhaga, Noa Lang, Mauro Icardi, Yunus Akgün Teknik Direktör: Okan Buruk Gol: Victor Osimhen (dk. 39) (Galatasaray) Sarı kartlar: Orkun Kökçü, Amir Murillo (Beşiktaş) Victor Osimhen, Leroy Sane (Galatasaray)
Samsun "Kahraman kurye" araç kundaklamaktan tutuklandı Samsun’da bir dönem pencereden düşmek üzere olan çocuğu kurtararak "kahraman kurye" olarak tanınan şahsın ile bir kişi araç kundaklamaktan tutuklandı. 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Olay, 5 Mart Perşembe günü sabaha karşı Atakum ilçesi Büyükoyumca Mahallesi’ndeki bir rezidansın otoparkında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, C.D.’ye (27) ait otomobilde yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürürken ilk değerlendirmede yangının elektrik arızasından kaynaklanmış olabileceği belirtildi. Ancak siteye ait güvenlik kameralarının incelenmesinde kar maskeli bir kişinin araca gelerek kundaklama yaptığı tespit edildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olayın aydınlatılması için yaklaşık 120 güvenlik kamerasını inceleyerek şüphelinin güzergâhını adım adım takip etti. Yapılan çalışmalar sonucu yaklaşık 15 kilometrelik yaya iz sürme çalışmasıyla kundaklama olayını gerçekleştiren kişinin M.D (35) olduğu belirlendi. Gözaltına alınan M.D’nin ifadesinde, olayı M.K.’nin (43) para karşılığı yaptırdığını, olaydan iki gün önce arkadaşı M.S.’ye (37) ait araçla bölgede keşif yaptıklarını, olay günü ise ikametinden elektrikli scooter ile gelerek kundaklamayı gerçekleştirdiğini ve yine aynı şekilde olay yerinden ayrıldığını söylediği öğrenildi. Olayla ilgili M.K. ve M.S., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler M.D, M.K. ve M.S. bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren M.D. ve M.K. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, M.S. ise mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan M.D., 2019 yılında motosikletli kurye olarak çalışırken pencereden düşmek üzere olan çocuğu kurtararak "kahraman kurye" olarak tanınmıştı.