SAĞLIK - 18 Nisan 2025 Cuma 11:51

Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

A
A
A
Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personeli, "Doğal Olan Normal Doğum" sloganıyla normal doğumun teşvik edilmesi ve bu konuda farkındalık oluşturulması amacıyla Balıklıgöl platosunda pankartlı yürüyüş etkinliği gerçekleştirdi.


Sağlık Bakanlığı, ’normal’ doğumun teşvik edilmesi ve sezaryanla doğumun azaltılması için "Normal Doğum Eylem Planı" hazırladı. Hazırlanan eylem planına, Türkiye’nin dört bir yanından destekler devam ediyor. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü personelleri, tarihi, dini ve turistik Balıklıgöl platosunda düzenlediği pankartlı yürüyüş ile normal doğuma destek verdi.


Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş etkinliği, tarihi çarşılar bölgesinden başlayarak Balıklıgöl’de son buldu. Yürüyüş boyunca ellerinde "Doğal Olan Normal Doğum" pankartları taşıyan kadınlar, her şeyin doğal olanının güzel olduğunu belirterek normal doğumu desteklediklerini belirttiler.



Balıklıgöl’de "Doğal Olan Normal Doğum" yürüyüşü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Fatih’te beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin şüpheli ölümüyle ilgili 4 tutuklama Fatih’te 3 gün beslenmediği iddia edilen 2 aylık bebeğin ölümü üzerine gözaltına alınan anne, baba, anneanne ve dede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay 30 Aralık’ta Fatih’te meydana gelmişti. İddiaya göre dini nikahlı Y.Y. ve B.Y.’nin 5 Kasım’da dünyaya gelen bebekleri 30 Aralık 2025 tarihinde hayatını kaybetmişti. Anne Y.Y.’nin bebeğinin hareketsiz durduğunu fark etmesi üzerine durumu polis ve sağlık ekiplerine haber vermişti. Yapılan ilk incelemelerde bebeğin 5 Kasım 2025’te İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde dünyaya geldiği belirlenmişti. 7 Kasım’da ise 3 kilo 200 gram ağırlığında taburcu edilen bebeğin, hayatını kaybettiği gün yaklaşık 2 kiloya düştüğü ve karın bölgesinde içe çökme olduğu tespit edilmişti. Anne Y.Y.’nin evde dini nikahlı eşi B.Y., annesi A.Y. ve Y.E.Y ile beraber yaşadığı, bebeğin saat 08.00 sıralarında öldüğü ancak ambulansın 12 saat sonra arandığı öğrenilmişti. 19 yaşındaki Y.Y.’nin çelişkili ifade vermesi üzerine, annenin bebeği 3 gün beslemediğini söylediği öğrenildi. Soruşturma kapsamında Y.Y., B.Y. ile aynı evde yaşayan anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y. "kasten öldürme" suçundan gözaltına alınmıştı. Emniyette işlemleri biten 4 şüpheli adliyeye sevk edildi. Savcılık ifadelerinin ardından anne Y.Y., baba B.Y, anneanne A.Y. ve dede Y.E.Y, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olayla ilgili ’kasten öldürme’ suçundan başlatılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.