GÜNDEM - 19 Mayıs 2024 Pazar 10:15

Engelli kıza en güzel doğum günü hediyesi

A
A
A
Engelli kıza en güzel doğum günü hediyesi

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde ortopedik engelli olan küçük bir kızın hayali, hayırseverlerin doğum gününde aldığı hediye ile gerçekleşti.


Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde yaşayan 7 yaşındaki Mahide İzgiş, ortopedik engelli olarak dünyaya geldi. Kendi başına yürüyemediği için dışarı çıkamayan Mahide, evin içerisinde ise duvarlara tutunarak yürüyebiliyor.


Gençler gönlünü ortaya koydu


Maddi durumları iyi olmadığı için hayatı duvarların arasında geçen Mahide’ye tekerlekli sandalye alamayan ailenin imdadına, bir grup genç yetişti. Sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatan gönüllü gençler, Mahide’nin ihtiyacı olan yaklaşık 35 bin lira değerindeki akülü tekerlekli sandalyeyi almayı başardı. Sipariş verilen akülü tekerlekli sandalye, küçük kızın doğum gününden bir gün önce ellerine ulaştı.


Doğum gününde en güzel hediye


Ertesi gün bir pasta hazırlayıp akülü tekerlekli sandalyeyi de araca yükleyen gençler, Mahide’nin evinin yolunu tuttu. Evin bahçesinde plastik bir sandalyeye oturtulan Mahide’ye ilk önce pasta ile sürpriz yapıldı. Yerel bir sanatçının gitarıyla söylediği şarkılar eşliğinde pastasındaki mumları üfleyen Mahide’ye ikinci sürpriz ise akülü tekerlekli sandalye ile yapıldı. Gözleri kapatılan Mahide, gözlerini açtığında en çok istediği hediyeyi karşısında görünce büyük bir mutluluk yaşadı. Akülü tekerlekli sandalyesine binip mahallede bir tur atan Mahide, kendisine sürpriz yapanlara teşekkür etti.



Engelli kıza en güzel doğum günü hediyesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, "Biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’a yakın lokasyonlarda ciddi anlamda sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum, Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için biz Çedaş Köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dünden itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirilecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.