KÜLTÜR SANAT - 25 Ağustos 2025 Pazartesi 14:55

Gençler sanat dolu bir geleceğe hazırlanıyor

A
A
A
Gençler sanat dolu bir geleceğe hazırlanıyor

Haliliye Belediyesi, gençleri sanatla buluşturmaya devam ediyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Kültür ve Sanat Evi, açtığı meslek ve hobi kurslarıyla hem kişisel gelişime katkı sağlıyor hem de gençlere keyifli vakit geçirme imkânı sunuyor.


Def, ney, keman, bağlama, ebru, hüsn-i hat ve piyano gibi birçok alanda verilen kurslar, katılımcılardan yoğun ilgi görüyor. Alanında uzman eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimlerde gençler, hem teorik hem de uygulamalı olarak sanatla iç içe bir süreç yaşıyor. Sanatın farklı dallarını keşfetme şansı bulan kursiyerler, yeteneklerini geliştirmenin yanı sıra sosyal bir ortamda kaliteli zaman geçiriyor.


Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın öncülüğünde yürütülen bu kültürel hamle, özellikle gençler tarafından takdirle karşılanıyor. Kurslara katılan gençler, sunulan imkanlar sayesinde hem yeni beceriler kazanıyor hem de geleceğe daha donanımlı adım atıyor. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kurs kayıtlarının devam ettiği ve katılmak isteyen vatandaşların başvurularını şahsen gerçekleştirmeleri gerektiği belirtildi.



Gençler sanat dolu bir geleceğe hazırlanıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Uşak Uşak’ta bir köpeği demir sopayla işkence eden şüpheli tutuklandı Uşak’ta sahipsiz bir köpeğe yönelik şiddet görüntülerinin sosyal medyada yayılması üzerine başlatılan soruşturmada gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Olay, Uşak merkeze bağlı Aşağı Karacahisar köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yaşanan olayda, bir kişinin sahipsiz köpeğe demir çubukla vurduğuna ilişkin görüntüler bazı basın yayın organları ve sosyal medyada kısa sürede yayıldı. Görüntüler üzerine Uşak Valiliği konuya ilişkin soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince şüphelinin F.U. olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. -Uşak Valiliği konuya ilişkin açıklamada bulundu Uşak Valiliğince konuya ilişkin yapılan açıklamada ise; "Çeşitli basın-yayın organlarında ve sosyal medya platformlarında, Merkez Karacahisar köyünde F.U. isimli şahsın sahipsiz köpeğe demir çubukla vurmak suretiyle eziyet ettiğine dair paylaşımlar yer almaktadır. Valiliğimiz koordinesinde, Uşak iI Jandarma Komutanlığımız derhâl olay yerine intikal etmiş; Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz tarafından Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 14. maddesinin (a) fıkrası gereğince Doğa Koruma ve Millî Parklar Şube Müdürlüğümüzce şahsa idari para cezası uygulanmıştır." ifadelerine yer verildi.