- 30 Temmuz 2020 Perşembe 14:14

Gezmek için geldiği ilçeye 25 yıl sonra kaymakam olarak atandı

A
A
A
Gezmek için geldiği ilçeye 25 yıl sonra kaymakam olarak atandı

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine kaymakam olarak atanan Cihat Koç, 25 yıl önce Harran’da çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “25 sene önce 8 yaşında bir çocukken ablamla birlikte turist olarak geldiğim Harran’a beni kaymakam olarak bugün göreve başlatan Rabbime hamd olsun.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesine kaymakam olarak atanan Cihat Koç, 25 yıl önce Harran’da çekilen bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşarak, “25 sene önce 8 yaşında bir çocukken ablamla birlikte turist olarak geldiğim Harran’a beni kaymakam olarak bugün göreve başlatan Rabbime hamd olsun. Allah adaletten şaşırtmasın. Merhaba Harran” ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanlığı Atama Kararnamesiyle Çankırı’nın Çerkeş ilçesine tayini çıkan Harran Kaymakamı Ömer Faruk Çelik’in yerine Cihat Koç atandı. Kaymakam Koç, 27 Temmuz’da Harran’da göreve başladı. Halkla iç içe olan Kaymakam Koç, sosyal medya hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. Ablası ile birlikte turist olarak geldiği Harran’da çekilmiş bir fotoğrafını paylaşan Kaymakam Koç, “25 sene önce 8 yaşında bir çocukken ablamla birlikte turist olarak geldiğim Harran’a beni kaymakam olarak bugün göreve başlatan Rabbime hamd olsun. Allah adaletten şaşırtmasın. Merhaba Harran” ifadelerini kullandı. Kaymakamın paylaşımı sosyal medyada büyük ilgi gördü. Takipçileri, hayırlı olsun yorumlarının yanı sıra 25 yıl önceki ziyarete de değinerek güzel hizmetler temennisinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Başkan Deveciler, “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyen zincir marketler ile vatandaşlarımızın hakkını savunmak amacıyla yaptığımız mücadelemizi aksatmıyoruz.” Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçe genelindeki zincir marketlere kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. Ekipler, hijyen kuralları, ürünlerin son kullanma tarihleri, reyon fiyatları ile kasa fiyatlarının karşılaştırılması gibi denetimlerin yanı sıra fahiş fiyat denetimi de yaptı. Zabıta ekipleri ürünlerin fiyatlarında artış yaparak haksız kazanç elde edilmesini engellemek amacıyla denetimlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ’in talimatı üzerine çalışmalarını sürdüren zabıta ekipleri büyük firma ve marketlerde fiyat ve etiketleri kontrol etti. Ekipler, markette rafları dolaşarak etiketleri inceleyip fahiş oranda fiyat artışı yapılıp yapılmadığını tespit etmeye çalıştı. Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri fiyat etiketlerinin yanı sıra rutin kontrollerini de yapmayı ihmal etmedi. Burhaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Deveciler, “Haksız kazanç elde etmek üzere çeşitli ürünlerde fiyat artışı yapmak isteyen zincir marketler ile vatandaşlarımızın hakkını savunmak amacıyla yaptığımız mücadelemizi aksatmıyoruz. Zabıta ekiplerimiz ilgili kurumlarla koordineli bir şekilde bu çalışmalarını sürdürüyor. İşletmeler ve marketler belirli aralıklar denetleniyor. Özellikle son zamanlarda kur üzerinden bahaneler üretip fahiş fiyat artışı yapan zincir marketlere taviz vermiyoruz çünkü Zabıta Müdürlüğümüzün görevlerinden biri halk sağlığını korumakla birlikte vatandaşımızın hakkını da korumaktır. Yapmış olduğumuz denetimlerde özellikle gıda ve temizlik ürünlerinde fahiş fiyat, etiket, ruhsat, hijyen, genel tertip ve düzen, işgal, işyeri önü çevre kirliliği hususlarında denetimlerimizi yapıyoruz eğer bir usulsüzlük olduğunu görürsek ilgili işletmeden savunma tutanağı tanzim ederek alış ve satış faturaları ile ilgili Ticaret İl Müdürlüğüne konuyu sevk ediyoruz, bu denetimleri yapmaya ara vermeden devam edeceğiz çünkü vatandaşlarımızın hakkını korumak bizim boynumuzun borcudur. “ dedi.
Erzurum ESKİ’den su israfına karşı seferberlik Erzurum Büyükşehir Belediyesi ESKİ Genel Müdürlüğü, Sakıp Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine suyun önemi ve tasarrufu hakkında eğitim verdi. Su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu konusunda toplumun her kesimini bilgilendirme amacıyla farkındalık çalışmalarına devam eden ESKİ Genel Müdürlüğü, Sakıp Efendi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle bir araya gelerek suyun önemini anlattı. Erzurum’da su israfına karşı seferberlik başlattıklarını ifade eden ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek, yaşamın özünü oluşturan suya karşı daha vefalı davranmamız gerektiğini söyledi. Ertek, “Su tüm canlıların yaşamını sürdürebilmesi için verilmiş en büyük nimetlerden biridir. Bu nimetin farkında olmak, israfa karşı durmak ve gelecek nesilleri korumak hepimizin temel görevlerinden biri olmalı. Ülkemiz su stresi yaşayan ülkeler arasında yer almakta ve her geçen gün stres seviyesi artmaktadır. Toplum olarak alınacak basit önlemlerle çok ciddi su tasarrufları yapabiliriz. ESKİ olarak su bilinci oluşturma adına her kesimden vatandaşlarımızı içme suyu arıtma tesislerimizde misafir ederek, suyun uzun ve meşakkatli serüvenini gösteriyoruz. Okullara giderek öğrencilerimize farkındalık eğitimleri veriyoruz. Suyun önemi ve tasarruf ile ilgili afişlerimizi kamu kurumlarına, hastanelere, okullara asarak vatandaşlarımıza ‘Geleceğe Bir Damla Da Sen Ol’ diyoruz.” ifadelerini kullandı. Sakıp Efendi İmam Hatip Ortaokulu yöneticileri öğrencilere verilen eğitimin ardından, ESKİ Genel Müdürü Remzi Ertek ve yetkililere teşekkür etti.
Uşak Makam odasında bir ilk Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım; halk gününde kendisini ziyarete gelen genç çifti kırmayarak nişan yüzüklerini taktı. Neşeli anların yaşandığı makam odasında gerçekleşen nişan töreninde Başkan Yalım genç çifte mutluluklar dileyerek onları tebrik etti. Her hafta Perşembe günleri makam odasının kapısını açan ve vatandaşları makamında ağırlayan Başkan Yalım; akşamüstü kendisini ziyarete gelen Sude Coşkun ve Nurettin Sağdemir çiftinin en mutlu günlerinden birine şahitlik etti. Başkan Yalım’ı Mayıs ayında yapılacak düğün törenlerine davet eden genç çift, aynı zamanda nişan yüzüklerinin Başkan Yalım tarafından takılmasından mutluluk duyacaklarını söyledi. Bunun üzerine onları kırmayan ve mutluluklarına ortak olmaktan zevk duyacağını ifade eden Başkan Yalım, çiftin yanlarında getirdikleri nişan yüzüklerini parmaklarına takarak kurdelelerini kesti. Vatandaşların her zaman yanındayız Alkışlar arasında yüzlerin güldüğü makam odasında genç çifte ömür boyu mutluluklar dileyen Başkan Yalım, ilk defa bir belediye başkanının makam odasında yüzük töreni gerçekleştirdiğini hatırlattı. Başkan Yalım genç çiftin düğünlerine de katılmaktan mutluluk duyacağını, vatandaşların her anında onların yanlarında olduklarını ifade etti. Çiftin yakınları ve makamda bulunan diğer vatandaşlar da genç çifte tebriklerini ve iyi dileklerini sundu.
Denizli CHP Lideri Özel; “Şeniz Doğan başarısıyla ilk işaret fişeklerinden birini yakmıştır” CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Genel Başkan Özel, 2019 yılından bu yana Merkezefendi’de başarılı hizmetlere imza atan Doğan’a teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel ülke genelinde gerçekleştirdiği ziyaretlerine tüm hızıyla devam ediyor. Genel Başkan Özel, bu kez de ziyaretini Denizli’ye gerçekleştirdi. CHP Lideri Özel, ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne ziyaretini gerçekleştiren Özel, Çınar Meydanı’nı dolduran kalabalığa seslendi. Daha sonrasında Genel Başkan Özel, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Özel, 2019 yılından beri sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışarak tüm Türkiye’ye örnek olan ve 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde tekrar Merkezefendi Belediye Başkanı seçilen Doğan’ı tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi. Genel Başkan Özel, “Başkan Şeniz Doğan, 2019 yılında en önemli sürprizlerinden birini yapmış bir isimdir. 2024 seçimlerinde de adından bolca bahsettiğimiz yol arkadaşımızdır. Kendisi, kadın belediye başkanları hususunda 2019 yılında ilk işaret fişeklerinden birini yakmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadınların ve gençlerin önü her zaman açık olacak, hep destekleyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün emanetidir. Şeniz Doğan’ın bu seçimlerde oyunu artırmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendisine hizmetlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu. “Çok güzel bir ivme yakaladık” Başkan Doğan, “2019 yılından itibaren sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Çok güzel bir ivme yakaladık. Merkezefendili hemşehrilerimizin takdiri ve teveccühü bizim için çok kıymetli. Hemşehrilerimiz bizim samimiyetimize inandılar. Özelikle kadınlardan ve gençlerden büyük destek görüyoruz. Kimseyi ayırmadan, tüm hemşehrilerimize ve mahallelerimize büyük bir gayretle hizmet ediyoruz. Etmeye de devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. Ziyaretin sonunda Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’e Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket takımının formasını hediye etti.