GÜNDEM - 06 Haziran 2024 Perşembe 12:01

Haliliye Belediyesi ile kadınlar aile ekonomisine destek oluyor

A
A
A
Haliliye Belediyesi ile kadınlar aile ekonomisine destek oluyor

Haliliye Belediyesinin kadınlara pozitif ayrıcalık sunduğu çalışmasıyla Kısas Mahallesine kazandırılan kültür merkezindeki el sanatları ve dikiş nakış kursu, üreten kadınların adresi oluyor. El emeklerini ürüne dönüştüren kadınlar, aile ekonomilerine katkı sunuyor.


Haliliye Belediyesi Kısas Kültür Merkezi, bölgedeki kadınların hem öğrendiği hem de ürettiği adres oluyor. Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın talimatlarıyla kültür ve sosyal işler müdürlüğü tarafından Kısas Mahallesine kazandırılan kültür merkezi, hobi ve meslek edindirme kurslarıyla yoğun ilgi görüyor. Gençlere ve kadınlara hitap eden çeşitli kurslar ile Kısas Mahallesinin kültür ve sanat alanındaki ihtiyaçları karşılanıyor. Bilgisayar kursu ve okuma salonu ve ile gençlerin eğitimine katkı sunulurken, saz kursu aşıklık geleneğini yaşatan kursiyerlerle doluyor. Kadınlar ise dikiş nakış kursu ve el sanatları atölyesi ile el emeklerini sergileyerek, aile ekonomilerine katkı sağlıyor.


Merkezde hizmet veren kurslar ile yeteneklerini keşfettiklerini ve el emeklerini sanata dönüştürdüklerini ifade eden kursiyer kadınlar, sunulan imkanlardan ötürü Canpolat’a ve Haliliye Belediyesine teşekkürlerini iletti. Kısas’ta ilk kez kadınlara yönelik kurs açıldığını belirten kadınlar, “Öncelikle Haliliye Belediye başkanına bize bu kültür merkezini açtığı için teşekkür ederiz. Çok güzel şeyler öğreniyoruz. Eskiden evde otururduk, şimdi burada gelip bir şeyler öğrenmek bizi çok mutlu ediyor. Hem burada arkadaşlarla toplanıyoruz, bir şeyler yapıyoruz ve kabiliyetimiz olduğunu fark ettik. Farklı şeyleri yapmak çok güzel ve bize mutluluk veriyor. Belediyemizin bize açtığı bu imkandan dolayı çok memnunuz” sözlerine yer verdi.


Kültür ve sosyal işler müdürlüğü ise yaptığı açıklama ile müzik sınıfı, bilgisayar kursu, dikiş atölyesi, el sanatları atölyesi, okuma yazma kursu ve okuma salonunun yer aldığı Kısas Kültür Merkezinde kayıtların devam ettiğini, vatandaşların başvuru yaparak kayıt oluşturabileceğini belirtti.



Haliliye Belediyesi ile kadınlar aile ekonomisine destek oluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trendyol Süper Lig: Kasımpaşa: 1 - Galatasaray: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada Nhaga’nın pasında sol tarafta topu alan Lang’ın ceza sahası içine kadar ilerleyip çaprazdan uzak direğe şutunda kaleci Ali meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi. 6. dakikada sağ taraftan Sane’nin kullandığı köşe atışında ön direkte yükselen Kaan Ayhan’ın kafa vuruşunda meşin yuvarlak direğin üzerinden auta çıktı. 27. dakikada Diabate’nin savunma arkasına pasına hareketlenen Benedyczak, ceza sahası sol çaprazında kaleci Günay’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı aşırtma vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-0 38. dakikada ceza sahası sağ çaprazından Sane’nin sert şutunda meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü. Stat: Recep Tayyip Erdoğan Hakemler: Adnan Deniz Kayatepe, Murat Tuğberk Curbay, Osman Gökhan Bilir Kasımpaşa: Ali Yanar, Adem Arous, Rodrigo Becao, Nicholas Opoku, Kamil Ahmet Çörekçi, Andri Baldursson, Cafu, İrfan Can Kahveci, Kerem Demirbay, Fousseni Diabate, Adrian Benedyczak Yedekler: Ege Albayrak, Eyüp Aydın, Ali Yavuz Kol, Mortadha Ben Ouanes, Kubilay Kanatsızkuş, Jim Allevinah, Godfried Frimpong, Taylan Utku Aydın, Emre Taşdemir, Habib Gueye Teknik Sorumlu: İlker Püren Galatasaray: Günay Güvenç, Sacha Boey, Wilfried Singo, Arda Ünyay, Eren Elmalı, Kaan Ayhan, Renato Nhaga, Leroy Sane, İlkay Gündoğan, Noa Lang, Mauro Icardi Yedekler: Batuhan Şen, Ismail Jakobs, Davinson Sanchez, Roland Sallai, Ahmed Kutucu, Can Armando Güner, Ada Yüzgeç, Eyüp Can Karasu, Furkan Koçak, Mario Lemina Teknik Direktör: Okan Buruk Gol: Adrian Benedyczak (dk. 27) (Kasımpaşa)
Tunceli Tunceli’de miniklerin piyano konseri yoğun ilgi gördü Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri tarafından hazırlanan yıl sonu piyano konseri yoğun ilgi gördü. Tunceli’de piyano eğitmeni Defne Bucak’ın öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları eserleri düzenlenen programda izleyicilerle buluşturdu. Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte öğrenciler, klasik müzik eserlerinden türkülere, çocuk şarkılarından hafızalarda yer eden eserlere kadar geniş bir repertuvar sundu. Ailelerin ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde çocukların heyecanı dikkat çekti. Vali Yardımcısı Fikri Dağ’ın da katıldığı program boyunca öğrenciler salondan büyük alkış aldı. "Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" Piyano eğitmeni Defne Bucak, "Munzur Üniversitesi’nden 2 sene önce mezun oldum, 4 senedir çocuklarla piyano üzerine çalışıyorum. Mezun olduğum sene öğrencilerimle bir piyano dinletimi gerçekleştirdik. Çocukların orada motivasyon kazandıklarını gördüm, önlerine bir hedef koyduklarını gördüm. Öğrencilerimle birlikte sahne deneyimi yaşadım. Birlikte ilk sahne tecrübemiz oldu. Öğrencilerim bu dinletilerle birlikte hem çok iyi çalışıyorlar, hem çok motivasyon kazanıyorlar hem de çok güzel heyecanlar yaşıyoruz. Buradaki insanların, halkın desteğini alıyorum, valimizin desteğini alıyorum. Bu şekilde çok güzel etkinlikler yapıyoruz. Küçük bir şehir ama çok güzel olanaklar tanınıyor" dedi. "Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" Öğrencilerden Demirhan Gündoğdu, "Piyano çalmak çok güzel bir his. Mutluyum, hep böyle olmasını istiyorum. Fazıl Say gibi çok ünlü biri olmak istiyorum" şeklinde konuştu. 6 yaşındaki Öykü Koç ise, "Piyanoyu çok seviyorum, öğretmenimi de çok seviyorum. Bugün burada çok eğlendim, heyecanlandım, şarkı söyledik. Bugün mutlu oldum" diye konuştu.
Kayseri İlhan Palut: "Tesislerde konuşulan tek konu final" Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Kayserispor maçının ardından, "Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" dedi. Trendyol Süper Lig’in son haftasında Konyaspor, deplasmanda Kayserispor’a 2-1 mağlup oldu. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü İlhan Palut, Türkiye Kupası finalini düşünerek daha çok genç bir kadroyla maça çıktıklarını belirtti. Oyuncuların mücadelesinden memnun olduğunu dile getiren Palut, "Tabii ki ligi hem moral olarak hem de sıralama olarak iyi bir sonuçla bitirmek istiyorduk. Geçen hafta camia olarak üzülen bir rakip vardı karşımızda. Bu vesileyle geçmiş olsun demek istiyorum Kayserispor camiasına. Sakat oyuncularımız, tedavi olan oyuncularımız var, bir şekilde Trabzonspor finaline yetiştirmeye çalışıyoruz. Bunun dışında çok yük binen oyuncular var, onlar da hazırlıklarına devam ediyorlar. Buraya gençlerle desteklediğimiz ve düzenli forma şansı bulamayan oyuncularımızdan oluşan bir kadroyla geldik. Bu oyuncularımın mücadelesinden genel anlamda memnunum. Başa baş bir oyun oldu, biz de kazanabilirdik. Teknik anlamda yeteri kadar fırsat bulduğumuz bir oyun yalnız daha iyi savunma yapmamız gerekirdi. Hem biz Kayserispor’u çok az adamla yakaladık geçiş hücumlarında, dönem dönem de tam tersi yakalandık. Bence keyifli bir maç oldu" diye konuştu. "Hırslarınızın takımın menfaati önüne geçmemesi gerekiyor" Yarından itibaren cuma günü oynanacak olan Türkiye Kupası finaline hazırlanmaya başlayacaklarını kaydeden Palut, "İnsan her maçı kazanmak istiyor bir teknik adam olarak, bitirebilecek en üst yerde bitirmek istiyor ligi. Ama bazen de önemli maçlar öncesinde bazı hamleleri yapmak zorunda kalıyorsunuz. Kesinlikle içe sinen bir şey değil ama bazen kendi hırslarınız takımın menfaatinin önüne geçmemesi gerekiyor. Kayserispor kazandı, tebrik ediyorum. Genç oyuncularımın hepsi iyi mücadele etti, onlara da teşekkür ediyorum. Yarın itibarıyla da cuma günkü kupa finaline hazırlanmaya başlayacağız. En güçlü, en kararlı bir şekilde inşallah final maçını oynayacağız" ifadelerini kullandı. "Tesislerde konuşulan tek konu final" Şehirde Trabzonspor ile oynanacak olan final maçının konuşulduğunu da aktaran Teknik Direktör İlhan Palut, "Tesislerde konuşulan tek konu final. Onun dışındaki konulara konsantre olmak pek kolay olmuyor, önümüzde bu kadar somut bir hedef dururken. Bir heyecan havası hissettiğimi söyleyebilirim. Şehirde kim görse size bunu soruyor. Bazen rahatlamaya gidiyorsunuz, insanların heyecanı, beklentileri sizi tam tersine döndürebiliyor. Çünkü bu da bir sorumluluk" diye konuştu.