GENEL - 21 Mart 2019 Perşembe 09:54

(Özel) Çukurda su içen kedi trafiği durdurdu

A
A
A
(Özel) Çukurda su içen kedi trafiği durdurdu

Şanlıurfa’da yolun ortasında durup su içen kedi, trafiği durdurdu.

Şanlıurfa’da yolun ortasında durup su içen kedi, trafiği durdurdu. Sürücülerin kedinin su içmesini beklediği anlar, görenlerin yüreklerini ısıttı.


Şanlıurfa’da bir kedi, yolun ortasında oluşan çukurda biriken yağmur suyunu içti. Kedinin su içtiğini gören sürücüler, araçlarını durdurup kedinin su içmesini bekledi. Kedi su içtikten sonra yoldan çekildi. Sürücüler de kedi gittikten sonra yollarına devam etti.


Bir vatandaş tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Görüntüleri çeken ve yerel bir televizyon kanalında çalışan Kenan Bayuk, insanların peygamberler şehrine yakışır bir hareket sergilediğini söyledi.



Kedi su içene kadar araçlar bekledi


Bu tür davranışların örnek olması gerektiğini dile getiren Bayuk, “Sabah saatleriydi. Yağan yağmur nedeniyle yolda su birikintileri vardı. Karşıda birkaç araç vardı, benim arkamda da 3 tane araç vardı. Kedi su içerken rahatsız olmasın diye herkes bekledi. Kedi suyunu içti. Tam doyduktan sonra, giderken arabalar yoluna devam etti. Ben de Şanlıurfa hep kötü anılır diye kalktım bu videoyu çektim ve dedim ki Şanlıurfalılar hayvanı da sever insanı da sever, doğayı da sever diye bu görüntüyü çekmiştim” dedi.


Olayın mahalle arasında yaşandığını dile getiren Bayuk, “Ana arter değil, normal mahalle arasındaydı. Orada herkes bekledi, kedi suyunu içti ve ondan sonra yoluna devam ettiler” ifadelerini kullandı.



"Hayvanlara işkence yapanlar bu görüntüleri izleyip utansınlar"


Hayvanlara işkence edenlerin bu görüntüyü izlemelerin isteyen Kenan Bayuk, “İnsanlık dersi vermek lazım aslında. Hani o kedileri bazen sosyal medyada izliyoruz ya, duvarlara vuran, tekme atan, bu görüntüyü görünce utansınlar. Burası peygamberler şehri Şanlıurfa. Ben de bir gazeteciyim, memleketimin insanları adına çok gurur duydum” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Sağlıkçılar bu kez eğlendirdi Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları tarafından oluşturulan müzik grubu “Sağlığın Ritmi” konser verdi. Tamamı sağlık çalışanlarından oluşturulan müzik grubunun bu yıl 2.’sini gerçekleştirdikleri konser Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Konsere katılan Niğde Valisi Cahit Çelik, emeği geçenlere teşekkür ederek, sağlık çalışanlarının görevlerini büyük özveri ve fedakarlıkla yaptıklarını, ertelenemeyecek tek görevin sağlık olduğunu vurguladı. Vali Çelik, "Sağlık çalışanlarımızın müzikle ilgilenmesi bizleri memnun etmiştir. Devletimiz vatandaşlarımıza birçok alanda kamu hizmeti sunuyor. Güvenlik, eğitim, sağlık hizmeti sunuyor. Baktığımız zaman gerçekten sağlık hizmetinin bu hizmetler içerisinde çok farklı bir yeri olduğunu biliyoruz. Sağlık hizmetleri diğer hizmetlerden farklı olarak ertelenebilir, ötelenebilir bir hizmet değildir. Bu anlamda da ilimizde sağlık hizmeti sunmaya çalışan 4 bin 750’den fazla var. Ben hepsine Teşekkür ediyorum" dedi. Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği görevini Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Doğan’a devredecek olan Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çekinkaya ise konserde duygusal bir veda konuşması yaptı. Başhekim Çetinkaya katılan davetlilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Tamamı sağlıkçılardan oluşan müzik grubumuzun içinde sağlık çalışanlarımız var. Belki detone olacaklar, belki yanlış notaya basacaklar ama eğlenecekler, eğlendirmeye çalışacaklar. Buna ihtiyacımız var çünkü bizler 24 saat çalışan insanlarız, dolayısıyla sağlık çalışanlarının eğlenmek de hakkı diye düşünüyorum. Bugün benim başhekimliğimin son günü. Tüm sorumlularıma, çalışma personellerime çok teşekkür ediyorum. Kırdıklarım olabilir. Özür diliyorum, bana hakkınızı helal edin. Benim size hakkım helal olsun. Böyle muhteşem bir ekibin önünde yapabilecek şey sadece saygıyla eğilmek olur" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından solist, koro üyeleri ve orkestranın sağlık çalışanlarından oluştuğu müzik grubu katılımcılara konser verdi. Sağlıkçıların sahnede gösterdikleri performans katılımcılar tarafından büyük büyük beğeni topladı.