GÜNDEM - 01 Ağustos 2025 Cuma 12:54

Şanlıurfa’da ambulansta doğum

A
A
A
Şanlıurfa’da ambulansta doğum

Şanlıurfa’da hastaneye nakledilmek üzere ambulansa alınan kadın, yolda doğum yaptı.


Edinilen bilgiye göre olay, dün akşam saatlerinde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesine bağlı Pekmezli Mahallesinde meydana geldi. Mahallede alınan hamile bir hasta, Akçakale Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği sırada doğum sancılarının başlaması üzerine ambulansta doğum gerçekleştirdi. Anne C.G. doğum sırasında ambulansta görevli 112 Acil Sağlık ekibi personeli Acil Tıp Teknisyeni (ATT) Hasret Çiftçi ve Paramedik Ali Fuat Gündüzalp’in yerinde ve hızlı müdahalesiyle sağlıklı bir şekilde doğum yaptı. Anne ve yeni doğan bebek, doğumun ardından güvenli bir şekilde hastaneye ulaştırılarak sağlık ekiplerince gerekli tıbbi kontrolleri yapılmak üzere ilgili uzmanlara teslim edildi.


Anne ve bebeğin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken, olay yerinde görev yapan 112 Acil Sağlık personelinin profesyonel yaklaşımı ve özverili çalışmaları takdirle karşılandı.



Şanlıurfa’da ambulansta doğum

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Cinsel saldırı sanığına iyi hal indirimi Adana’da yüzde 70 zihinsel engelli akrabası 19 yaşındaki kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 42 yaşındaki M.T.’ye verilen 18 yıl hapis cezası iyi hali nedeniyle 15 yıla indirildi. Engelli kızın avukatları, sanığa yapılan iyi hal indirimine tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi. Sarıçam ilçesine bağlı Baklalı Mahallesi’nde geçen yıl 5 Aralık’ta iddiaya göre, zihinsel engelli G.G.S.’yi (19), koyunları ahıra koyduğu sırada akrabası M.T. (42) kendisine el işareti yaparak zeytin bahçesine çağırdı. Yanına gelen genç kıza kıyafetlerini çıkarmasını söyleyen M.T., genç kızın bu isteğini reddetmesi üzerine "Seni burada öldürürüm" diye tehdit etti. Korkan genç kızın kıyafetlerini çıkarması üzerine M.T., kıza cinsel istismarda bulundu. Ardından kıyafetlerini giymesini söyleyip, eve gönderdi. Genç kızın durumu anlatması üzerine annesi T.S. polise giderek şikayetçi oldu. Polis ekiplerince yakalanıp tutuklanan M.T. hakkında ’kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı nitelikli cinsel saldırı’ suçundan Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Davanın karar duruşması yapıldı. Sanık M.T. son savunmasında, kalp ve şeker hastası olduğunu öne sürerek "Bana iftira atıyorlar. Ben hiçbir şey yapmadım" dedi. Sanık daha önceki savunmasında da aleyhe olan hususları kabul etmediğini söylemiş, iddia edilen olay saatlerinde kendisinin uyuduğunu söyleyerek, "Ben uyuyordum. Eşim gelip beni kaldırdı ve sonra karakola beraber gittik. Yapmadığım bir işten dolayı tutukluyum" diyerek tahliyesini istemişti. İyi hal uygulanarak cezası 15 yıla indirildi Mahkeme heyeti tutuklu sanık M.T.’ye önce 18 yıl hapis cezası verdi. Heyet daha sonra sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 15 yıla indirip, tutukluluk halinin devamına karar verdi. Karar sonrası açıklama yapan engelli kızın avukatları, cinsel saldırı zanlısına iyi hal indirimi uygulanmasına tepki gösterip karara itiraz edeceklerini söyledi.