GÜNDEM - 01 Eylül 2025 Pazartesi 13:07

Şanlıurfa’da işten çıkarılma korkusu sevince dönüştü

A
A
A
Şanlıurfa’da işten çıkarılma korkusu sevince dönüştü

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nde uzun yıllardır geçici statüde çalışan işçiler için sevindirici bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın talimatıyla geçici personelin daimi kadroya geçirilmesine yönelik karar uygulamaya konuldu. Karar sonrası belediye çalışanları büyük sevinç yaşarken, bu tarihi anı davul-zurna eşliğinde halaylarla kutladı. Gülpınar, "Biz hiçbir zaman söz vermedik, inşallah dedik ve bugün o sözü tuttuk" diyerek, sürecin samimiyetle ve adaletle yürütüldüğünü vurguladı.


Büyükşehir Belediyesinin çeşitli birimlerinde görev yapan ve her 6 ayda bir sözleşmeleri yenilenerek belirsizlik içinde çalışmaya devam eden personelin mağduriyeti sona erdi. Gülpınar’ın girişimiyle, geçici personelin iş güvencesini sağlayacak şekilde daimi statüye geçirilmesi kararlaştırıldı. İlgili yasal ve idari düzenlemelerin tamamlanmasının ardından geçiş süreci resmen başlatıldı.


Bu düzenlemeyle çalışanların gelecek kaygısının ortadan kaldırılması, kurumsal bağlılıklarının artırılması ve belediye hizmetlerinde sürdürülebilir verimlilik hedeflendi. Daimi kadroya geçiş müjdesini alan işçiler, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önünde bir araya gelerek sevinçlerini paylaştı. Davul-zurna eşliğinde halay çeken çalışanlar, bu anı hep birlikte kutladı. Başkan Gülpınar da, daimi kadro sevincini yaşayan işçilerle buluşarak, coşkulu anlarına eşlik etti.



"Söz vermedik yaptık"


İşçilere yönelik konuşma yapan Başkan Gülpınar, geçici statüde çalışan işçilerin yıllardır çözülemeyen sorununu çözüme kavuşturduklarını belirtti. "Bir kangren olmuş sorunu daha çözüyoruz" diyen Gülpınar, "Biz hiçbir zaman söz vermedik. Benim ağzımdan söz çıkmaz. Biz yaparız, sonra ‘yaptık’ deriz. Size ‘inşallah’ dedik, ‘bakacağız’ dedik, ‘çalışacağız’ dedik. Bugün de o sözü yerine getirdik" dedi.


Konuşması sırasında işçilere, "Siz hiçbiriniz benimle işe başlamadınız değil mi" diye soran Başkan Gülpınar, "Hayır" cevabını aldıktan sonra, "Benim referansımla, iltimasımla kimse başlamadı. Eğer birilerini işe almak isteseydim, sizi çıkarır, yerinize 218 kişi alırdım. Ama bizim anlayışımız bu değil. Biz belediyeye adaleti hakim kılmak için geldik. Belediye binası girişine de yazdık: ‘Yolsuzluk yok, rüşvet yok, iltimas yok.’ Bu ilkemizin arkasındayız" dedi.



"Bu sizin yıllardır verdiğiniz emeğin bir karşılığıdır"


Gülpınar, yapılan düzenlemenin sadece mevcut çalışanları kapsadığını ve yeni bir işe alım olmadığını özellikle vurgulayarak, "Bu uygulama sadece yıllardır burada emek veren personelimizi ilgilendiriyor. Kimse bunu başka bir alım gibi görmesin. Bu sizin yıllardır verdiğiniz emeğin bir karşılığıdır, sizin hakkınızdır. Lütfen başka kimse alınmasın" dedi.



"Artık para hırsıza değil, halkın hizmetine gidiyor"


Tasarruf ve şeffaflık vurgusu da yapan Gülpınar, "Birileri diyor ki ‘Para yoktu, işçi alıyorsunuz.’ Hayır, biz tasarruf ediyoruz. Artık bu belediyede hırsızın, arsızın cebine para gitmiyor. Paralar kendi cebimizde kalıyor, biz de bu kaynakları halkımız ve çalışanlarımız için kullanıyoruz. Allah hayırlı etsin. Biz sizden sadece dua istiyoruz" şeklinde konuştu.



"10 yıldır bugünü bekliyorduk"


Kararın ardından açıklama yapan belediye işçileri, duydukları mutluluğu dile getirerek Başkan Gülpınar’a teşekkür etti. Bir işçinin, "Başkanım, 10 yıldır biz bu günü bekliyoruz" demesi dikkat çekti.


Kutlamaların ardından Gülpınar ve işçiler, bu anlamlı günü ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafı çektirdi.



Şanlıurfa’da işten çıkarılma korkusu sevince dönüştü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Bayraktar’dan CHP Genel Başkanı Özel’e cevap Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in iddialarına cevap verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Özgür Özel’in bugün Grup Toplantıları esnasında bakanlığımızı ve madencilik sektörümüzü ilgilendiren konularla ilgili yaptığı talihsiz açıklamalarını gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik bir yaklaşım olarak değerlendiriyoruz. Gerçeklerden kopuk bu iddialarınızın hangisini düzeltelim. Zira her cümleniz ayrı bir çarpıtma, her iddianız ayrı bir istismar konusu. 2002 öncesi verilen maden ruhsatı sayısı iddia ettiğiniz gibi bin 186 değil, 52 bin 686’dır. Hükümetlerimiz dönemi ve önceki dönemlerde verilen ruhsatlardan şu an 13 bin 157’si yürürlüktedir. Üstelik fiilen madencilik faaliyetine konu alan, ülkemiz yüzölçümünün sadece yüzde 0,18’i düzeyindedir. İlgili Holding’in ise 12 arama, 184 işletme ruhsatı yürürlüktedir; ancak tüm izin süreçleri tamamlanmış ve fiilen üretim yapılabilen ruhsat sayısı 92’dir. Bu şirketle ilgili bakanlığımızın bugüne kadar uyguladığı yaptırımlar ve aldığı tedbirler de kamuoyunun malumudur" ifadelerine yer verdi. Bakan Bayraktar CHP’li belediyeler üzerinden Özel’i eleştirdiği paylaşımında, "Gerçekler bu kadar açıkken, kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu çabaların tek bir izahı vardır: Siyasi manipülasyon. Çünkü sizler, kendi yönetiminizdeki CHP’li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluk iddialarına cevap veremezken; iftirayı, çarpıtmayı ve karalamayı siyaset zannediyorsunuz. Gabar’da petrol bulunmasını ‘hikaye’ diyerek küçümseyen, Karadeniz gazını ‘yok sayan’, Mavi Vatan vizyonuna ‘masal’ diyen, Akkuyu Nükleer Santrali’nin iptal edilmesini savunan bir anlayışın bugün bize ders vermeye kalkması ibretliktir. Türkiye’nin stratejik kazanımlarını itibarsızlaştırmaya çalışan bu yaklaşımın derdi ne emekçidir ne de ülke menfaati. Biz ise dün olduğu gibi bugün de işçimizin, emekçimizin hakkını korumaya, ülkemizin kaynaklarını milletimizin menfaatine kullanmaya ve gerçekleri her platformda ifade etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.