GÜNDEM - 08 Mart 2025 Cumartesi 13:42

Şanlıurfa’da Ramazan sokağı coşkusu başladı

A
A
A
Şanlıurfa’da Ramazan sokağı coşkusu başladı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Peygamberler Şehri Şanlıurfa’da Ramazan ayının manevi atmosferini ve coşkusunu yaşatmak amacıyla fuar merkezinde ramazan sokağını açtı.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Fuar Merkezinde hayata geçirilen Ramazan Sokağının açılış programı, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışa, sanatçı Ömer Faruk Elmas tarafından gerçekleştirilen kum sanatı gösterisi ile ebru sanatçısı Mehmet Alper Çiftçi’nin yaptığı renkli ve özgün ebru eserleri izleyicilerin büyük beğenisini topladı. Çeşitli etkinliklerin ardından ziyaretçiler ramazan sokağını gezerek güzel zaman geçirdi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, açılış kurdelesini kesmesinin ardından Ramazan Sokağı’nı ziyaret ederek, yöresel ürün ve el yapımı lezzetlerin satıldığı stantları tek tek gezdi. Vatandaşlarla sohbet ederek, "Hayırlı Ramazanlar" dileyen Gülpınar, tüm Şanlıurfalıları, Ramazan’ın huzurunu birlikte yaşamak için Ramazan Sokağına davet etti.


Ramazan Sokağı’nda, 29 Mart’a kadar devam edecek olan etkinlikler, ziyaretçilerine keyifli anlar yaşatmaya devam edecek. Ramazan Sokağı, her gün 14.00 ile 24.00 saatleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.



Şanlıurfa’da Ramazan sokağı coşkusu başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da sokak köpeği dehşeti: 11 yaşındaki çocuk parçalamaktan son anda kurtuldu Van’ın Muradiye ilçesinde okul çıkışı 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki çocuk, çevredeki bir servis şoförünün müdahalesiyle ölümden döndü. Edinilen bilgiye göre olay, bugün saat 16.30 sıralarında Muradiye ilçesi Gönderme Mahallesi’nde meydana geldi. Okuldan çıktıktan sonra evine gitmek üzere yola koyulan 11 yaşındaki Y.A. isimli çocuğa bir anda çevresini saran 5 başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeklerin arasında kalarak dehşeti yaşayan küçük çocuk, vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı ısırık darbeleriyle ağır yaralandı. Saldırı esnasında tesadüfen bölgeden geçmekte olan bir okul servisi şoförü, durumu fark ederek hemen müdahale etti. Şoförün çabalarıyla köpeklerin elinden kurtarılan çocuk olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Vücudunda derin yaralar ve diş izleri bulunan çocuğun sağlık durumunun takip edildiği öğrenildi. Hastanede çocuklarının iyileşmesini bekleyen aile ve yakınları ise bölgedeki başıboş köpek sorununa dikkat çekerek yetkililerden taleplerini dile getirdi. Daha önce benzer bir olayda hayatını kaybeden Hamza’yı hatırlatan aile fertleri, "Kendi çocuklarımızın da ölmesi mi gerekiyor? Bu soruna artık kalıcı bir çözüm bulunmalı" diyerek tepkilerini dile getirdi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.