ASAYİŞ - 08 Mayıs 2021 Cumartesi 11:41

Vali Erin kısıtlamaları denetledi

A
A
A
Vali Erin kısıtlamaları denetledi

Şanlıurfa ili genelinde korona virüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla, Vali Abdullah Erin kontrol noktalarını sık sık ziyaret ediyor.

Şanlıurfa ili genelinde korona virüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla, Vali Abdullah Erin kontrol noktalarını sık sık ziyaret ediyor.


Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan iş yerlerini ziyaret eden Vali Erin, esnafa hayırlı işler dilerken, iş yerlerine yönelik tedbir kurallarına hassasiyetle riayet etmelerini istedi. Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya’nın da eşlik ettiği denetimlerde Atatürk Bulvarındaki açık olan iş yerlerini ziyaret eden Vali Erin, dışarıda bulunan vatandaşlara da ihtiyaçlarını temin ettikten hemen sonra evlerine dönmenin önemini anlattı.


Beş günde 752 kişiye sokağa çıkma ihlalinden ceza yazıldı


Günlük ortalama 1500 personelin katılımıyla koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirleri denetleyen ekipler, il genelinde son beş günde 20 bin 85 adet iş yeri, alan ve izolasyon denetimi gerçekleştirerek, salgın tedbirlerini ihlal ettiği tespit edilen 3 iş yeri ve sahibi hakkında cezai işlem uyguladı. Günlük ortalama 430 ekip ve 100 araçla sürdürülen denetimlerde, sokağa çıkma kısıtlamalarını ihlal ettikleri kontrol noktalarında tespit edilen 752 kişiye ceza yazılırken, maske kuralını ihlal ettiği tespit edilen 96 kişi hakkında da idari işlem uygulandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.