ASAYİŞ - 06 Ekim 2017 Cuma 09:32

Siirt’te 1 asker yaralandı

A
A
A
Siirt’te 1 asker yaralandı

Siirt’te terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 1 asker yaralandı.

Siirt’te terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda 1 asker yaralandı.


Edinilen bilgilere göre, Eruh ilçesi Çirav bölgesinde düzenlenen operasyonda bir asker yaralandı. Yaralı asker, helikopterle Siirt Devlet Hastanesine kaldırılırken, teröristlere yönelik hava destekli operasyon devam ediyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Gülsüm ana Kazdağları’nda 22 yıldır konuklarını ağırlıyor Balıkesir’in Edremit ilçesinde 2 çocuk annesi Gülsüm Yalazı, 22 yıldan beri Kazdağları’nda konuklarını ağırlıyor. Gözlemeden ev yemeklerine kadar değişik yiyecekler hazırlayan Yalazı, hayatı ve doğayı çok sevdiğini söyledi. Edremit’in kırsal Çamcı Mahallesi’nden Gülsüm Yalazı, Kazdağları’nda Edremit-Yenice yolunun kenarında kurduğu mekanda 22 yıldan beri konuklarını ağırlıyor. ’Gülsüm Ana’ adını verdiği tesislerde yılın 12 ayı hizmet veren 71 yaşındaki Gülsüm Yalazı, bu güne kadar on binlerce insanı ağırladı. Çok sayıda arayanının olduğunu söyleyen Yalazı, çok büyük bir ailesinin olduğunu ifade ediyor. İşini severek yaptığını vurgulayan Gülsüm Yalazı, “Ben buraya 22 yıl önce çıktım. Bu sene 22. yılım oluyor. Bir yıl da daha önce yol kenarında ekmek satarak başladım. Sonra gözleme derken yer değiştirmem gerekti. Buraya çeşmenin başına çıktım. Oradan oraya sürüklene sürüklene Yaradanım çok güzel bir yere çıkardı. Şöyle diyeyim. Madem Yaradan beni böyle sürüklediyse böyle işi yapıyorsam, görevimizi tam yapmalıyız. Çevreyi korumamız lazım. Ben çıktığım günden beri hiç kaybetmedim. Gelenlerim sürekli takip ediyor. Şu anda büyük bir ailem olduğuna inanıyorum. Her yerden arayanım çok. Gündüz sabah kahvaltısı veriyorum. Kahvaltıda sınırımız yok. Hangi saatte gelseniz kahvaltımız var. Şu an oğlak güvecine de başladım. Kuru fasulye, sac kavurma, fırında kaşarlı köfte. Ve pilavımız oluyor, menemeniniz oluyor. Geçenlerde gelenler oldu, ’yemek var mı’ dediler. ’Ana olur da yemek olmaz mı, ana olur da hiç aç bırakır mı’ dedim. Çok memnunum. Severek yapıyorum. Ben şöyle hayatı, doğayı çok seviyorum. Çiçeği, böceği, insanları çok seviyorum ve herkesi buraya nefes almak için bekliyorum” dedi.
Manisa Turgutlu’da ev yangını: 1’i ağır 5 yaralı Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bugün sabah saat 09.45 sıralarında bir binada çıkan yangında 1’i ağır toplam 5 kişi yaralandı. Yangın bugün Turgutlu ilçesi Şehitler Mahallesi Gaffar Okkan Sokak Numara 28’de bulunan 3 katlı binada meydana geldi. Komşuların dumanları fark etmesiyle olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İkinci katta çıktığı tahmin edilen ve henüz sebebi belirlenemeyen yangında ikinci katta bulunan Hatice Kübra Kaplan (22), Alpaslan Kaplan (3) ve Abdülkadir Özgür (20) yaralandı. Ekipler ve vatandaşların yardımıyla yaralılar evden çıkarılarak ambulanslarla Turgutlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yangının sıçradığı üçüncü katta bulunan Nevin Ata ve oğlu Hüseyin Ata ise Turgutlu’da özel bir hastaneye kaldırıldı. Üçüncü katta bulunan yaralıların durumlarının hafif olduğu ve hafif şekilde dumandan etkilendikleri öğrenildi. Meydana gelen yangında ikinci katta bulunan Hatice Kübra Kaplan’ın ise durumunun ciddi olduğu ve tedavisine yoğun bakımda servisinde devam edildiği öğrenildi. Yangınla ilgili ekiplerin incelemeleri devam ederken bir itfaiye erinin de yangına müdahale sırasında hafif şekilde yaraladığı bildirildi. O anları anlattı Olay yerinde kurtarma çalışmalarına destek veren mahalle sakinlerinden Eyüp Celep ise yangın anlarını şöyle anlattı: “Ben karşı komşuları oluyorum, yangını gördüm hemen koştum, itfaiyecilerle yukarıya çıktık yukarıda bir bayan olduğunu söylediler, küçük çocuğu çıkarmışlardı zaten itfaiyeciler sonra diğer bayanı çıkardılar. Bizlerde yardım ettik, 112 sağlıkçılara teslim ettik. Dumandan da çok etkilendiler Allah yardımcıları olsun.”
Gaziantep 2. Uluslararası Aile Sempozyumu Gaziantep’te başlıyor Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gaziantep Aile Akademisi ev sahipliği ve iş birliğinde, 100’e yakın yerli ve yabancı seçkin akademisyenin katılımıyla bu yıl 2’ncisinin düzenleneceği Uluslararası Aile Sempozyumu 10 Mayıs Cuma günü başlıyor. Birleşmiş Milletler (BM) “Uluslararası Aile Haftası” etkinlikleri kapsamında, 2024 yılının "Aile Yılı" olarak ilan edildiği Gaziantep’te, aile değerlerini koruma ve geliştirme, aile bireylerini bilgilendirici, konularda çözüm odaklı, sevgi ve huzur dilinin hâkim olduğu bir aile yapılarının oluşması amacıyla yapılacak sempozyum, 10-12 Mayıs tarihlerinde Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde olacak. Bu yıl tema “Küresel Tehditler Karşısında Aile” olarak belirlendi Aile kurumunun öneminin farklı disiplinlerden bakış açısıyla, Türkiye ve dünyadan bilim insanları ile alanında uzmanlar isimler tarafından sorunların çözümü, beklentilerin gün yüzüne çıkartılması hedeflenen 2. Uluslararası Aile Sempozyumu’nun bu yılki teması “Küresel Tehditler Karşısında Aile” olarak belirlendi. Aile kurumu oturumlarda uzman akademisyenler tarafından her açıdan işlenecek 10 Mayıs Cuma günü saat 15.00’te açılış programıyla başlayacak sempozyumun açılış oturumu 16.30’da ana salonda Doç. Dr. Turgay Şirin, Prof. Dr. Ruhi Ersoy, Dr. Sarah Amjad Hussain’ın katılımıyla düzenlenecek. Aile yapısının geçmişten günümüze toplumsal yapıda yeri ve gelecekte yaşanacak tehditler kapsamında, oturumlarda başta küresel tehditler karşısında aile, olağanüstü durumlar karşısında aile kurumu, aile psikolojisi, kentleşmenin aile yapısına ve işlevlerine etkileri konuları olmak üzere aile kurumu her açıdan işlenecek. Sempozyum neticesinde ortaya konulan fikirlerin uygulamaya dönük pratikte sosyal yaşama ve karar alıcılara; teorik anlamda ise ilgili alan yazına katkı sağlayacağı bekleniyor.
Malatya Malatya’da Asayiş olaylarında yüzde 50 gerileme Malatya’da, yılın ilk 4 ayında bir önceki yıla göre asayiş olaylarında önemli bir gerileme yaşanırken, hırsızlık olaylarında bu durumun nerede ise yüzde 50 seviyelerine ulaştığı belirtildi. Malatya İl Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile yaklaşık 10 ay önce Malatya İl Emniyet Müdürlüğüne atanarak görevine başlayan İl Emniyet Müdürü Arif Çankal kentte görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde gerçekleşen programda kentteki genel asayiş durumu ile bilgiler aktaran Müdür Çankal, 6 Şubat depremleri sonrası 11 ili kapsayan deprem bölgelerinde hırsızlık olaylarının çok fazla arttığına dikkat çekerek konunun sadece Malatya ile sınırlı olmadığına vurgu yaptı. Yılın ilk 4 ayında özellikle hırsızlık ile uyuşturucu ile mücadele çalışmalarında başarılı çalışmalara imza atıldığına değinerek depremle birlikte yoğunlaşan hırsızlık olaylarında yaklaşık 50’lik bir gerilime yaşandığına vurgu yapan Müdür Çankal sahadaki personel sayılarını ise arttırdıklarını söyledi. Müdür Çankal, kent merkezinde depremin altyapı ile üst yapıya da önemli ölçekte zarar verdiğini bu durumunda ise özellikte trafikte bir takım sorunların da yaşanmasına neden olduğunu da ifade ederek, şehir merkezinde sürdürülen imar ve ihya çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte trafikte yaşanan sorunlarında ortada kalkacağına inandıklarını belirtti.