GENEL - 14 Mayıs 2018 Pazartesi 12:58

Siirt Belediyesinden ’Ramazan Etkinlikleri’ çalışması

A
A
A
Siirt Belediyesinden ’Ramazan Etkinlikleri’ çalışması

Siirt Belediyesi Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 16 Mayıs tarihinde başlayacak olan Ramazan ayı etkinlikleri hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, 30 gün boyunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bin 500 kişiye iftar verileceğini söyledi.

Siirt Belediyesi Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, 16 Mayıs tarihinde başlayacak olan Ramazan ayı etkinlikleri hazırlıklarının devam ettiğini belirterek, 30 gün boyunca 15 Temmuz Demokrasi Meydanında bin 500 kişiye iftar verileceğini söyledi.


Ramazan ayının manevi ruhuna uygun etkinliklerin organize edildiğini belirten Başkan Taşkın, düzenlenecek olan tüm etkinliklere Siirt halkını davet etti. Başkan Taşkın, “Çok şükür Ramazan ayına da kavuşmak üzereyiz. Siirt’te, ülkemizde bütün dünya Müslümanlar içerisinde huzurla, keyifle manevi bir atmosfer içerisinde bütün insanlara huzur olabilecek bir Ramazan iklimi yaşarız. Biz de Siirt’te bu iklimi oluşturmak için yine geçen seneki gibi var gücümüzle çalışıyoruz. Şuan görmüş olduğunuz meydandaki düzenleme çalışmaları son hızla devam ediyor. İnşallah Ramazan ayının ilk akşamı ile birlikte meydan tamamıyla hazır olmuş olacak. Bu sene biraz daha canlı olacağını ümit ediyoruz. Her akşam bin 500 vatandaşımıza burada coşku ile birlikte iftar yemeklerimiz olacak. Yine iftar yemekleri sonrasında çocuklarımız için eğlence anları gerekse yetişkinler için teravih sonrası manevi bir iklimin yaşandığı sahne etkinlikleri olacak. Yine arkamda görmüş olduğunuz stantlarda vatandaşlarımız buradan ihtiyaçları alabilecekler. Esnafımız da burada Ramazan ayı boyunca vatandaşlarımıza ürünlerini takdim edecekler. Ramazan ayının vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.