GENEL - 03 Mart 2019 Pazar 15:37

Siirt’te Hocalı katliamında ölenler anıldı

A
A
A
Siirt’te Hocalı katliamında ölenler anıldı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından katledilen 613 sivil, katliamın 27’inci yılında Siirt Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile anıldı.

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında Ermenistan’a bağlı kuvvetler tarafından katledilen 613 sivil, katliamın 27’inci yılında Siirt Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen basın açıklaması ile anıldı.


Güres Caddesi’nde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan Ülkü Ocakları Siirt İl Başkanı Deniz Siper, Siirt Ülkü Ocakları ve Siirt Üniversitesi Vatan Sevdalıları Topluluğu olarak geçmişi unutmamak ve unutturmamak için toplandıklarını söyledi. Siper, "İnsanlık tarihinin sözde en medeni devirlerinin yaşandığı bir çağda Hocalı’da bütün dünyanın görmezden geldiği bir katliam yaşandı. 20. asrı Türk’e acı, ızdırap ve dert olarak hatırlatacak zulümlere bir yenisi daha eklendi. Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi’nin soykırım tanımına birebir uyan derin bir acıydı yaşananlar. Çocuk, kadın fark etmeden gerçekleştirilen soykırımda 106’sı kadın, 83’ü çocuk olmak üzere 613 kardeşimiz katledildi. 487 kişi ağır yaralandı. Bin 275 kişi ise rehin alındı ve 150 kişi olaylar esnasında kayboldu. Cesetler üzerinde yapılan incelemelerde cesetlerin birçoğunun yakıldığı, gözlerinin oyulduğu, başlarının kesildiği görülmüştü. İnsan Hakları İzleme Örgütü, Hocalı katliamını Dağlık Karabağ’ın işgalinden bu yana gerçekleşen en kapsamlı sivil katliamı olarak nitelendirmiştir. Ama ne acıdır ki Avrupa başta olmak üzere tüm dünya bu soykırıma gözlerini kapatmıştır. 600 yıl boyunca dünyada ayak bastığı her karış toprağa adaleti, insanlığı, hukuku götüren, birçok gayrimüslim halkın kendilerini de yönetmesi için çağrıda bulunduğu ecdadımızı soykırım ile suçlamak için yarışa giren emperyalizmin gölgeleri, yaşanan bu acılar karşısında ise adeta kör olmuş, sağır kesilmişlerdir. Türk’ün ve Müslümanın olduğu her yere akbaba gibi üşüşülmekte, kanlar su gibi akıtılmakta, bebekler öldürülmekte, kadınlar tecavüzlere uğramaktadır. Son günlerde Mısır’da yaşanan ve bizleri de derinden üzen idamları da bugün burada karınca misali safımızı göstermek adına lanetliyoruz. Elbette isterdik ki Türk ve İslam coğrafyasındaki tüm kardeşlerimizin akıtılan kanlarına bizzat derman olalım. Unutulmamalıdır ki nerede olursa olsun kanı akıtılan kardeşlerimizin acısı bizim acımızdır. Elimizden hiçbir şeyin gelmediği anda bile İbrahim peygamberin ateşine, o ateşi söndüremeyeceğini bile bile su taşıyan karınca misali susmayacağız ve haykırmaya devam edeceğiz" dedi.


Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avcılar’da inşaat çalışması sırasında vinç devrildi, facianın eşiğinden dönüldü Avcılar’da inşaat çalışması sırasında toprağın çökmesi sonucu vinç, park halindeki otomobilin üstüne devrildi. Aracın yanındaki 2 kişi kıl payı kurtulurken, vincin devrilme anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı. Olay, saat 17.00 sıralarında Avcılar Merkez Mahallesi Fırın Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, inşaat çalışması sırasında vincin tekerlerinden birinin altındaki toprakta çökme yaşandı. Bunun üzerine vinç yana doğru devrilirken, vincin bir kısmı park halindeki 34 VVT 58 plakalı otomobilin üstüne düştü. Olay sırasında otomobilin yanında bulunan bir kız ve adam kıl payı kurtuldu. Otomobil ağır hasar alırken, ihbar üzerine sokağa polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kazada çökme sebebiyle yere düşerek yaralanan bir inşaat çalışanı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Alan güvenlik şeridi ile kapatılırken, polis ekipleri konu ile ilgili çalışma yaptı. Vinç başka bir vinçle düzeltilerek kaldırılırken, aracın üstüne düştüğü o anlar ise sokaktaki bir binanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. “Bir facia olabilirdi” Olayla ilgili konuşan esnaf Ramazan Özkan, “Yanımızda inşaat yapılıyor. Toprağın altı kazıdan dolayı biraz çökmüş. Vincin ağırlığına dayanmadı ve lastikler batınca vinç yan devrildi. Dükkanımın önünde arkadaşımızın arabası vardı. Araba park halindeydi. Ona zarar verdi. Bir kız çocuğu ve bir adam saniye ile kendilerini kurtardılar. Daha sonra polis ve sağlık ekipleri geldi. Olay yeri inceleme geldi ve tutanak tuttular. Tabii mahallede herkes şok yaşadı. Deprem oldu zannettiler. Vinci kaldırdılar. Ucuz atlatıldı, bir facia olabilirdi” dedi.
Eskişehir TFF 3. Lig: Anadolu Üniversitesi: 1 - Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: 2 TFF 3. Lig Play-off 2. Tur maçında Anadolu Üniversitesi, Efeler 09 Spor Futbol Kulübü’ne karşı 2-1 yenildi. Hakemler: Burak Olcar, Oğuz Terzi, Emre Doğu, Emre Kaan Çalışkan Anadolu Üniversitesi: Şener Özcan, Deniz Karadeniz, Furkan Mehmet Tuncer (Emirhan Emir dk. 68), Rıdvan Coşkun, Umut Akpınar, Halil İbrahim Yazğılı (Tezcan Erdoğan dk. 77), Emirhan Subaş, Okan Sarı (İbrahim Zeytin dk. 46), Abdullah Şahin (Metin Emre Karaal dk. 46), Ali Fırat Kasap, Hüseyin Tokmak Yedekler: Emirhan Emir, Metin Emre Karaal, Tezcan Erdoğan, Ulaş Yılmaz, İbrahim Zeytin, Özkan Geldi, Enes Bağdemir, Hamit Kargın, Ahmet Barış Kartalcı, Furkan Birdal Teknik Direktör: Engin Çalışır Efeler 09 Spor Futbol Kulübü: Kemal Mert Özyiğit, Berkan Ünal, Furkan Tuşik (Enver Abdullah Filiz dk. 77), Furkan Külekçi, Alpay Eroğlu, Sabutay Alper Bayülken, Enis Çelik, Burak Özbakır (Murat Sevimler dk. 89), Tugay Adamcıl (Enescan Özdemir dk. 67), Uğur Çetinkaya (Hakan Can Durdu dk. 67), Tayyip Mevlüt Kaya (Atakan Akbulut dk. 77) Yedekler: Melih Enes Uygun, Enver Abdullah Filiz, Enescan Özdemir, Furkan Çarkçı, Mustafa Kara, Murat Sevimler, Polat Ertek, Eren Akdemir, Atakan Akbulut, Hakan Can Durdu Teknik Direktör: Veyis Kanber Goller: Tezcan Erdoğan (dk. 80) (Anadolu Üniversitesi Spor Kulübü) Uğur Çetinkaya (dk. 12 ve dk. 56) (Efeler 09 Spor Futbol Kulübü) Sarı kartlar: Tezcan Erdoğan (dk. 81) Umut Akpınar (dk. 90+5) (Anadolu Üniversitesi) Furkan Külekçi (dk. 30) Berkan Ünal (dk. 38) Tugay Adamcıl (dk. 55) (Efeler 09 Spor)