GENEL - 13 Mayıs 2019 Pazartesi 22:16

Siirt’te aşırı yağışlar peynir fiyatlarını etkiledi

A
A
A
Siirt’te aşırı yağışlar peynir fiyatlarını etkiledi

Siirt’te geçen yıl kilosu 14 liradan satılan taze peynirin fiyatı, bu yıl 18 ila 20 liraya yükseldi.

Siirt’te geçen yıl kilosu 14 liradan satılan taze peynirin fiyatı, bu yıl 18 ila 20 liraya yükseldi. Peynir satıcıları, yoğun yağışlar nedeniyle yaylalardan yeteri kadar peynir gelmediğinden fiyatların arttığını belirtti.


Siirt Helvacılar Çarşısı’nda yaklaşık 23 yıldır peynir satıcılığı yapan Abdulkadir Toprakçı, bu yıl yoğun yağışlar nedeniyle yaylalardan yeteri kadar peynir gelmediğinden fiyatların da arttığına dikkat çekti. Piyasada taze peynirin yeteri kadar olmadığından yakınan Toprakçı, “Bu sene yağışlardan dolayı peynir bir ay geç geldi. Peynir şuan 18 liradır ama bayramdan sonra 20’yi geçecek, ben öyle tahmin ediyorum. Peynir Siirt’te ancak yeter. Çok pahalıdır, millet alamıyor, geçen sene bu vakitte peynir 14 ile 15 arasıydı, şimdi 18 lira olmuş" dedi.


Aşırı yağışlardan dolayı yaylalarda koyun besiciliği yapan göçerlerin peynir üretimi yapamadıklarını söyleyen Yasin Toprakçı da, peynirin az olmasından dolayı fiyatların arttığını dile getirdi. Toprakçı, "15 senedir bu işi yapıyorum. Yağmurlardan dolayı peynir yükselmiş. İnmesini bekliyoruz" diye konuştu.


Geçen sene bu vakitlerde günde 20 ile 30 kişinin gelip peynir sorduğunu anlatan peynir satıcısı Şakir Alkan, günde 5 ile 10 kişinin peynir fiyatını sorduğunu ama alamadığını kaydetti. Alkan, "Şuan kilosu 18 ile 20 lira olan peynir inşallah Ramazan ayından sonra 15, 16 liraya düşer. Kilosu 15 liraya gelsin ki herkes yesin" şeklinde konuştu.


Müşterilerden Abdullah Özdemir ise, peynir almaya geldiğini ama pahalı olduğu için alamadığını belirterek, fiyatların düşmesini beklediğini söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.