- 04 Eylül 2019 Çarşamba 13:02

Siirt’te yöre halkı hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

A
A
A
Siirt’te yöre halkı hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor

Siirt yöresinde genelde erkeklerin giydiği ve 500 yıllık geçmişe sahip şal şepik kumaş üretiminin yeniden canlanması, geleceğe taşınması için Eruh Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Müdürlüğünün ortak projesi ile 15 kursiyer eğitim görerek meslek sahibi oluyor.

Siirt yöresinde genelde erkeklerin giydiği ve 500 yıllık geçmişe sahip şal şepik kumaş üretiminin yeniden canlanması, geleceğe taşınması için Eruh Halk Eğitim Merkezi ve İŞKUR Müdürlüğünün ortak projesi ile 15 kursiyer eğitim görerek meslek sahibi oluyor. Kursiyerler hem meslek öğreniyor hem de para kazanıyor.


Şal şepik kumaşının üretimi ve gelecek nesillere taşınması amacıyla kurulan atölyede 15 kursiyerin eğitim gördüğünü belirten Eruh Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Çelik, şal şepikin tiftikten yapılmasından dolayı yazın serin, kışın sıcak tuttuğunu, yöresel olarak özel günlerde giyilen bir kumaş olduğunu söyledi. 20 yıla yakın bir süre giyilebilen şal şepiğe yöre halkının rağbet gösterdiğini belirten Eruh Halk Eğitim Müdürü Seyfettin Çelik, “Eruh Halk Eğitim Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü bünyesince açılan şal-şepik kursumuz devam etmektedir. Kursumuza toplam 15 kursiyere bir eğitmen görevlendirilmiştir. Kursiyerlerimize günlük 35 TL ayda 800 TL’ye tekabül eden bir ücret ödenmektedir. Kursiyerlerimiz aldıkları bu ücretler sayesinde kursa daha fazla ilgi göstermekte, kursa daha canlı bir şekilde devam etmekteler. Kursiyerlerimiz inşallah kursun sonunda meslek sahibi olup şal-şepik kumaşını bölgemiz için bir gelir kaynağı olarak faaliyetlerini sürdüreceklerdir” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.