EĞİTİM - 31 Aralık 2019 Salı 13:18

Siirt’te Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerden yeni yıl mesajı

A
A
A
Siirt’te Türkçe öğrenen yabancı öğrencilerden yeni yıl mesajı

Siirt Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler, önce kendi dillerinde ardından da Türkçe olarak Türkiye’nin yeni yılını kutladı.

Siirt Üniversitesi’nde okuyan yabancı öğrenciler, önce kendi dillerinde ardından da Türkçe olarak Türkiye’nin yeni yılını kutladı.


Siirt Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler anadillerinde ve Türkçe olarak Türkiye’nin yeni yılını kutladı. Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısını her geçen gün arttırarak farklı kültürel öğrenim ve deneyim ortamları oluşturduklarını söyledi. Prof. Dr. Erman, şuan üniversitelerinde 40’ı aşkın ülkeden 2 bin 200 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade etti. Prof. Dr. Erman, "Yabancı öğrencilerimizin üniversitemizde gördükleri eğitimler sayesinde hem Türkçe öğreniyor hem de eğitimlerini sürdürüyorlar. Farklı kültürlerin kaynaşması ilimiz adına güzel adımlardır. Yabancı öğrencilerimiz kendi dilleri ve Türkçe olarak ülkemizin yeni yılını kutladı. Bu vesileyle 2020 yılının ülkemize ve üniversitemize huzur, güven ve bereket getirmesi dileği ile tüm vatandaşlarımızın, öğrencilerimizin ve personelimizin yeni yılını kutluyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Penta Teknoloji karlılık ve ciroda hız kesmedi Penta Teknoloji’nin 2024’ün ilk çeyreğindeki konsolide cirosu, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69 artışla 6 milyar TL oldu. Penta Teknoloji, 2023’teki rekor finansal performansını bu yılın ilk üç ayında da sürdürdü. Şirket 2023’teki güçlü finansal pozisyonunu, kârlılık ve cirodaki başarılarını 2024’e de taşıdı. Penta Teknoloji’nin ilk üç aylık konsolide cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 69’luk artışla 6 milyar TL olurken, brüt kârı da bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 71 artışla toplam 434,9 milyon TL olarak gerçekleşti. 2024’ün ilk üç ayındaki FAVÖK’ü yüzde 53 artarak 258,2 milyon TL’ye ulaşan Penta Teknoloji’nin FAVÖK marjı ise yüzde 4,3 oldu. Penta Teknoloji, aynı dönemde 84,2 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. “Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısıyız” Penta Teknoloji Genel Müdürü Fatih Erünsal, şirketin 34 yıllık yolculuğunda Türkiye’nin en güçlü ve güvenilir markalarından biri olmayı başardığını belirterek, ilk üç aylık finansal sonuçları şöyle değerlendirdi: “Bugün 40’tan fazla global ve yerel teknoloji markasıyla yaptığımız iş ortaklığıyla yüksek operasyonel kabiliyetimiz, deneyimli ekiplerimiz, dijital alt yapımız ve hizmetlerimizle Türkiye’nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcısı konumunda yer alıyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz sektörde her adımımızda iş ortaklarımızın büyümesini de önceliğimize alıyoruz. Penta Entegrasyon, Penta Abonelik Yönetimi, Penta Depom, Penta Teknoloji Merkezleri gibi hizmetlerimizle sektörde fark oluştururken, müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürün ve çözüm seçenekleri sunmaya ve dijitalleşmeye yönelik yatırımlarımızla pazar büyüklüğü ve kârlılık açısından güçlü büyümemizi sürdürmeye devam edeceğiz.”