YEREL HABERLER - 15 Ocak 2012 Pazar 16:46

SİİRT ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

A
A
A
SİİRT ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TARIMSAL ÖĞRETİMİN 166. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanlığı, tarımsal öğretimin 166. yıl dönümü nedeniyle bir program düzenledi.
Siirt Öğretmenevi’nde düzenlenen programda bir açıklama yapan Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ergün Demirhan, ülkemizde sistemli ve belirli bir disiplin içerisinde yürütülen ilk tarımsal eğitim, öğretim faaliyetinin 10 Ocak 1846’da İstanbul Ayamama Çiftliği’nde başladığını belirterek, tarımsal öğretimin bu yıl 166. yılını kutladıklarını söyledi.
Siirt Valisi Musa Çolak ise, kendilerinin vatandaşa hizmet etmek için görev yaptıklarını belirterek Zivzik Narı, Pervari Balı ve Siirt Fıstığı gibi ürünlerin çok önemli olduğunu söyledi. Vali Çolak, bu tür etkinliklerde bir araya gelerek sorunların konuşulup çözüm yönünde gerekli adımların atılması gerektiğini belirtti.
Siirt Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ergün Demirhan’ın koordinatörlüğünde düzenlenen program, SİSKAV Sanatçıları Cengiz Tan ve Lütfü Turşak’ın seslendirdiği parçalarla sona erdi.
Programa, Ak Parti Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran ve Osman Ören, Siirt Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Okay, Siirt Üniversitesi Genel Sekreteri Fatih Ete, Siirt Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Teğin, Siirt Barosu Başkanı Av. Cemal Acar, STSO Başkan Vekili F.Özgür Çalapkulu, AK Parti Siirt İl Başkanı Ali İlbaş, Gıdı Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İlhan Özel, Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Kurtalan Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat ile çok
sayıda davetli katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir