EĞİTİM - 02 Ekim 2022 Pazar 14:01

Siirt’te Kur’an’ı Kerim hatim eden çocuklar ödüllendirildi

A
A
A
Siirt’te Kur’an’ı Kerim hatim eden çocuklar ödüllendirildi

Siirt’te Kur’an kursunda hatim eden 3 çocuk düzenlenen etkinlikte ödüllendirildi.

Siirt’te Kur’an kursunda hatim eden 3 çocuk düzenlenen etkinlikte ödüllendirildi.


Mezopotamya Kur’an kursunda hatim eden 3 çocuk için hatim töreni yapıldı. Hatim törenine ailelerde büyük ilgi gösterdi. Bugün 3 çocuğun hatim etmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kur’an kursu hocası Osman Veral, kursu bitiren öğrencilere, çocuklarını kursa gönderen velilere ve destek olan İl Müftüsüne teşekkür ettiğini söyledi.


Veral, "Mezopotamya mescidinde çocuklar için Kur’an kursu açtık. Bugün 3 çocuğumuz hatim etti. Yaklaşık 100’e yakın öğrencimiz var. Elhamdülillah çok güzel gidiyor. Allah’a çok şükür, inşallah sayılarının artmasını diliyoruz” dedi.


Kur’an kursuna gelerek hatim etmenin gurur verici olduğunu belirten Yusuf Deniz, Kur’an-ı Kerim okumanın çok güzel olduğunu söyleyerek herkesi okumaya davet etti. Deniz, “Bir yıla aşkındır Kur’an kursuna gidiyorum. Bugün hatim ettim. Emeği geçen hocama teşekkür ederim” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Başkan Yazıcıoğlu: "(Yıkılan köprü) DSİ standartlarına uygun bir köprü değildi" Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riski nedeniyle yıkımı başlatılan Çedaş Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. Yeşilırmak’taki su seviyesinin kritik noktaya ulaşmasının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, taşkın riski nedeniyle şehir merkezinde bulunan Çedaş Köprüsü’nün yıkılmasına önceki gün başlandı. Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu yıkım çalışmalarını yerinde inceledi. Muhtemel taşkın riskine karşı gerekli tedbirlerin alındığını söyleyen Başkan Yazıcıoğlu, "Biliyorsunuz Tokat’ta ve Tokat’a yakın lokasyonlarda ciddi anlamda sel felaketi yaşanması tahmin ediliyor. Turhal, Niksar ve Erbaa’da da sel felaketi yaşandı. Tokat merkezde de biliyorsunuz dolusavak dediğimiz Almus Barajı artık taşmak üzere, söylenen bilgiler bu şekilde. 40 santim civarında bir şeyin kaldığı söyleniyor. Malum bu dolusavak taştığı andan itibaren Tokat merkeze de 6 saat içerisinde ulaşması düşünülüyor. Tabii bilgiler malum, Devlet Su İşleri tarafından da bize iletilen bilgiler. İşte 6-6,5 saat civarında ulaşacağı söylendiği için biz Çedaş Köprüsü’nü kaldırmak durumunda kaldık. Tabii bunu kaldırırken de Devlet Su İşleri, İl Özel İdaresi ve Tokat Belediyesi üçümüz istişare ettikten sonra karar verildi. Burası Devlet Su İşleri’ne uygun bir köprü değildi. Toplamda alt tabandan yukarı doğru en alt kısmı iki metre civarında. İster istemez bu sıkıntıyı bertaraf etmek bakımından bunu kaldırmak zorundaydık. Arkadaşlar dünden itibaren zaten köprülerin yıkımına başladılar. İnşallah bu akşama doğru tamamını yıkmayı planlıyoruz. Sonrasında da zaten yapılacak toplantı neticesinde de büyük bir ihtimal 11.30 gibi tekrar bir koordinasyon merkezinde toplantı gerçekleştirilecek. Tokat merkezle alakalı da sadece bu lokasyon değil yaşanabilecek diğer kötü senaryolara da belediye olarak hazırlıklıyız. Vatandaşlarımız şimdilik bir endişe etmesinler. Ama geçmiş olsun diliyorum. En kısa sürede inşallah bu sıkıntıyı bertaraf etmiş oluruz umuduyla dua ediyoruz" dedi.