SAĞLIK - 26 Ekim 2022 Çarşamba 12:31

Siirt’ten şehir dışına hasta sevkleri yüzde 75 azaldı

A
A
A
Siirt’ten şehir dışına hasta sevkleri yüzde 75 azaldı

Siirt’te sağlık alanında yapılan yatırımlar il dışına hasta sevklerini büyük ölçüde azalttı.

Siirt’te sağlık alanında yapılan yatırımlar il dışına hasta sevklerini büyük ölçüde azalttı. Vatandaşlar, sağlık alanında yapılan yatırımlarla, kaliteli sağlık hizmeti almanın mutluluğunu yaşıyor.


Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Şaban Kılıç, hastaneye alınan modern cihazlar ile vatandaşların il dışına sevk edilmesinin büyük ölçüde önüne geçtiklerini söyledi.


Hastaneye alınan son teknoloji cihazlar ile şehir dışına hasta sevklerinin büyük ölçüde azaldığını dile getiren Kılıç, "Daha önceleri Siirt bölgesinde iğne enjeksiyonlar yapılmıyordu ve bu insanlar il dışına sevk edilmek zorunda kalıyordu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmamızla beraber gelişen son teknolojik cihazların hastanemize alınmasıyla il dışına sevklerimiz büyük oranda azaldı. Hemen hemen yok denecek kadar az, belli başlı bazı hastalıkları sevk etmekteyiz. Şu an haftada 50 tane iğne yapıyoruz. Bu hastaların hepsi önceden Diyarbakır’a gitmek zorunda kalıyordu" dedi.


"Alınan cihazlarla hastaların sıkıntılarını gidermiş olduk" diyen Dr. Kılıç, "Son yıllarda almış olduğumuz bu teknolojik cihazlarla son sistem cihazlar hastanemize yerleştirildi. Bu cihazlarla güvenli cerrahiler yapmaktayız. Bu sayede il dışına da sevkleri azaltmış bulunmaktayız. Ben haftada 50 katarakt ameliyatı almaktayım. Bu katarakt hastalarının birçoğunu da sevk ediyorduk ama şimdi çok zor dediğimiz katarakt hastaları bile güvenle alabiliyoruz hastanemizde" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.