SPOR - 01 Aralık 2022 Perşembe 10:43

Masa tenisi oynayan kedi hayran bıraktı

A
A
A
Masa tenisi oynayan kedi hayran bıraktı

Siirt Gençlik Merkezi’nin ilgi odağı olan ’Gönüllü Pati’ adı verilen kedi, tenis tutkunlarına rakip oldu.

Siirt Gençlik Merkezi’nin ilgi odağı olan ’Gönüllü Pati’ adı verilen kedi, tenis tutkunlarına rakip oldu.


Siirt Gençlik Merkezi’nde sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılan gençler, serbest zamanlarda masa tenisi oynuyor. Alıştığı gençlik merkezinden ayrılmayan ’Gönüllü Pati’ adı verilen kedi de masa tenisi oynayan gençlerin yanından ayrılmıyor, top sesi duyduğu an hemen masaya çıkıyor ve oyuna eşlik ediyor.


Merkezde gençlik lideri olan Emel Elçi, kedinin neşe kaynakları haline geldiğini söyledi. Elçi, “Arkamda sevimli patimiz duruyor. Kendisi masa tenisi oynamayı çok sever. Buraya kendisi geldi, başka bir yerden getirilmedi. Sadece bizim ilgi odağımız değil, aynı zamanda gelen misafirlerin, genç gönüllülerimiz ve gelen diğer vatandaşlarımızın da ilgi odağı olmaya başladı. Beslenmesini biz ekip olarak sağlıyoruz, burada çok güzel vakit geçiriyor. Aynı zamanda gelen misafirlerimizle de çok vakit geçiriyor. Masa tenisini çok seviyor, özellikle topu gördüğü gibi hemen masaya doğru gidiyor. Onlarla oynuyor, arkadaşlar da hiçbir şekilde rahatsız olmuyorlar. Bizler hayvan dostu olarak hayvanlarımızı koruyoruz ve bir patimizin olması gurur verici” dedi.


Sokak hayvanlarını sevdiklerini ve sahiplendiklerini belirten öğrencilerden Yusuf Özbilici, boş zamanlarında masa tenisi oynamak için değil de sevimli kediyi görmeye geldiğini kaydetti. Özbilici, “Buraya masa tenisi oynamaya geliyoruz, geldiğimiz anda bu sevimli patimizi görüyoruz. Top sesini duyunca direkt masaya zıplıyor, sevimli bir can dostumuz. Burada masa tenisinde, langırt oynadığımız zaman eşlik ediyor bize, çok sevimli. Görünce hayran bırakıyor kendini” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TUSAŞ, Teknik Gezi XL’de 20 bin öğrenciyi ağırladı Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 19 Mayıs etkinlikleri kapsamında düzenlediği "Teknik Gezi XL" programında Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 20 bin öğrenciye milli havacılık projelerini tanıttı. TUSAŞ, geleneksel hale getirdiği "Teknik Gezi XL" etkinliğini bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlenen etkinlikte, ilkokuldan üniversite seviyesine kadar yaklaşık 20 bin öğrenci TUSAŞ tesislerinde ağırlandı. Etkinliğe 74 şehirdeki 177 üniversite, bin 26 lise, 718 ortaokul ve 867 ilkokuldan başvuru yapıldığı bildirildi. İki gün süren programda öğrenciler, Türkiye’nin milli imkanlarla geliştirilen hava platformlarını yakından inceleme fırsatı buldu. Katılımcılar üretim hatlarını gezerken, ayrıca uçuş gösterileri, deneyim alanları, kariyer oturumları ve interaktif atölyelere katıldı. Etkinliğin ilk gününde ilkokul ve ortaokul öğrencileri ağırlandı. HÜRJET ve KAAN temalı gösteriler yoğun ilgi görürken, GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri ile ANKA ve AKSUNGUR insansız hava araçlarının uçuş gösterileri gerçekleştirildi. Çocuklar ayrıca HÜRKUŞ deneyim alanında vakit geçirirken, KAAN’ı sanal gerçeklik teknolojisiyle deneyimledi ve HÜRJET 360 simülatöründe uçuş tecrübesi yaşadı. İkinci gün ise lise ve üniversite öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenlendi. HÜRJET ve GÖKBEY’in gerçekleştirdiği uçuş gösterileri izleyicilerden ilgi gördü. TUSAŞ insan kaynakları ekipleri tarafından kariyer fırsatları ve staj programlarına ilişkin bilgilendirme de yapıldı. Test pilotlarıyla söyleşi ve imza etkinlikleri gerçekleştirildi. Öte yandan, TUSAŞ’ın uzun dönem yetenek programlarından biri olan "SKY Experience Programı" kapsamında mezuniyet töreni düzenlendi. Üniversite 3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik yürütülen programda bu yıl 600 adaydan 293’ünün başarıyla mezun olduğu belirtildi.
Bursa Engelliler Haftası’nda duygusal konser Türkiye’de ilk defa Bursa’da gönüllü şef Dr. Aysel Gürel tarafından kurulan, otizmli çocukların annelerinden oluşan "Otizm Anneler Korosu" Tayyare Kültür Merkezi’nde verdikleri konserle gönülleri fethetti. Bursa’da 3 yıl önce kurulan, Bursa ve Balıkesir’de konserler veren koro 33 anneden oluşuyor. Engelliler Haftası’nın Anneler Günü ile çakışması da konsere ayrı bir özellik kazandırdı. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, "Haftada bir gün yaptığımız çalışma ile bu konsere hazırlandık. Türkiye’de otizmli çocuklardan oluşan bir koro var. Ama annelerinden oluşan bir koro yok. Çocuklar kadar en az annelerin de rehabilitasyona ihtiyacı var. Ben içlerine girdiğim zamandan beri ne büyük zorluklar yaşadıklarına tanık oldum. Müziğin terapi edici özelliği ile o yaptığımız bir günlük çalışmanın moral olarak kendilerini bir hafta idare ettiğini söylüyorlar. Amacım hem onların rehabilitasyonu, müzikle mutlu olmaları, hem de topluma seslerini duyurabilmeleri, farkındalık oluşturabilmeleridir. Otizmli gençlerin topluma kazandırılmaları gerekiyor. Toplumun bu gençleri kabullenmesi çok önemli. Konserlerimizle bu farkındalığı oluşturmaya çalışıyoruz. Konsere gösterilen yoğun ilgiden çok mutlu olduk" dedi. Yeşilçam şarkılarının seslendirildiği konserde Meryem Kahraman, Hülya Çiçekseven, Gülhayat Öcal, Yasemin İşsever, Berfin Özdal, Canan Cihan Kılıç, Yeliz Çınar, Birgül Arı, Hilal Aydın, Kıymet Abdioğlu, Kadriye Tan, birer solo şarkı söyledi. Otizmli bir gencin babası Çetin Tokalı ise seslendirdiği şarkı ile duygulara dokunurken otizmli Ömer Aktaş da hareketli şarkısıyla salonu coşturdu. Başarılı konser sonrası otizmli evlatları olan ailelerin tek üzüntüsü davet ettikleri kamu kuruluşları ve belediyelerin duyarsızlığı oldu. Temsilci olarak sadece Yıldırım Belediye Başkanı adına vekaleten katılan meclis üyesi Mehmet Bayram’a bu duyarlılık için teşekkür edildi.