EĞİTİM - 06 Şubat 2023 Pazartesi 16:58

Siirt’te eğitime 2 gün ara verildi

A
A
A
Siirt’te eğitime 2 gün ara verildi

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğündeki depremin Siirt’te de şiddetli hissedilmesi ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 7-8 Şubat günleri eğitim ve öğretime iki gün ara verildi.



Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, 7-8 Şubat 2023 gününe kadar eğitim ve öğretime iki gün ara verildiğini duyurdu. Açıklamada, “7-8 Şubat 2023 Çarşamba gününe kadar Siirt kent genelinde eğitim ve öğretime iki gün ara verilmiştir. Aynı günlerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamileler de idari izinli sayılacaklardır. Ayrıca Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden kurslara da iki gün süreyle ara verilmiştir” denildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Arkadaşını keserle darbederek öldüren şüpheli tutuklandı Adana’nın Kozan ilçesinde arkadaşı tarafından keserle darbedilerek ağır yaralanan Muhammet Hasan Koca, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Kaçan şüpheli ise Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanıp tutuklandı. Olay, 12 Mayıs’ta ilçeye bağlı Mahmutlu Mahallesi Özel Sokak’ta meydana geldi. İddiaya göre, iş yapmak için Konya’dan Adana’nın Kozan ilçesine geldiği öne sürülen Muhammet Hasan Koca ile M.A.G. arasında henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine M.A.G., keserle Koca’yı darbederek ağır yaraladı.. Özel araçla Kozan Devlet Hastanesi’ne götürülen ve hayati tehlikesi bulunduğu belirlenen Koca, ilk müdahalenin ardından Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilerek yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Antalya’da yakalandı Araştırma başlatan polis, Muhammet Hasan Koca’nın, M.A.G. ile birlikte kaldığı eve operasyon düzenledi. M.A.G.’nin kaçtığını tespit eden polis, evde yaptığı incelemede olayda kullanıldığı değerlendirilen bir keser ele geçirdi. Olayın ardından kaçtığı belirlenen şüpheli M.A.G., Antalya’nın Manavgat ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Gök, 14 Mayıs’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muhammet Hasan Koca ise, 15 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.