YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 15:00

Siirt Emniyet Müdürü Ekizoğlu Merkeze Alındı

A
A
A
Siirt Emniyet Müdürü Ekizoğlu Merkeze Alındı

İçişleri Bakanlığı’nın kararnamesiyle merkeze alınan Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, görevden alınmasıyla ilgili olarak devlet büyüklerinin böyle uygun gördüğünü, her şeyde bir hayır olduğunu söyledi.
Ekizoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirt’te bulunduğu süre içinde çalıştığı insanlarla Siirtlilere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ekizoğlu, "Tüm emniyet çalışanlarıyla Siirt’in güvenliği için elimizden gelen tüm gayreti gösterdik. Hoşgörü diyalog ve iyi niyetle bu işi götürmeye çalıştık. Umarım başarmışızdır. Tabi buna takdir getirecek yüce Türk milleti ve Siirt halkıdır. Hakkımızda hayırlı olsun. Devlette devamlılık esastır. Gelen arkadaşımız çok kalitelidir. Hizmeti sürdürmeye devam edecektir. Tüm Siirtlilere buradan haklarını helal etmelerini istiyorum" dedi.
Ekizoğlu, 2012 yılında ‘Siirt Akademi Projesi’ni hizmete açarak, kenar mahallede kalan dar gelirli 3 bin öğrenci kapsayan bir projeye imza atmıştı. Her gün sıcak çorba ve yemek servisi verilen Siirt Akademi, sosyal ve kültürel etkinliklerin yanı sıra etüt salonlarında öğrencilere verilen üniversiteye hazırlık kursu ile bölgede model bir cazibe merkezi haline getirilmişti. 3 Temmuz 2011 yılında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla Spor Toto Süper Lig ve TFF 1. Lig'in bazı müsabakalarında şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiası üzerine dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu’nin organize ettiği Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri operasyon düzenledi. Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kulüp yöneticisi şike yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir