YEREL HABERLER - 07 Nisan 2012 Cumartesi 17:17

AK PARTİ SİİRT GENÇLİK KOLLARI`NDAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

A
A
A
AK PARTİ SİİRT GENÇLİK KOLLARI`NDAN ŞEHİT AİLELERİNE ZİYARET

AK Parti Siirt Gençlik Kolları üyeleri, Siirt`te görev yaparken şehit düşen 29 polis memurunun ailelerini ziyaret etti.
İl Emniyet Müdürlüğü`nce Siirt`te görev yaparken şehit düşen 29 polis memurunun aileleri önceki gün Siirt`te davet edildi. Davetlileri polis evinde ziyaret eden AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Murat Özekinci, "Ülkemizin dilini, dinini, bayrağını, toprağını korumak için gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi rahmetle anıyoruz. Şehidimizi toprağa değil, gönlümüze defnettik. Şehidimizin ailesi de bize emanettir" dedi.
Hükümetin şehit dul ve yetimleri ile gazilere daha iyi imkanlar sağlayabilmek için yeni bir girişim başlattığını ifade eden Özekinci, "Düzenlemeyle yapılacak en önemli yeniliklerden biri, şehit ve gazi sayılma kapsamını genişletmek oldu. Terör eylemlerinde hayatını kaybeden sivillerin yakınlarına da, tazminat ve aylık imkanı sağlıyor. Ayrıca, şehit yakınlarının istihdamıyla ilgili çok önemli bir yenilik getiriyoruz. Mevcut durumda, şehit olan kişinin eşine veya çocuğuna ya da yakınlarından birine sadece
1 istihdam hakkı tanınıyordu. Yapacağımız yeni düzenlemeyle, biri eşi ya da çocuğu, diğeri yakınlarından biri olmak üzere, toplam istihdam hakkını ikiye yükseltmeyi hedefliyoruz" dedi.
AK Parti Gençlik Kolları üyeleri daha sonra şehit yakınlarıyla sohbet ederek acılarına bir nebzede olsa ortak olmaya çalıştı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya OSB yönetim kurulu, yürütülen projeleri yerinde inceledi Kütahya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu, bölgede devam eden projeleri yerinde incelemek üzere bir teknik gezi düzenledi. Gezi kapsamında, 21. cadde, yeni nizamiye kapıları, yükleme merkezi, Kütahya OSB atık su arıtma tesisi ve Rıza Güral Caddesi asfalt çalışmaları detaylı bir şekilde değerlendirildi. Genel saha incelemelerine; Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri Süleyman Ölçer, Ali Alper Olgun, Zeyit Damar, Fatih Karabulut katıldı. Bölge Müdürü Tunahan Ergin, yapılan teknik gezide Yönetim Kurulu’na projeler hakkında detaylı bilgiler verdi. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tolga Eskioğlu, yapılan saha incelemesi sonrasında; "Bugünkü saha incelememizde, sanayi bölgemizin önemli projelerini yakından gözlemleme fırsatı bulduk. yeni açmış olduğumuz 21. cadde düzenleme çalışmaları, iki yeni nizamiye kapıları inşaatı, yükleme merkezi, atık su arıtma tesisi ve Rıza Güral Caddesi asfalt çalışmaları gibi çeşitli alanlarda yürütülen projeleri detaylı bir şekilde değerlendirdik. Projelerin ilerleyişi ve mevcut durumu hakkında Bölge Müdürümüz ve teknik ekiplerden bilgi aldık ve memnuniyetle gördük ki, projeler planlandığı şekilde ilerliyor ve zamanında tamamlanma yolunda ilerliyorlar. Görüşmüş olduğumuz teknik detaylar ve projelerin mevcut durumu, gelecek dönemde yapılacak çalışmaların planlanması açısından bize önemli bir yol haritası çizdi. Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi olarak, şehrimizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkı sağlamak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, sanayi bölgemizin rekabet gücünü artıracak ve bölge ekonomisinin gelişimine önemli bir ivme kazandıracağına inanıyoruz" ifadelerine yer verdi. Teknik gezinin ardından Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Mayıs ayı ilk Yönetim Kurulu Toplantısı Tolga Eskioğlu başkanlığında gerçekleşti. Saha incelemeleri ve gündem maddelerinin görüşülmesinin akabinde toplantı son buldu.